Analize și opinii

Dan Pavel: „Când le vorbești despre drepturi și libertăți din poziția de vaccinat, le sare acul de pe disc”

Zice cineva ”Noi, cei care ne-am vaccinat, suntem ținuți ostatici de oameni cu temeri iraționale care nu vor să se vaccineze!”. Sincer, a încetat demult să-mi pese ce crede lumea bună pe platforma asta elegantă ca un veceu turcesc. Singurul avantaj pe care l-am obținut eu după ce m-am vaccinat a fost că m-am putut infiltra înapoi în bula asta de trepanați sanitar și analfabeți informațional, ca să-i pot săpa din interior. Ăstora, când le vorbești despre drepturi și libertăți din poziția de vaccinat, le sare acul de pe disc. Nu mai știu cum să te catalogheze. Conspiraționist nu merge că ești vaccinat, anti-vaccinist nici atât… le dă ecran albastru. De-aia m-am vaccinat. Nu de frica covid. Ca să-i văd gesticulând cu limba când încearcă să bage cubul în gaura rotundă, după ce citesc la mine un mesaj împotriva segregării sanitare și a pașapoartelor covid.
Ăștia sunt studenții Academiei de Imunologie Burețel Pantaloni Pătrați. În primul rând, dacă vaccinul prevenea transmiterea și infectarea, nu aveați de ce să vă temeți de nevaccinați. Puteați să le sugeți cucu liniștiți că nu luați nimic. A impune vaccinare obligatorie în aceste condiții, e pură senilitate. Virusologie de cafenea. Eu, după ce fac antitetanos, nu mă tem de tetanos. În al doilea rând, de-alde Șoșoacă, MItu de la birt și Olivia Steer nu v-au impus pașapoarte covid, permise de mers la mall, restricții fizice, sociale și economice. Guvernele v-au impus chestiile astea, cu toate că încalcă constituții, principiile eticii medicale și au dovedit deja că n-au niciun efect pozitiv. Oricum ați da-o, vouă tot nu vă iese matematica nici cu pangolinul, nici cu graficul de infectare, nici cu mortalitatea, nici cu eficacitatea vaccinului, nici cu nimic. Cu cât vi se infirmă ipotezele mai rău, cu atât urlați mai tare la ”conspiraționiști”. Trageți de un fir care tot vouă vă deșiră puloverul demnității și credibilității. Comparațiile cu ciuma și cu ebola rămân în continuare scrise cu cerneală de la cur pe faianța salonului de psihiatrie. La fel și atitudinile cu privire la prevenție.
În al treilea și cel mai important rând – Voi sunteți ăia care umblați singuri cu masca în mașină, care vă mutilați psihologic copiii cu masca prin părculeț și vă faceți ecluze de bio-protecție din sacoșe de Lidl. Cine, căcat, suferă de teamă irațională? Ăia care nu s-au vaccinat sau voi? Vorbim de o boală cu o rată a mortalității de 0,27% la persoane sub 60 de ani. 0,082% la persoane sub 50 de ani, 0,031% la persoane sub 40 de ani și 0,0027% la copii sub 19 ani. Mortalitatea de 5,5% e media pentru persoane de 70+, iar cifrele astronomice de 14 – 15% sunt pentru 80+ cu comorbidități. Studiile de IFR (Infection fatality rate) sunt făcute de Universitatea Stanford în colaborare cu OMS. Cele mai însemnate comorbidități ale covid sunt ”vârsta”, obezitatea și bolile cronice. Unde-i teama irațională? Cine e paranoic? Noi ăștia care am înțeles că virusul este deja endemic și nu poate fi eradicat sau voi ăștia care umblați cu cagule și mănuși singuri pe stradă? Dați-vă exemple de virusuri eradicate prin vaccinare, altele decât variola, care oricum nu făcea trei tulpini pe an ”de plictiseală”.
Sunteți ostaticii fricii și ai propriului analfabetism informațional. Dracu… Digi24 e la o știre distanță de credibilitatea și grația Tiktok-urilor Dianei Șoșoacă. Citiți și voi fără Google și direct de la surse. Lancet, OMS, NIH, Stanford, Johns Hopkins etcetera. Sau rămâneți cu Prelipceanu, cu Măndruță și celelalte exponate ale muzeului de relicve jurnalistice la doi neuroni distanță de veriga lipsă. Adevărul e că, dacă voiați să convingeți o populație să se vaccineze, asta era metoda perfectă: Crize de paranoia, pedepse economice, agorafobie socială, necro-jurnalism, cenzură, otravă, agresivitate și scheme de tratament făcute cu bâta jandarmeriei sau bocancul politic. Imunologie de bălăceanca: ”Ne mai trebuie 3500 de litri de Arafat, tarte cu igienol în valoare de 500 de milioane de euro, 5 ani de tiranie și-am rezolvat-o!”. Nimic nu mă convinge mai tare să mă vaccinez și-a doua oară decât o elită de mitocani arvuniți care șantajează medici și ne face reduși mintal după ce citim cu ochii noștri ”experimental” pe formularul de vaccinare. Noi suntem ostatici. Doar că ai corupției, prostiei și ticăloșiei generalizate. Voi doar stați în casă și faceți isterie la primul muc. Brigada de idioți folositori care confundă imunologia cu blogging-ul.
Autor: Dan Pavel
Sursa: facebook Andrei Vieru