Analize și opinii

Dan MV Chitic: “Să ne bucurăm, totul e bine in Securistan!”

Dragi prieteni și tovarăși, domni, doamne sau orice identitate ați avea azi, cu orice titulatura considerați ca vi s-ar potrivi in acest moment,
Mă scuzați ca va deranjez din Weekend-ul Dvs de început de vara, de la munte sau de la mare, de lângă grătarul sfârșind sau de la eleganta Dvs masa din cafenea sau de la restaurant,
Dar va rog ca azi sa ciocniți un pahar și pentru nou revenita Dictatura!
Da, e aici, s-a întors!!! cu forțe proaspete!
E aceeași, dar a renăscut și a venit din vest, de aceea e mai rafinată, mai specializată și mai eficientă! E o dictatura care vorbește engleză, franceza sau germana, nu rusa sau chineza, de aceea e întotdeauna corecta și e deținătoarea singurului adevăr cu adevărat adevărat.
Tot ce face, face spre binele nostru, protejându-ne de noi înșine când ne rătăcim, când nu știm de ce avem in mod real nevoie, cum e corect sa gândești și sa acționezi!
De aceea statul, Sistemul, ne oferă generos și din belșug tot ce avem nevoie:
Ne trebuia un CNA care sa corecteze ziariștii care o iau razna și care spun ce le trece prin minte, așa cum ne trebuia SEcuritatea reintrodusă in actul de justiție, ca nu care cumva judecătorul sa decidă cum considera el, de unul singur!
Le avem, mulțumim Președintelui și Coaliției de guvernare!
Cum ne trebuia și o lege care sa înființeze, pentru binele nostru – desigur!, instituția securistului de proximitate, a asistentului social (va căpăta noi sensuri aceasta titulatura), care, pentru a ne feri de pericolul separării de copiii noștri, va cere informații despre orice, va propune planuri și ne va tine cursuri despre cum trebuie sa fii și ce trebuie sa spui dava ești Parinte, cum e cu adevărat corect sa ți crești și educi copilul.
O avem și pe asta, mulțumim călduros încă odată Președintelui și Coaliției de guvernare!
Cum avem nevoie de o reglementare care sa ii dea domnului Burduja posibilitatea sa ne ferească de pericolul care ne paste de a spune ce credem și ce vrem in online, spuse care ar putea sa nu fie corecte și adevărate și care ar putea dezinforma alți cetățeni ca noi. De aceea e normal și corect ca in Securistan sa ne fie cenzurate opiniile, sa fim blocați chiar, pentru reeducarea noastră și protecția celorlalți, dacă avem tendința sa spunem lucruri împotriva ordinii de stat și uniune înțelept și luminat chibzuită de stăpânii și mai marii noștri din afară, magistral implementate de vașnicii noștri oameni de partid și de stat.
Categoric e bine ca in spitale nu mai avem medici, ca profesorii sunt prost plătiți, pardon – plătiți corespunzător!, și e normal ca niciodată in Romania nu a fost respectata legea care prevede ca 6% din PIB sa fie acordate învățământului!
E bine pentru ca avem lucruri mai importante de făcut: trebuie sa cumpărăm avioane și arme pe care trebuie sa le donam marelui popor vecin și prieten Ucrainian.
Cum avem mai nevoie de mai mulți bani și pentru securitate, care trebuie sa ne protejeze pe noi mai ales de noi înșine!
Cum e bine ca luam mai putini bani de la multinaționalele care extrag resursele României pana in 2042 – multinaționalele au nevoie banii aia, căci asigura stabilitatea economică și oferă locuri de munca cetățenilor romani!
De aceea, pentru ca nu mai sunt mulți bani la buget, propun sa fie făcută o rectificare bugetară prin care sa fie tăiat bugetul sănătății și al educației și sa fie crescută cota de alocare bugetară pentru securitate (deja cea mai mare pe cap de locuitor din tot NATO!) și pentru apărare!
Și pentru ca toate aceste binefaceri sa poată continua, avem nevoie de o rotativă reușită și perpetuă, de prelungirea înțeleptei și corectei guvernări PSD-PNL-UDMR și după 2024. De fapt, propun sa nu mai facem alegeri și cu banii economisiti sa plătim organismul de supraveghere a Internetului și sa mai donam ceva și in Ucraina!
Mulțumind încă odată Președintelui și Coaliției de guvernare, va rog încă odată sa mă scuzați ca v-am deranjat din acest minunat Weekend, dar am făcut-o doar pentru a va spune sa stați liniștiti, ca totul e bine, și sa va îndemn ca fiecare libație, la fiecare urare pe care o veți face azi, sa lăudați conducerea de partid și de stat care muncește pentru SEcuritatea si corectitudinea noastră , pentru si înspre binele nostru chiar in aceste momente, când noi ne relaxam datorită grijii lor!
Trăiască Domnul Președinte și Coaliția de guvernare!
Trăiască Securistanul!

Autor: Dan MV Chitic