Analize și opinii

Dan MV Chitic: “Nedemiterea lui Anton ROG echivalează cu declararea oficială a unui regim dictatorial în România începând cu data de 16.07.2023”

O să încep enunțând concluzia: în situația în care generalul SRI Anton Rog nu este chemat în fața comisiilor de control ale SRI din Parlament și demis chiar zilele astea, săptămâna asta, înseamnă că
cele spuse de acesta constituie însăși politica oficială de stat a României!
Mai pe scurt: nedemiterea lui Anton ROG echivalează cu declararea oficială a unui regim dictatorial în România începând cu data de 16.07.2023.
Suntem deja la 3 zile de la scandaloasele spuneri și expuneri publice ale Genenralului SRI Anton ROG și nimeni de la vârful statului, nici Iohannis, nici Ciolacu, nici Ciucă, NIMENI nu ia nicio poziție referitor la susținerile scandaloase ale șefului Cyberint, instituția care tocmai am descoperit cu toții că este echivalentul real și românesc al „Poliției Gândiri” din romanul „1984” scris de G. Orwel.
Or, tăcerea este un răspuns. Ba chiar „o declarație oficială” prin care suntem anunțați că cele spuse de Rog fac parte din politicile publice asumate de statul român și finanțate de la bugetul de stat.
Să vedem ce ne spune tăcerea oficialilor coroborată cu declarațiile șocante și scandaloase ale lui ROG:
1. Statul prin SRI exercită asupra populației practici de „inginerie socială”.
Asta înseamnă, potrivit spuselor generalului ROG că ”Pe scurt, peste o lună, noi putem să te determinăm, printr-un link, printr-un SMS, printr-un smishing (un atac de inginerie socială care utilizează mesaje text mobile false pentru a păcăli oamenii să descarce programe malware, să partajeze informații sensibile sau să trimită bani infractorilor cibernetici n.n.), printr-un telefon pe care ți-l dăm, să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da?�Asta înseamnă ingineria socială: să te determinăm să faci ceva ce tu în mod normal nu vrei să faci. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea.” (…)
„pentru că noi suntem România, nu SUA, Marea Britanie ori Israel, folosim foarte mult ingineria socială”!!!
2. Statul prin SRI recunoaște că sistematic „restrînge drepturile constituționale” ale cetănilor români, fiind „intruzivi cu el”.
Tot ROG ne spune că „”Deci ingineria socială în domeniul cyber security, mai ales în punerea în aplicare a mandatelor de securitate națională, joacă un rol important, crucial. Ce înseamnă punerea în aplicare? Înseamnă că (atunci cînd n.n.) oameni sau sisteme hotărăsc să fie intruzivi (care pătrunde și se consolidează în interiorul a ceva n.n.), să facă acțiuni care se transpun în amenințări la securitatea națională, noi monitorizăm toate astea, aflăm de la parteneri, de la resurse umane, le descoperim, facem o solicitare la parchetul general, la ÎCCJ și un judecător decide într-un final dacă ce prezentăm noi acolo are suficiente probe astfel încît să ne dea un mandat de securitate națională în baza căruia noi să-i restrîngem drepturile constituționale, adică să fim intruzivi cu el, în toate felurile, pe sisteme, pe dispozitive, să ne folosim întreaga capacitate pentru a sustrage date de la el pentru a elimina acea amenințare. În astfel de situații, cînd tehnologic nu avem top of the top (cel mai performant echipament n.n.), pentru că noi suntem România, nu SUA, Marea Britanie ori Israel, folosim foarte mult ingineria socială, complementar la poveștile astea. Echipa asta (din SRI n.n.) e extrem de creativă, de-a dreptul nu sunt sănătoși la cap”.
3. Statul prin SRI se implică direct în alegeri hotărând ce partide și ce campanii sunt etichetate ca fiind „atac hibrid la ordinea constituțională” și alegerea căror partide constituie „schimbarea voinței electoratuluiu” și „schimbarea ordinii constituționale”.
„Mandatul e simplu. Pe 14 martie, după ce a fost atacată la CCR legea securității și apărării cibernetice – e o Curte care acum văd că ține cu România – curtea a declarat legea constituțională în integralitatea sa. La art. 3 s-au adăugat trei litere. Litera ”p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație (”acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională” n.n. ).
Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare.
4. Statul prin SRI a instituit deja cenzura la nivel de politică de stat.
„Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul directoratului național de cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri.”
5. Statul prin SRI va elimina persoanele care nu răspund la „ingineria socială” și care emit public opinii contrare politicii de stat.
„Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hîrtie, totul e electronic”.
6. SRI controlează justiția din România.
Faptul că SRI, prin Generalul ROG, poate spune că ei pot lua „în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ”, dovedește că SRI controlează în întregime justiția, de la organele de urmărire penală, până la judecătorul de Înaltă Curte.
Spusele generalului Rog au o cu o atât mai mare greutate cu cât acesta, Anton Rog, este soțul judecătoarei ICCJ membră în Completul 2 de 5 judecători de la ICCJ, doamna Lucia Tatiana Rog.
7. SRI controlează și supervizează numirile în instituții constituționale fundamentale ale României, cum este Curtea Constituțională a României
Este singura concluzie pe care o poți trage în urma declarației lui ROG conform căreia unele instituții constituționale fundamentale ale României, cum este Curtea Constituțională a României, „nu țin cu România”, în funcție de acceptarea legislației liberticidă redactată de serviciile secrete, motiv pentru care, întrând în categoria de „vulnerabilități”, este evident că „vulnerabilitățile” au fost eliminate prin numiri acceptate, dacă nu chiar făcute, de sistem.
Dincolo de întrebările legate de eficiența departamentului condus de ROG sau în ce măsură tehnicile respective nu ar putea fi folosite de serviciul secret în manipularea civililor de rînd, în numele anumitor interese, pe care și le punea just într-un articol Bogdan Tiberiu Iacob, mai important, după părerea mea, este ce spun în ele însele aceste afirmații, care este esența mesajului transmis de Șeful ingineriei sociale și a Poliției Gândirii din România.
Or, mesajul lui Rog este simplu, concis și exhaustiv în același timp: fiecare frază din interviul său este o adevărată DECLARAȚIE DE INTENȚIE din partea Sistemului care controlează Statul român pentru instituirea unui regim de cruntă dictatură, o dictatură față de care cea a lui Ceaușeascu era un croquis hilar.
De aceea, poziția oficialilor românbi este esențiaklă în decriptarea mesajului generalului ROG și a efectelor acestuia în viitorul României: tăcerea și nedemiterea imediată a lui ROG echivalează cu asumarea și însușirea integrală a spuselor acestuia, fapt care înseamnă, nici mai mult nic mă puțin, că
ÎNCEPÂND CU 16.07.2023 ÎN ROMÂNIA AU FOST ABOLITE DEMOCRAȚIA ȘI STATUL DE DREPT ȘI S-A DECLARAT OFICIAL INTRAREA ÎN DICTATURĂ!

Autor: Dan MV Chitic

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Aka, dacă nu avem echipamente state of the art, ne întoarcem la instituția “avertizor de integritate” si HR. Valorificam si trecutul. Ce e nou aici? Asa sunt spionajul si influentarea de cand lumea: cu tehnica si cu oameni.