Analize și opinii

Dan MV Chitic: Mesaj de speranță: credința nu a murit!

Anul Domnului 2023, in plină ofensivă a contra-tradiției și a progresismului globalist. Duminica la ora 1.00, in centrul Bucureștiului. Pustiu. Câteva, 2-3 mașini pe strada. Doar câțiva oameni pe ici și pe colo cu lumânări in mâini. Doar in imediata proximitate a Centrului Vechi câteva zeci de tineri petrecăreți. In rest… totul împietrit. Pustiu.
In schimb, in cele doua biserici de suflet intre care am făcut naveta in noaptea de Înviere, erau multe zeci de persoane. Foarte multe, deși nu risc un număr pentru a nu fi acuzat ca exagerez. Și acolo, mulți, foarte mulți tineri. Frumoși, luminoși! In stranele de unde răsunau cântările Învierii tinerii erau covârșitor majoritari. Majoritatea, excelenți cantăreți bisericești.
La strigările preoților și ale diaconilor “Hristos a înviat!” nenumărate zeci de piepturi strigau “Adevărat, a înviat!”. Multe, foarte multe, piepturi tinere și foarte tinere. Și minune: aproape toți s-au împărtășit cu trupul și sângele Domnului!!! Iisus a biruit încă odată lumea!
Sunt convins, absolut convins, ca ieri, de Înviere, numărul celor din biserici l-a depășit pe cel al celor din cluburi și restaurante. Semn ca Soros și șleahta lui de globaliști au eșuat! Cel puțin pana acum.
Celebra butadă a lui Raymond Poincaré ce deschide “Craii de Curte Veche” a lui Mateiu Caragiale
“Que voulez-vous, nous sommes ici �aux portes de l’Orient, ou tout est pris à la légère…” capătă noi valențe: aici, la porțile Orientului, și globalizarea si propaganda sa imundă este luată “à la légère”!
Iar acest lucru trebuie sa ne dea curaj: avem pentru ce lupta! “Lumea veche” e încă foarte tânără in România!
Acest lucru este remarcabil și obligă in același timp!
Obligă reprezentanții și apărătorii “lumii vechi” la solidaritate și la depășirea ambițiilor și orgoliilor personale! Dacă globaliștii vor învinge in România, doar ei, liderii conservatori – reali sau erijați, “emanați”, vor fi responsabili!
O spun asumat: responsabilitatea este imensă! Soarta unui popor, a unei umanități pe cale de dispariție, e pe umerii lor, a liderilor!
Sper, vreau să sper că Domnul le va da puterea și înțelepciunea să facă ce trebuie făcut: să oprească sau măcar sa întârzie dispariția “lumii vechi”! Măcar aici, in Romania.
Concluzia? Reiau ce am spus ieri:
orice s-ar întâmpla, oricât de grele vor fi vremurile ce vor să vină, nu uitați cuvintele Domnului: „Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”
Credeți în Înviere, îndrăzniți și nu vă temeți!
Împreună vom birui lumea (globalist-progresistă)!
Hristos a înviat!