Analize și opinii

Dan Diaconu: Vremea separării apelor

Fără doar și poate trăim timpuri istorice. Debarcarea lui Kevin McCarthy – fulgerătoare și fără echivocuri – arată schimbările tectonice masive din politica americană. Poate părea un eveniment normal pentru cei din afara SUA. Însă nu este! Ceea ce vedem acolo e începutul unei revoluții(sau involuții absolute întrucât nu avem toate datele).

Știu că par vorbe mari, dar întreaga tevatură e generată de „dărâmarea casei”. Brusc, americanii s-au trezit cu fundu-n baltă. După câțiva ani de bidenomics fundamentele se prăbușesc, iar cifrele adevărate încep să iasă la iveală la fiecare revizuire a comunicatelor anterioare. Marea minciună de până acum, coafată până la penibil, se arată aproape nudă, făcându-ne să constatăm cu stupoare că „proaspăt rejuvenata economie” e doar un cadavru inert, aflat în descompunere, dar căruia i s-a aplicat un strat imens de fard.

V-am spus ieri pe Telegram că situația monetară se înrăutățește. Pentru prima dată de la Marea Criză de la începutul secolului trecut, masa monetară M2 se prăbușește. E un mecanism simplu care ne indică faptul că nu mai sunt suficienți bani pentru acoperirea emiterii de datorii. Astfel, randamentele sunt în creștere deoarece toată lumea aleargă după bani. Ce înseamnă asta? Ca idee, anul viitor vom ajunge cu randamente de două cifre, cel mai probabil mergând spre 15%! Acum pare incredibil, dar vă spun să vă notați această cifră.

Suntem în 4 octombrie. Marea Criză de acum un secol a început în 2 octombrie, Criza Financiară din 2008 în 24 octombrie. Nu cred în coincidențe și de aceea nu mă miră modul în care „analiștii” de la Goldman, Morgan Stanley s.a.m.d. s-au iluminat brusc spunând în rapoartele lor pe șleau ceea ce spune subsemnatul de-o groază de timp. Or fi și ei propagandiști ruși? După ce atâta amar de vreme au găsit justificări pentru toate nebuniile efectuate, s-au trezit acum din adormire. Ciudat, nu-i așa?

Am spus-o de mai multe ori: realitatea nu iartă niciodată. SUA au condus lumea pe panta unei fantasmagorii financiare. Mulți știu adevărul, dar nimeni nu vrea să se gândească la momentul în care adevărul va lovi. E realitatea pe care se bazează elitele din spatele sistemului, iar cele pe care vi le descriu în continuare au legătură cu constatarea anterioară.

Suntem foarte aproape de o prăbușire sistemică. Posibil ca înlăturarea lui McCarthy să aibă și ceva ocult în ea. Nu-mi dau seama cui va folosi blocarea Camerei și cum se vor desfășura de-acum înainte ostilitățile. Vom vedea asta cu siguranță în perioada imediat următoare. Ceea ce e cert e că vârtejul începe.

Arhitecții sistemului par a-l controla. Să vă explic acum cum stau treburile. În ciuda dezastrului, ceea ce vedem este o mișcare gândită la rece. Creșterea randamentelor va avea efecte dezastruoase în toate economiile lumii. Inclusiv în SUA. Vom vedea insolvențe, picaje bancare(patru bănci deja se pregătesc să fie îngenuncheate în SUA; asta probabil în maxim 2-3 săptămâni). Sunt fenomene groaznice care includ și picaje definitive ale unor state. Dacă vă întrebați de ce s-a activat brusc FMI-ul peste tot în lume, iată răspunsul.

Mecanica financiară actuală ne spune că randamentele mari conduc la picajul pieței aurului. Este o șmecherie pe care americanii le-au făcut-o chinezilor cu argintul. De data aceasta, atacul principal se dă la Rusia, țara care a schimbat radical structura rezervelor, renunțând la dolar și euro în favoarea aurului și yuanilor. E greu să fac acum o proiecție exactă în ceea ce privește modul în care va fi afectată Rusia. Doar că îmi este cât se poate de clar că va fi afectată. Și nu doar ea. Cu alte cuvinte, americanii pregătesc nucleara financiară căutând astfel să provoace daune iremediabile Rusiei și celorlalți revoltați de la nivel mondial.

Teoretic chestiunea funcționează. Statele vasale ale SUA ar urma să fie protejate de FMI, chiar dacă populația acestora se va scufunda într-o sărăcie crâncenă. Însă se mizează pe o suferință accentuată a revoltaților lumii care vor fi lăsați să urle pe străzi. Toate țările BRICS au pus la punct mecanisme de tranzacționare având și aurul ca garanție, astfel încât toate aceste contracte ar urma să pice.

În plus, sunt pregătiți și pașii următori. SUA ar urma să-și răscumpere datoriile vechi cu bani noi, adică bani afectați de inflație, după care vor reîncepe scăderea randamentelor pentru a reveni în zona „sustenabilității”. Se va mai lăsa însă cineva păcălit de scamatoriile acestea?

Hmm, arhitecții din spate au gândit-o ca la șah. Ceea ce mi-a atras atenția este că FED-ul și-a tokenizat depozitele. Ce înseamnă asta? Un pas mare către CBDC. După o măgărie, întotdeauna sistemul face ceață pentru a-și ascunde minciuna. Așa cum acum „analiștii lu’ Pește” s-au trezit că e groasă, la fel și atunci trompetele sistemului vor „lua foc” acuzând cheltuirea nejustificată a banului public, prăduirea bugetului, corupția s.a.m.d. Vă e cunoscută întreaga diseminare care va veni ca o mănușă necesității „schimbării paradigmei monetare” și trecerii la un sistem modern, sigur și, mai ales „corect”. Ați înțeles definiția CBDC-ului? De fapt despre asta e vorba.

Pentru partea adversă contracararea unei asemenea mișcări se poate face extrem de simplu. Ține, în primul rând, de decizia politică. Fluxurile economice sunt aceleași, iar o monedă în picaj, chiar dacă le influențează, nu le poate distruge. Practic acum putem vedea ori o ruptură magistrală, ori un blat oribil la nivel mondial. Ruptura magistrală înseamnă un picaj iremediabil al elitelor din spatele actualului sistem de putere instaurat la nivel mondial. Ar fi o adevărată revoluție, o redesenare a istoriei și o refacere din temelii a legilor Terrei. Despre asta este vorba și, iată, a sosit vremea în care putem vedea limpede și fără echivoc în ce lume am trăit și în ce lume urmează să trăim. Dacă vom asista la un blat coordonat la nivel mondial, trebuie să înțelegeți că a reușit conspirația și că ne așteaptă vremuri grele. Altfel, cu siguranță va fi un război groaznic, dar cel puțin va exista speranța că binele n-a fost definitiv îngropat. Vedem ce va fi întrucât suntem spectatori, nu putem influența. A venit vremea separării apelor, cea în care vom ști exact dacă firul nostru de apă se va îndrepta spre apocaliptica lume a minciunii absolute sau ni se va mai da ceva timp de normalitate pe acest Pământ.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/