Analize și opinii

Dan Diaconu: „Un tratament cu Remdesivir costă câteva mii de euro vs. hidroxiclorochina sau ivermectina al căror cost e de câțiva cenți”

Am fost printre primii care au discutat despre ivermectină și despre genocidul pe care îl provoacă băiatul de la Ministerul Sănătății prin blocarea intrării în țară a substanțelor active importate de Gigi Becali. La fel cum am fost printre primii dintre cei care au semnalizat potențialul benefic al hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19.
A trecut aproape un an de la descoperirea celor două tratamente, fapt care a dat peste cap planurile celor care „au pariat” pe virus, planificându-și îmbogățirea. Ar trebui să vă atragă atenția un element banal constatat din plin în această pandemie: la nivel oficial s-au adoptat „soluțiile” agreate de industria farma. Motivele sunt lesne de înțeles: un tratament cu Remdesivir costă câteva mii de euro vs hidroxiclorochina sau ivermectina al căror cost e de câțiva cenți. În ciuda rezultatelor excelente, cele două alternative ieftine sunt în continuare ignorate la nivel oficial. E pentru prima dată în istoria medicinei când industria farma decide tratamentul, în ciuda opiniilor medicilor din așa-zisa „linie întâi”, a celor care văd și înțeleg bine evoluțiile pacienților.
Asistăm la o linșare gravă a opiniilor oneste, la acoperirea cu rahat a tuturor celor care spun adevărul. Niciodată în istorie nu s-a petrecut o asemenea campanie violentă de lichidare a opiniilor medicale avizate. Sunt puse a bătaie tehnici consacrate de bolșevici, utilizate intens pe perioada terorii sovietice în raport cu adversarii politici.
S-a spus despre hidroxiclorochină că nu este eficientă, că studiile medicilor onești sunt false, că nu se respectă metodologii inventate. Fals. Tratamentul și-a făcut treaba unde a fost aplicat. La fel se spune și despre ivermectină. Dacă în cazul hidroxiclorochinei putem vorbi despre anumite efecte adverse(care n-o califică ca variantă de tratament pentru hipertensivi, spre exemplu), în cazul ivermectinei nu este vorba de așa ceva. Și rețineți, poate fi luată profilactic!
E multă minciună și multă manipulare. Căutați-vă medici onești care au curajul să se țină la curent cu cercetările adevărate și care să nu se vândă giganților farma pentru doi arginți! Nu vă dau nicio indicație, doar vă atrag atenția că ceea ce se petrece acum nu e deloc în regulă. Doctorul nu trebuie să devină niciodată ucigașul pacientului, ci cel care-l salvează.
Nu vreau să-mi fie interpretată greșit această postare. Am un respect imens pentru medici! Am prieteni buni care sunt medici, iar interacțiunile pe care le am în mediul online m-au făcut să descopăr, de asemenea, medici admirabili, oameni de o înaltă probitate morală și care au spus întotdeauna lucrurilor pe nume. Asta în ciuda tentativelor de lichidare mediatică de care-au avut parte.
Rețineți, vă rog, înainte de a vă apuca să huliți, că există mulți medici onești și că e de datoria voastră să-i găsiți pe cei de care aveți nevoie. Trebuie să știți că medicii sunt obligați să facă față unor presiuni imense venite pe scară ierarhică. Știu, printre ei sunt și fricoși, sunt și oameni care au îndoieli de genul „dacă toată lumea face așa, de ce să mă opun eu?”. Nu-i luați din start ca fiind vinovați. Nici noi nu suntem tentați să ieșim cu pieptul în față, fiecare are doza lui de lașitate, așa că n-are sens să ne dăm eroi și să aruncăm cuvinte grele spre ceilalți doar din cauza propriilor noastre frustrări. Sunt, desigur, și ticăloși, ca peste tot pe pământul acesta. Avem însă și noi o responsabilitate în a ne găsi medicii potriviți, cei care, în ciuda presiunilor, au puterea să vă spună că oficial se recomandă schema X, dar, în ciuda restricțiilor oficiale, au fost obținute rezultate impresionante cu schema Y.
Trăim în epoca minciunii ridicate la rang de adevăr suprem. Lupta pentru adevăr ține de fiecare dintre noi. Și trebuie să fim conștienți că doar alegând calea adevărului alegem calea vieții.