Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Ţara ta este puşculiţa şmecherilor lumii. Nu ignora asta, tu eşti cel care plăteşti!”

Te-ai gândit vreodată că toate lucrurile anormale care se petrec în societate, că toate forţele cu care nu eşti de acord, că toate elementele pe care le respingi sunt, în realitate, parte a unui război care se dă împotriva ta?



Te-ai gândit vreodată că cei care fură, fură de fapt de la tine? Tu eşti cel care munceşte, cel care trage zi de zi şi care-şi câştigă cu greu pâinea, în timp ce ei se așează confortabil pe spatele tău, spun vorbe goale, lipsite de sens, pentru a-ţi distrage atenţia de la faptul că ei sunt de fapt nişte paraziţi care trăiesc strict din munca ta.

Te-ai gândit că cei care împart strâmb dreptatea, alături de cei care susţin vocal că dreptatea trebuie împărţită strâmb, sunt de fapt cei care vor să te îngenuncheze? Nu-i asculta şi nu-i crede! Mergi prin tribunale şi vezi masa imensă a celor abuzaţi, a celor care aleargă fără direcţie căutând cu disperare o cale pentru a scăpa de abuzurile Sistemului. Ei sunt ca tine! Ceilalţi sunt profitorii.

Te-ai gândit că majoritatea covârşitoare a celor care pretind că luptă împotriva corupţiei, nu fac altceva decât să susţină adevărata corupţie? Dacă ei luptă cu adevărat împotriva corupţiei de ce ţara musteşte de corupţie? De ce aşa-zişii „investitori străini” sunt lăsaţi să golănească, să fure fără ruşine, în timp ce investitorii autohtoni sunt călcaţi pe grumaz? De ce lupta anticorupţie este îndreptată strict împotriva celor care în pofida faptului că deţin doar 20% din cifra totală de afaceri a ţării, plătesc peste 80% din impozitul pe profit? Nu te lăsa înşelat de aparenţe: cei abuzaţi, cei hăituiţi, cei călcaţi în picioare sunt cei ca tine!

Te-ai gândit că cei care pretind că te apără în realitate te îngroapă? Ţi-au spus că eşti apărat, că ei luptă pentru securitatea ta, că singura lor preocupare e să-ţi facă o ţară mai sigură. Te-au minţit! Au trecut mai bine de 70 de ani de la ultimul Război şi ai mai mulţi generali decât ţările care sunt în conflict.

Armata care ar trebui să te apere pe tine e trimisă în Afganistan sau Irak pentru a apăra interesele ilegitime ale altora acolo. Ţi se toarnă în urechi baliverne despre falşi duşmani pentru a ţi se vinde arme uzate fizic şi moral. Ţara ta este puşculiţa şmecherilor lumii. Crezi că n-ai ce face, dar în realitate refuzi să înţelegi că de fapt tu eşti cel furat! Slugile lor de-aici au facilităţi, li se oferă protecţie. Ies la pensie la vârsta la care tu nu mai ştii unde să mai munceşti pentru a câştiga un ban în plus. Iar pensiile lor sunt de zece ori mai mari decât salariul tău. Nu ignora asta: tu eşti cel care plăteşti!

Te-ai gândit vreodată că tot ceea ce se petrece în jurul tău este, în realitate un război împotriva ta? Un război în care cel care plăteşte armata duşmanului eşti chiar tu? Nu mai închide ochii, nu te mai preface neputincios pentru că puterea lor este, de fapt, puterea ta pe care preferi să o cedezi.

Te-ai gândit că singurul vinovat pentru ceea ce ţi se-ntâmplă eşti de fapt tu? Te plângi că ai ajuns străin la tine-n ţară, dar ignori linia politică trasată din afară şi care constă în instalarea doar a alogenilor în posturile cheie! Te plângi că duşmanul îşi scoate în stradă armata de presiune formată din tineri cu minţile franjuri, dar uiţi să aminteşti că dintre acei tineri face parte şi copilul tău pe care ai preferat să-l laşi să fie educat de Sistem!

Te indignezi citind aceste rânduri, poate că te apuci să le şi distribui, dar uiţi că e infinit mai util să faci un minim efort şi să ieşi în stradă atunci când simţi că bocancul ocupantului şi al slugilor sale au depăşit limitele bunului simţ. Preferi să te aşezi liniştit în faţa televizorului să vezi dacă e cineva care să te salveze şi te indignezi când constaţi că nu e nimeni. Uiţi însă că acele cutii la care te uiţi – indiferent că sunt televizoare, calculatoare sau telefoane – sunt de fapt instrumente ale propagandei lor, lanţuri pe care ţi le pui de bună voie, capcane în care pici din cauza propriei naivităţi! Uiţi că singurul care te poate salva eşti tu, că armata celor ca tine este, în realitate, majoritatea covârşitoare şi că doar comoditatea şi ignoranţa sunt păcatele care te îngroapă zi de zi.

Citeşte şi înţelege ceea ce se petrece cu tine! Citeşte şi dă mai departe! Citeşte şi omoară-ţi pasivitatea pentru că ea e toxică, e criminală, e mortală! Citeşte şi trezeşte-te! Chiar dacă e târziu, încă te mai poţi salva.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu