Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Șmenuiala cu pensia. Ăsta e standardul sistemului: ai fost slugă la tinerețe, ești boier la bătrânețe!”

Tovarășul Coldea a plecat din SRI cu o pensie de 26 500 RON. PSD-ul i-a mărit-o, iar acum probabil încasează peste 30 000 RON. Asta numai din pensie. Mai are niște colaborări cu universități „pă sistem” din care, probabil, mai înhață câte-un nimic de 4 000 – 5 000 lei de la fiecare. Astfel încât geniul pustiu al securismului din România papă lunar de la stat o sumă care se-apropie vertiginos de jumătate de miliard. Pe lună, bre!



Șmenuiala cu pensia e inventată de un alt jeg al sistemului, nulitatea Zegrean care, din postura de șef al Curții Constituționale, a făcut harcea parcea Constituția țării, prin decizii halucinante. Așa a devenit o țară întreagă instrumentul de șters la cur al lui traian băsescu. Pentru înaltele servicii aduse dictatorului de rahat, lui Zegrean i s-a trasat un culoar interesant pe bază de pensie specială. În vremea în care băsescu hăcuia pensionarii și restul categoriilor sociale, tăind în stânga și-n dreapta tot ce se putea tăia, Zegrean, din postura de șef al Curții Constituționale, se pensiona pentru un nimic de 11 000 lei/lună. Pensia era tot cu cântec deoarece reușise, pe baza unui certificat de handicap permanent, să-și reducă vârsta de pensionare cu vreo zece ani și să se bage, pe repede înainte, în dulcea plăcintă cu aromă specială. Continua însă să presteze pentru statul român, iar pentru acest înalt gest de noblețe, mai halea un salariu 16 000 RON. Adunate, veniturile lui Zegrean se apropiau de 30 000 RON. Pare că suma asta s-a constituit într-un standard al sistemului.

Așadar nu-i nicio mirare că Loazărică, cel pentru care toți sistemicii noștri zevzeci se dau de ceasul morții, trage ca disperatul să iasă la pensie din postura de porcuror șef. Culoarul care i-a fost trasat îi va permite să pape o pensie de … 30 000 lei. Adicătelea va atinge și ăsta standardul pe care l-au fixat muncitorii sistemului mafiot de stat. Ceea ce însă e de-a dreptul scârbos e faptul că pentru această loază a sistemului, pentru acest neavenit stupid, se fac toate eforturile în vederea atingerii standardului. Boul ăla de la Cotroceni nu respectă hotărârile CCR, imbecilii de prin ONG-uri îl premiază știind că e fost torționar, iar propaganda se dă de ceasul morții pentru a demonstra că albul e negru. Ți se face scârbă.

O mai țineți minte pe Livia Stanciu, partenera de nădejde a DNA care respira băsism și care a făcut praf orice minimă noțiune de drept? În prezent ea e trepădușă pe la CCR, premiată de Plăvan pentru că i-a închis dosarul de abuz în serviciu. Unul dintre dosarele scăpate inxeplicabil de Loazărică, dar rezolvate de „maistra” dreptului strâmb. Mai presus însă de orice, Livia Stanciu e pensionară. Cu o pensie sistemică de 32 000 RON. La care, desigur, se mai adaugă vreo 10 000 -15 000 RON de pe la CCR. C-așa e-n sport. Sportul sistemului, desigur.

V-ați întrebat vreodată ce pensie încasează Dumbravă, Anaconda sau ceilalți pensionați de lux de prin SRI? Ce pensii au ăia care au făcut parte din „culoarele justiției” și care, desigur, trebuie premiați? Vă gândiți că fiecare dintre slujbașii sistemului, ajunși „epuizați” la vârsta de pensionare – adică pe la vreo 45 de ani – ridică fiecare cu greutate și înalt simț patriotic tot în jur de vreo 30 000 RON. Că ăsta e standardul sistemului. Ai fost slugă la tinerețe, ești boier la bătrânețe. Mă rog, dacă la 45 de ani se numește bătrânețe.

Stau să mă gândesc la oripilarea tefeliștilor față de pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi, băi chiparoșilor, la ăia era vorba de vreo 3 000 RON de cap de vită furajată. Numai din pensia Liviei Stanciu s-ar putea plăti vreo zece pensii d-alea de tiriplici de Parlament. Păi dacă tot vă omoară pe voi ălea trei miuțe ale parlamentarilor, oare n-ar fi o soluție să le finanțăm din pensiile sistemicilor? Sau dacă e să le tăiem, hai frate să le tăiem pe toate.

Mă și gândesc, oare când clovnul Klaus atrăgea atenția față de așa-zisele derapaje din sistemul de pensii, îi era teamă că paraziții care se hrănesc ilegal din munca și contribuțiile oamenilor cinstiți vor rămâne fără obiectul devorării? Se temeau viermii că nu vor mai avea cadavre de ronțăit? E și asta o întrebare la care, desigur, nu se va găsi răspuns. Cea mai crâncenă întrebare este însă alta: ce-ar trebui să facem noi pentru a scăpa de paraziții ăștia care, de la naștere până la moarte nu fac altceva decât să se hrănească din munca noastră? Cum scăpăm de ei?

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Toti beneficiarii unor asemenea pensii si venituri nesimtite merita sa fie “ajutati”sa nu se bucure de ele!

  • Domnule Dan diaconu… cele ce ati scris mi -au mers la suflet,cat de admirabil ati descreis pensiile jegurilor din sistemul mafiot nascut din derbedeii bashina shi wc(werner claus).Mai trebuie doar o lege care sa desfiinteze pensiile speciale ale tuturor liderilor care, dupa rivulutia din ’89 au pus mana pa banii poporului ROMAN…nishte mafioti ai statului paralel,….adica nishte JIGODII,in frunte cu george maior,bashina,helvic,wc,coldea,dumbrava,kirul zegreanu,babele livia stanciu,monica macovei(o fosta secorista bolshevica),tarcea,dulapul kovezy,blaga,stolo,betivul orban,pahontu,boc cel tampit etc.