Analize și opinii

Dan Diaconu: Sarabanda trădării

Nu v-aţi săturat să tot vedeţi cum cei cocoţaţi la butoane nu fac nimic altceva decât acte de trădare a ţării? Iată, din păcate, un nou episod: Canalul Bâstroe. Aurescu Bogdan, cu de la sine putere, şi-a dat acordul în numele nostru ca Ucraina să utilizeze Canalul Bâstroe.
Respectivul canal reprezintă o dispută pe care  avem de mult timp cu partea ucrainenană. Acesta a fost făcut strict pentru a lua României exclusivitatea în ceea ce priveşte accesul la Gurile Dunării. Însă, dincolo de dorinţele ruso-ucarinene(în această privinţă cele două ţări beligerante sunt într-un consens deplin), respectivul canal e cât se poate de ilegal, producând daune atât mediului, cât şi Canalului Chilia. Este practic o forţare pentru devierea cursului Dunării pe teritoriul Ucrainei şi care are ca efect colmatarea Braţului Chilia.
Ei bine, din gâtul palmei, Aurescu a autorizat de facto Canalul Bâstroe. Este ceea ce dorea Ucraina. Aceeaşi Ucraină care ne-a mai blocat Dunărea scufundând nava Rostock pe partea cea mai îngustă a Braţului Sulina, scoţând acel braţ din uz pentru mai mulţi ani şi aducându-ne nouă serioase costuri suplimentare.
Acum vine episodul cu Canalul Bâstroe. Din moment ce ne-am dat acordul nu ni-l vom mai putea retrage. Ucraina a obţinut ceea ce a vrut deoarece noi n-avem cum să mai contestăm daunele aduse mediului de acest canal. N-ai cum să spui că în timp de război canalul nu e dăunător mediului, dar în timp de pace da. E un mod hoţesc prin ntermediul căruia Ucraina – sau cine-o moşteni-o! – a obţinut un acces ilegal la Dunăre. Aurescu ne-a vândut în cel mai parşivesc stil posibil! A distrus un canal al Dunării printr-o semnătură ticăloasă! Nu-mi dau seama dacă realizaţi pe deplin ce crimă odioasă a putut să facă acest trădător ordinar.
Te uiţi şi nu-ţi vine să crezi. În Portul Constanţa au prioritate cerealele ucrainene. Stau şoferii români la coadă precum boschetarii. Nu-i bagă nimeni în seamă. La Galaţi s-a construit cale ferată cu ecartament mare ca să nu mai piardă timpul bieţii ucraineni cu descărcarea cerealelor lor fără taxe portuare! E strigător la cer ceea ce se întâmplă. Pe partea cealaltă asasinul economic Virgil Popescu ne-a băgat într-o criză energetică fără precedent luptând exclusiv pentru companiile străine care au pus monopol pe subsolul nostru. Ciucă a cumpărat pe bani grei tot fierul vechi american, transformând armata într-o puşculiţă a bandiţilor americani. Foşti ambasadori ai SUA, pentru meritul că l-au ţinut în braţe pe băsecsu, îşi trag şpăgi grele de la Fondul Proprietatea, cel în care s-au diluat participaţiile statului.
Peste tot numai furt, numai hoţie. Ţăranilor li se interzice să-şi mai crească porci, fermierilor urmează să li se interzică să mai cultive ceva. Nu mai e bună carnea de porc. Trebuie s-o înlocuim cu insecte şi cu surogate din vegetale modificate genetic.
E o privelişte groaznică. Ziua şi trădările. Permanent se atentează a buzunarul nostru şi noi stăm anesteziaţi ca nişte cretini. Oare cât vom mai accepta trădarea? CÂT???

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

 • Cum Romania este condusa de alogeni, parlamentari puscariabili si tradatori de tara si neam singura alternativa pentru a ne SALVA CA TARA SI NEAM este sa impunem si sa sustinem , chira si cu arma in mana , instaurarea dictaturii militare , dar fara fosti ofiteri superiori de armata si de securitate toti tradatori de tara si neam fie prin implicare directa fie prin pasivitate – si care acum pretind pensii “speciale” si grade ca rasplata pentru TRADARE!

  De ce atatia generali si amirali cand Romania nu mai are nici armata, nici industrie de aparae si nu au participat in nici-un mod la actiuni de aparare a Tarii-ci doar la actiuni de TRADARE

  Cu mercenarii trimisi sa lupte in Afganistan , Irak si aiurea pentru a apara interesele multinationalelor povestea este si criminala si in derulare!

  Tradatorilor de Tara si Neam! temeti-va ca va veni si pentru voi ziua judeatii pamantene

  Virgil Ciuca
  Bucuresti
  07/18 /2022