Analize și opinii

Dan Diaconu: Războiul prin prisma ştirilor care nu se văd

Alianţa ruso-chineză a dat o lovitură năucitoare CIA prin blocarea a ceea ce ani de zile era cunoscută ca „puşculiţa organizaţiei”. Începând de ieri, talibanii au interzis cultivarea macului şi exportul oricărui drog. Este o mişcare terbilă care va secătui bugetul Agenţiei americane. Probabil vă gândiţi că SUA oricum se retrăsese din Afganistan, astfel încât, în mod sigur, nu mai aveau treabă cu ceea ce se întâmpla acolo. Fals! Chiar dacă nu mai controlau ceea ce se petrece în interiorul ţării, liniile de comercializare a drogurilor rămăseseră aceleaşi. Erau aceiaşi oameni care tranzacţionau la fel ca înainte, utilizând aceleaşi coridoare. Cu noua hotărâre luată de talibani, întreg capitolul drogurilor afgane pare închis.

N-aş vrea să fiu iar acuzat de conspiraţionism şi de aceea vă reamintesc că, în faţa criticilor privitoare la traficul de droguri de acolo, întotdeauna autorităţile de ocupaţie americane au replicat că „nu se poate face mai mult”. Toată lupta anti-drog de acolo se limita la câteva ONG-uri suspecte care păpau bani de la Departamentul de Stat. În timp ce americanii se lăudau cu tot felul de iniţiative legislative ale părţii afgane, fratele preşedintelui Afganistanului era unul dintre cei mai mari cultivatori de mac din ţară. Înţelegeţi, cu siguranţă!

*

În Pakistan, SUA a încercat să dea o lovitură de palat pentru înlăturarea premierului Imran Khan. După tiparul cunoscut, s-a creat o coaliţie a „tuturor contra premierului” care să introducă o moţiune de cenzură. Prin mijloace specifice – mai precis prin mituirea unor reprezentanţi ai partidului lui Imran Khan care au trecut de partea „opoziţiei”- s-a obţinut majoritatea necesară demiterii lui Imran Khan. In extremsi, Khan a reuşit dizolvarea parlamentului şi declararea de alegeri anticipate în 3 luni. E interesant ce va ieşi acolo!

*

În Ungaria, opoziţia „tuturor” împotriva lui Orban a eşuat. Viktor Orban reuşeşte astfel să-şi menţină intacte puterile. Este de remarcat că pentru debarcarea premierului maghiar s-au folosit fonduri fabuloase. S-a ajuns la penibilul de a pune în aceeaşi barcă organizaţii care, în esenţă, se urăsc. Totul pentru capul lui Orban. Din nou însă s-au lovit de o nucă tare. Orban este independent energetic de Bruxelles, cimentându-şi preţul gazelor printr-un tratat direct cu Rusia.

La ora actuală Ungaria este singura ţară din UE care nu are probleme energetice, aceasta în condiţiile unei lipse absolute a resurselor de pe teritoriul ţării. Culmea, şi-au gândit atât de bine acţiunile încât acum primesc gazul prin conducta TurkStream care ocoleşte Ucraina. Singurul punct nevralgic al conductei este reprezentat de tranzitul său prin Bulgaria, motiv pentru care europenii caută să impună sancţiuni şi astfel să pedepsească Ungaria. E greu totuşi de crezut că se va petrece asta întrucât ar demara n conflict deschis cu Turcia.

Aşa cum am afirmat şi aseară pe Telegram, victoria lui Orban sugerează că lupta împotriva degeneraţilor din WEF poate fi câştigată şi că nu sunt atotputernici aşa cum lasă să se înţeleagă. Cu toate că partea de ecuaţie care ţine de cei din spatele „rebelilor” nu este deplin rezolvată, faptul că forţele conservatoare mai şi câştigă e un element îmbucurător.

*

Masacrul de la Bucha, din narativ anti-rusesc al Ucrainei se transformă într-o operaţiune PSYOP eşuată. Imaginile publicate de ucraineni sunt de râsul curcilor. Morţi care fac cu mâna sau care se ridică înainte de a se termina filmarea au transformat totul într-un eşec teribil. Asta nu e însă un motiv pentru a nu continua narativul, astfel încât, prin studiorile TV de peste tot din lume continuă acuzele în condiţiile în care imaginile compromiţătoare au fost tăiate din filmări, pentru a se petici greşelile de regie.

*

Într-o postare de-a dreptul halucinantă de pe LinkedIn, în care se citează un raport din luna decembrie(vezi aici), NCSC(National Counterintelligence and and Security Center) recunoaşte existenţa Deep State-ului american şi, mai mult, sugerează că întreg Deep State-ul este infiltrat de agenţi. Acum noi ştiam asta şi am tot spus-o, doar că e de neînţeles cum de s-au trezit acum. Să aibă oare legătură cu anchetarea lui Hunter Biden? Problema e că doar de acolo s-ar scoate hălci întregi de interese care duc spre zone nu prea confortabile şi care ar pune sub acuzare cel puţin trei preşedinţi americani. Inclusiv pe actualul ramolit.

E interesant însă ce-i mână în luptă pe cei care-au publicat respectivul raport? Vor să-şi salveze fundul sau se declanşează vânătoarea de vrăjitoare în Deep State-ul american? Ah, am uitat: Depp State-ul nu există, deci nu s-a întâmplat nimic!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/