Analize și opinii

Dan Diaconu: Oare cât vor mai putea să sufere?

Vă puteţi da seama despre cât de oribile sunt restricţiile introduse de europeni uitându-vă la televizor unde până şi propagandiştii precum Chireac s-au apucat să critice. De fapt, respectivele critici sunt tot un soi de servilism deoarece au ca scop transmiterea către populaţie a unui mesaj de liniştire de genul „la noi nu va fi aşa”. Zău?

Dar s-o luăm treptat. Voi începe cu Grecia, unde situaţia mi se pare extrem de gravă şi unde cred că e nevoie de o actualizare pentru publicul de aici. V-am povestit în vară despre scandalul ascultărilor telefonice şi despre cum s-a instaurat nulitatea de Mitsotakis în funcţia de dictator de facto. Cu toate că scandalul respectiv a îngrozit clasa politică, iată că Mitsotakis e în continuare pe poziţie. Spre deosebire de noi, unde UE punea batista pe ţambal în cazul ticăloşiilor securistice ale regimului băsescu, la greci europenii au reacţionat chiar violent, trâgându-l în repetate rânduri de urechi pe Mitsotakis. Aiurea, pe ticălos nu-l doare nicăieri! În prezent întreaga clasă politică a Greciei, inclusiv aliaţii săi sunt împotriva sa, dar Mitsotakis nu cade. Spectaculos, nu-i aşa?

Cei care au citit articolele mele anterioare ar putea rămâne cu impresia că, odată prins cu mâţa-n sac, Mitsotakis s-a cam dat la fund. Aiurea. E mai viu ca oricând. Iar legislaţia pe care a pus-o la punct e în continuare nemişcată, dar, aşa cum veţi vedea, ea „evoluează”. E noul stil democratico-european de a conduce: punând teroarea şi mai mare ca strategie de vindecare pentru teroarea descoperită.

Prima chestie care a surprins pe toată lumea a fost continuarea achiziţiei de către guvernul Mitsotakis a vaccinurilor pentru … tulpinile vechi de COVID. Adică nu doar că făceau rău, acum vaccinurile din noua tranşă achiziţionată sunt pe faţă inutile, având aceleaşi efecte dubioase asupra oamenilor. Ciudat, nu-i aşa? Staţi puţin că nu e totul!

În Grecia, în urma vaccinării forţate, mortalitatea a crescut oficial cu 25%! Cu toate acestea există în continuare Comitetul Naţional de Imunizare(CNI) care recomandă vaccinarea. Recomandă e un fel de-a o spune deoarece treaba are iz de obligativitate. Şi nu doar aşa, ci cu toată teroarea de rigoare. Ieri Mitsoytakis a dat spre consultare publică o lege prin care reintroduce teroarea COVID. Practic revine certificatul de vaccinare, restricţiile îşi reiau locul în societate cu toată nebunia aferentă. Tot, absolut tot, în condiţiile în care nicăieri în lume – cu excepţia Chinei şi a câtorva dictaturi asumate – nu mai există vreo restricţie. Iar ca să fie treaba treabă, se recomandă atât vaccinarea pentru tulpinile vechi, dar şi înţeparea cu actualizarea pentru Omicron, cea testată pe opt şoareci. Cum vi se pare?

Toate aceste nebunii apar în condiţiile în care Grecia e penalizată energetic extrem de dur de către ruşi prin tăierea accesului la gaze. În conflictul ruso-ucrainean Grecia şi-a pierdut practic integritatea militară prin cedarea absolut aiuristică de arme către Ucraina. E ceea ce ruşii au resimţit ca pe un cuţit înfipt în spate, dând drumul restricţionării gazului, restricţie pe care turcii o execută cu voioşie.

Şi pentru că am amintit de turci, vă spun că e pe cale să avem un nou „accident” de tip Cipru. Turcii pot profita acum de înapoierea militară a Greciei pentru a le mai lua nişte insule. Iar vinovat pentru toate acestea este Mitsotakis. Dar să nu divagăm de la criza energetică. Vă întrebaţi cum va fi pus la punct diktatul european în ceea ce priveşte aşa-zisa economisire? Vă spun eu: prin teroare.

Deja s-au anunţat restricţii puternice în ceea ce priveşte încălzirea cu gaz. Practic grecii nu mai au gaz, astfel încât proprietarii de centrale trebuie să schimbe arzătoarele, înlocuindu-le cu unele pe petrol. OK, e o chestie deosebit de costisitoare. Când adjunctul ministrului de Interne – Selios Petsa – a fost întrebat ce vor face oamenii care nu au bani să-şi schimbe arzătoarele, a răspuns ferm: vor muri!

Asta nu etotulîntrucât vor fi şi restricţionări puternice ale energiei electrice. Trei sau patru ore pe zi, în perioadele de vârf, Grecia se va cufunda în întuneric. Nu-i vorba doar de iluminatul stradal care va fi tăiat oricum, ci de populaţie, alături de întreaga economie. Mai ţineţi minte cum sufeream pe vremea lui nae Nicu? Ei bine, pe-atunci se oprea doar câte o oră. Aveţi habar ce înseamnă patru ore zilnic fără curent?

Dar nebunia nu se opreşte aici. Măsurile poliţieneşti vor fi duse la extrem. Guvernul Mitsotakis a demarat instalarea de contoare inteligente care efectiv vor monitoriza populaţia. Imaginaţi-vă că un asemenea contor va transmite în timp real ce anume echipament consumă în casă şi cât. De ce se pun asemenea aparate de supraveghere? Simplu: pentru a se crea bazele amendării celor care nu respectă „sfânta” lege europeană a economisirii. Ai uitat lumina aprinsă? Contorul ştie, transmite şi te trezeşti amendat!

Şi pentru că am ajuns la acest capitol, să recapitulăm puţin ce propuneri există în restul ţărilor. Probabil deja toată lumea ştie povestea cu Elveţia, unde te paşte puşcăria dacă-ţi faci mai cald în casă. Mulţi spuneau că legislaţia e inaplicabilă. Naivi! Ţi se poate măsura temperatura din afara casei, cu ajutorul camerelor de termoviziune. Şi ca să fie treaba treabă, înţeleg că sunt firme care deja pun la punct camere de supraveghere care detectează automat „infractorii căldurii”pentru ca apoi să să alerteze poliţia. Dar vă veţi întreba dacă poate poliţia să-ţi intre în casă? Iată un nou amănunt pe care nu-l cunoaşteţi: poliţia elveţiană are codurile cheilor de intrare de la toate imobilele! Dacă vreţi să aveţi o experienţă interesantă, încercaţi să faceţi copia unei chei la o firmă specializată. În afară de faptul că vă va costa între 50 şi 100 de franci, n-o veţi putea face decât dacă locuiţi în Elveţia şi … prezentaţi actele de închiriere sau proprietate. Nu-i frumoasă democraţia?

La fraţii nemţi deja nu mai e nevoie de chestii sofisticate întrucât căldura ţi-o dă un Nicuşor Dan local. Dacă ţi-a fixat 19 grade, poţi fi sigur că acea temperatură nu va fi sub nicio formă depăşită. Iar în ceea ce priveşte consumul de energie electrică, din nou, se rezolvă prin chestii clasice: dacă ai depăşit plafonul recomandat, luna viitoare vei consuma mai puţin, altfel ţi se taie curentul. Înţeleg că încă nu a intrat reglementarea, dar cu siguranţă că aşa va fi.

Demenţa duşului în doi e şi ea în aceeaşi cheie. Poate cineva să monitorizeze dacă se fac duşuri single? Evident că da. Se ştiu consumurile istorice de apă, astfel încât se va „recomanda” o scădere cu 25%. Şi iată cum transformă totul în plăcere! Frumos, nu?

Măsurile demente propuse de Bruxelles şi de statele membre n-au limită. Şi nici n-au vreo perspectivă a unei ieşiri. Ceauşescu ne punea să economisim promiţându-ne că atunci când vom avea capacităţile de producţie necesare, totul va fi la discreţie; iar economia o făcea pentru a nu importa. Acum europenii vin cu o legislaţie şi mai nebună, dar fără nicio speranţă de ieşire din situaţia actuală!

Apoi avem, în aceeaşi temă, mâncatul de greieri, furnici, lăcuste şi alte nebunii. Cică sunt bune pentru sănătate. Mai mult, în diverse ţări s-au apucat să le dea copiilor la şcoală, pe şest, mâncare din gândaci. Cică pentru a se obişnui întrucât ăştia bătrâni nu pot fi convinşi. Sunt mai multe studii care arată caracterul toxic al consumului de insecte. În special chitina – componenta cheie a exoscheletului insectelor – care-i dovedită ca fiind cancerigenă. Ca să nu mai vorbim despre numeroşii paraziţi transportaţi de insecte. Dar la ce credeţi că lucrează acum „ştiinţa”? Aţi ghicit: se publică pe bandă „studii” conform cărora chitina ar avea proprietăţi … anticancerigene. Frumos, nu? Doar ne amintim cum în SUA anilor 60 „doctorii recomandau fumatul”.

De fapt, toate chestiile pe care le vedem, toate abuzurile inimaginabile – din punctul nostru de vedere – sunt cât se poate de normale acolo şi sunt acceptate cu capul plecat. Cei care au avut o viziune strâmbă asupra aşa-zisei democraţii occidentale am fost noi. Ne-am lăsat vrăjiţi de faptul că ai liberatatea de exprimare în condiţiile în care nu te ascultă nici naiba, dar am uitat să privim cu atenţie la modul în care arată cu adevărat treburile acolo.

Nu trebuie să vă speriaţi. Trebuie însă să conştientizaţi că suferinţa occidentalilor e abia la început, iar ceea ce se pune acum pe tapet este o dicatură crâncenă. Că-i va spune comunism sau nu, puţin contează. Şi, dacă vreţi punctul meu de vedere, vă voi spune că Occidentul o merită pe deplin! Nu-mi fac probleme că vor suferi, la fel cum nici ei nu şi-au făcut probleme că noi eram realmente deformaţi de o idelogie aberantă. Şi, după ce ne-am eliberat de acel coşmar, în loc să-şi facă datoria de a ne ajuta, ne-au jefuit într-un mod barbar.

N-am nicio milă pentru Occident. Să moară, să se zabtă în cele mai groaznice chinuri pentru că îşi merită purgatoriul. Singura mea teamă este aceea de a nu ne lăsa duşi în prăpastie odată cu ei. Să-i lăsăm să se prăbuşească. O merită! Noi am trecut prin asta, să treacă şi ei!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Recomandarile astora mi-aduc aminte de alta recomandare, auzita de la cineva:
    dupa razboi li se recomanda oamenilor sa se stearga undeva cu ziare, ca tusul acela e bun.