Analize și opinii

Dan Diaconu: Nu vi se pare că realitatea e mult prea șocantă pentru a fi digerabilă?

Dacă vă voi spune că războiul din Ucraina nu are o relevanță militară, ci mai degrabă una metafizică, mă veți considera nebun? Dacă vă voi spune că targetul războiului este atât Estul cât și Vestul vă veți înrăi chiar mai mult? Dar dacă vă voi spune că același război metafizic se desfășoară și în Gaza, iar orchestratorii din umbră îi au ca țintă atât pe arabi cât și pe evrei? Nu-i așa că totul ar fi deosebit de șocant?

Sunt chestiuni pe care trebuie să le înțelegi de unul singur, adevăruri pe care trebuie să le descoperi prin intermediul propriilor tale eforturi. Degeaba mă voi chinui eu să-ți aduc argumente deoarece, dacă ești la un nivel jos, nu vei face altceva decât să arunci cu noroi în mine. Reia întrebarea din titlu și gândește-te bine la ea. Privește-ți viața în oglindă și caută să înțelegi cât din ea este închinată realității fabricate și cât a fost trăită cu adevărat în real. E grea întrebarea, crede-mă!

O să-ți dau câteva indicii. Nu te gândi că te vor duce automat la răspunsuri. Le plasez doar pentru a avea confirmările atunci când vei începe să descoperi realitatea. Așadar nu trebuie să pornești de la ele, ci atunci când studiul te va trece prin ele vei putea înțelege deplin ceea ce am vrut să spun.

Îți plac extratereștrii? I-ai văzut vreodată, ai stat cu ei de vorbă, i-ai pipăit? Evident nu, dar ți se spune că ei există. Mai mult, cică sunt oameni care i-au văzut. Unii chiar au fost răpiți și-ți pot da detalii terifiante. Faptul că locul acelor victime lor ar fi în cameră cu Napoleonii sau, cine știe, cu roșiile, castraveții și alte „transformări” de care suferă bietele ființe tratate în instituțiile de specialitate, e un amănunt insignifiant. Știți, chiar și Papa a dat o declarație în care spune că trebuie să recunoaștem că pot exista ființe pe alte planete. Ciudat, nu-i așa? Iată primul mister pe care vi-l scot în față.

Și, cum tot vorbim de Papă, ar mai fi un amănunt. Nu-i așa că întreg creștinismul e puțin cam depășit? Despre islam ce să mai spunem, doar „știm” că ei sunt teroriști. Dar să nu sărim, rămânem la creștinism că ne e mai aproape. Nu-i așa că religia asta nu prea se mai ridică la „standardele” lumii de azi? De altfel toate instituțiile concentraționale ale lumii de azi – denumite pompos școli – caută să combată ideile acestea „depășite”. Cică statul e laic, n-are treabă cu religia. Mi se pare corect, doar că a nu avea treabă nu coincide cu a o critica, a încerca să o desființezi, a o ataca de fiecare dată când ai posibilitatea. Toată chestia vine la pachet cu o imensă disonanță cognitivă: pe de o parte religia e greșită, e bazată pe niște ipoteze care s-au dovedit false, nefiind aplicabile și conducând la eșecuri, iar de partea cealaltă investești imens în impunerea unei alte religii. Păi dacă religia e falsă, atunci de ce mai investești pentru crearea unei alte religii la fel de false? Recunosc, la acest punct i-am luat pe foarte mulți prin surprindere deoarece, în ciuda faptului că li se prezintă zi de zi catehismele false ale noii religii încă nu sunt conștienți de aceasta.

Revin acum la dimensiunea metafizică a confruntării din Ucraina. În realitate nu are nimic de-a face cu teritoriul. Rușii n-au nevoie de alte teritorii pe care să le administreze, dar se văd nevoiți să caute să le preia pentru a se proteja. De asemenea, nici NATO nu are nevoie de alte teritorii întrucât s-a întins ca o pleașcă peste tot pe unde-a vrut, iar administrarea ocupației este din ce în ce mai grea. Atunci nu-i ceva ilogic? Poate că logica vine dintr-o altă dimensiune legată de paragraful anterior. Dacă ne uităm în Ucraina vedem o transformare uluitoare din punct de vedere religios: vechea credință ortodoxă – de natură rusească(spun comisarii ucraineni ai corectitudinii depline) – a fost înlocuită de o nouă credință ortodoxă, extrem de corectă politic și în care au apărut o mulțime de noi sfinți. Printre aceștia o veți găsi inclusiv pe … Victoria Nuland. Nu-i așa că e interesant? O altă dilemă: de ce „Occidentul Colectiv” e obsedat de faptul că „Rusia nu trebuie să câștige în Ucraina”. Ce anume deranjează asta în marele proiect?

Aș mai spune ceva, anume că așa cum deranjează creștinismul deranjează și islamul și hinduismul și chiar budismul. În formele pure religiile tradiționale nu sunt acceptate de „societățile moderne”. Un amestec al lor, un carcalete, pare însă a conveni de minune arhitecților noii lumi. Și-acum să trece mai departe.

Ați văzut formațiuni noroase ciudate pe cer? Ușor, ușor vor prinde forme din ce în ce mai clare. Pe măsură ce haosul se amplifică, cerul vizibil se va modifica și el. Oare de ce? Nu e ilogic? Unii vor găsi „confirmări”, însă cei care vor ști despre ce e vorba vor înțelege deplin și vor fi cuprinși de teamă.

V-am spus de-a lungul articolelor mele câte cava despre istorie, mai precis despre rescrierea ei. Aceasta se face într-un ritm infernal, cu toate că vechi texte ne arată o istorie cu totul diferită. Acea istorie deranjează. Mult mai comodă și mai dezirabilă este nou-istoria, chiar dacă uneori se bazează pe ipoteze teribiliste, pe care înaintașii noștri le-ar fi considerat demne de casa de nebuni. Doar că acum casa de nebuni s-a generalizat și a cuprins întreaga planetă. De aceea și realitatea e atât de șocantă încât devine indigestă. Dar stați liniștiți, nu-i timpul pierdut, iar ipotezele teribiliste vor fi inclusiv „probate” astfel încât să nu mai existe contestatari.

Mă opresc aici. Nu v-am spus absolut nimic în articolul de azi. Toate cele enumerate sunt, de fapt, pietre kilometrice. Nu porni de la ele pentru a afla ceva deoarece nu așa merg lucrurile. Degeaba îți spun că există o piatră kilometrică pe care scrie „Oxxxxxo – 6VIA km” dacă tu nu te afli acolo s-o vezi și, mai ales, să înțelegi ce-i cu unii și cu alții. Când, în urma a ceea ce studiați, dați de vreuna dintre pietrele kilometrice amintite, puteți considera că sunteți pe-acolo pe unde trebuie pentru a afla cele despre care vă vorbesc azi. Și nu uitați o chestie de bază pe care-o tot repet de atâta amar de vreme: când teoriile conspirației se dovedesc adevărate înseamnă că s-a mai produs o „transmutare” iremediabilă! Atât pentru azi.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2024/03/nu-vi-se-pare-ca-realitatea-e-mult-prea.html#more

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Lumea noua -pe care acești ticăloși , nu și mai găsesc liniștea- sa ne o construiască, este in realitate- un Nürnberg planetar; din acest motiv insista pe spălarea pe creier a întregii umanități, pentru ca drumul spre iad- sa L parcurgem încolonat, rapid și eficient; altfel- știu ca exista riscul- revoltelor maselor imposibil de controlat