Analize și opinii

Dan Diaconu: Nou-mâncarea

Mai țineți minte declarațiile bombastice ale oficialilor italieni în legătură cu carnea artificială și alimentele din insecte? Ziceai că s-a răsturnat lumea, că Italia e gata să lupte cu întreaga mafie neo-alimentară. De fapt ceea ce vedem este un perpetuu circ ieftin, specific neo-naționaliștilor. Ca orice mișcare neo, și neo-naționalismul este un drum având aceeași destinație ca toate celelalte. După ce în toată campania au spus că vor să interzică imigrarea, acum a sărit rapandula blondă că imigrarea e esențială.
La fel s-a întâmplat și cu alimentele. După ce au făcut valuri cu o declarație vădit politicianistă, Italia e invadată de neo-mâncare. Semn clar că autoritățile au bătut palma pe sub masă cu ticăloșii de la Bruxelles. Astfel, fără absolut niciun control, prin intermediul lanțurilor internaționale, în Italia pătrund mărfuri dubioase, cu adaos de insecte. Doar că asta nu e totul!

Ce credeți că fac autoritățile de la Roma după ce obosesc cu discursuri patriotarde care nici măcar nu-s bune de hârtie igienică? Ei bine, la vedere, autorizează tot felul de alimente dubioase. Ca de exemplu, făina de greieri. Nutrinsect, o companie din centrul Italiei a obținut autorizarea de comercializare a făinii de greieri și larve în vederea consumului uman. Nutrinsect deține o facilitate de creștere a greierilor și larvelor, dar și o fabrică de procesare, întreaga investiție fiind susținută cu fonduri europene cărora li se adaugă fonduri ale statului italian.

Așadar, în timp ce pe față se fac că luptă, pe spate dau cu finanțarea și se asigură că Agenda este implementată ca la carte. Culmea, în Peninsulă a apărut și un soi de presă neoliberală „de rezistență” care arată cum, în ciuda opoziției ticăloase a Guvernului, tot mai mulți oameni se îndrăgostesc de „neo-hrana viitorului”. Iar asta vine la pachet cu restaurante care-s marketate pentru rolul lor de „deschizători de drumuri” în ceea ce priveșțe hrana din insecte.

Culmea, ca și așa-zisele energii alternative, și neo-hrana este una incredibil de scumpă. Astfel, pastele cu adaos de 15% făină de greieri ajung să coste de până la opt ori mai mult decât pastele tradiționale. Ce altceva poți spune? Trăim într-o idiocrație absolută, iar drumul spre tembelism e extrem de bine cimentat.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu