Analize și opinii

Dan Diaconu: Necesitatea de a fi nerezonabil

Văd tot mai multe apeluri la a fi rezonabili. Spun respectivii panacotari că, da, e nasol că în alegerile care urmează să se desfășoare nu sunt personalități de calitate, că oamenii au dreptate să fie dezamăgiți, dar că trebuie să ne menținem rațiunea și să facem tot ce-i posibil astfel încât să alegem răul cel mai mic. Cică asta ar însemna să fim rezonabili.
În primul rând, ar trebui să înțelegem că de atâta amar de vreme – de peste 30 de ani! -lumea votează răul cel mai mic și mereu iese prost. Deci logica trompetelor este falsă și asta cât se poate de clar.

De asemenea, trebuie să punctăm realitatea, cadrul în care se desfășoară tot circul despre care vorbim azi. Alegerile pe care le organizează FSN-ul de la putere sunt o fraudă de la A la Z. Comasarea alegerilor e neconstituțională! Asta înseamnă că avem de-a face cu un furt pe față. Pur și simplu, nu se poate face ceea ce fac ei! Cu toate astea, întrucât mișcarea e dictată de stăpânii externi ai nulităților de pe scena noastră politică, totul se va face ca la carte. Că deh, ăsta-i ordinul pe unitate dat într-o țară aflată sub ocupație.

Și mai interesantă însă mi se pare tentativa prin care suntem fraieriți. Pe de o parte îl avem pe Goliat sub forma FSN-ului(PSD+PNL=PCR) reunit în cuget și-n simțiri și pe David sub forma UTC-ului compus din USR, REPER, Forța Dreptei și restul limbricilor politici progresiști. Asta e imaginea care ni se vinde, iar sfatul oamenilor de bine este acela de a ne menține raționali și a alege o soluție digerabilă. Din punctul lor sfătos de vedere, digerabil înseamnă ori de la PCR, ori de la UTC. Zău?

Ultima dată când românii au fost rezonabili – adică proști – a fost atunci când li s-a aruncat în față confruntarea Iliescu vs Vadim Tudor. Brusc au sărit din boscheți și bălării toți analiștii care ne spuneau la fel de sfătoși să alegem răul cel mai mic. Și uite-așa s-a întronizat nea Nelu, cel care a semnat docil tot ce i s-a cerut, aruncându-ne în furcile caudine ale UE&NATO. Desigur, n-a făcut-o cu de la sine putere! Am fi ticăloși dacă n-am recunoaște că ne-au sfârâit atunci picioarele precum unei cățele în călduri. Și iată-ne unde am ajuns, în ce mocirlă ne-am scufundat.

Acum vin aceiași analiști – sau alții croiți de sistem – să ne spună că, în ciuda atmosferei toxice de pe piața politică, trebuie să votăm rațional, rezonabil. Și uite-așa ne tot dau propagandă cu lingurița. Ba că ăla e prost, ba că ălălalt e analfabet, ba că nu știu cine e pro-sistem și tot așa, cu aceleași texte de flașnete obosite. Știți ce, tovarăși? Eu am obosit să mă tot agit în a alege între păpușile voastre! Și tocmai de aceea consider că a sosit momentul să aleg cea mai nerezonabilă propunere.

Mă uit cu câtă voracitate mănâncă rahatul cu „Nicușor, singurul cinstit, deci rezonabil”. Bă, voi sunteți tâmpiți? Cum adică Nicușor e rezonabil? Poate din punctul vostru de vedere, de retardați sifilitici! Orice clipă în care aud Nicușor, Clotilde sau viermele ăla de la 2, mi se pare o sfidare a bunului simț. Ăștia trebuie să intre rapid în groapa cu rahat a istoriei și să se pedepsească cu moartea orice tentativă de-a unui vidanjor inconștient de a-i scoate de acolo! Cum adică Nicușor? Cum adică Clotilde? Ați luat-o razna?

De partea cealaltă îi văd cu spume la gură când aud de Piedone. Cică era tarabagiu, cică a avut șofer pe vremea lui Ceaușescu, cică tac’su era mare ștab. Cine spune asta? Păi ori o trompetă FSN-PCR, ori o trompetă UTC. Zău? Păi atunci, dacă zic ăia că e rău, pentru mine e bine! E foarte bine! Piedone să fie! Piedone ăla, „omul sistemului” care-a fost băgat la zdup absolut aberant! De fapt care-i deranjul? V-o spun eu: Piedone e peste Nicușor. Gluma Cârstoiu n-a avut efectul scontat, anume acela de a sufla din voturile lui Piedone. Și uite-așa, FSN-ul devine irelevant. Dacă ar fi ales-o pe Găbița, probabil că planul de a-l menține pe Nicușor ar fi reușit. Doar că le-a fost frică să nu cumva să se producă surpriza și să iasă iar Firea. Așa că, au zis că merg la țintă alegând un fel de caricatură de Oprescu, unul numai bun să fie împins la sacrificiu pentru ca Nicușor să-și adjudece un al doilea mandat. Însă planul pare că scârțâie din temelii. FSN-ul a devenit irelevant, candidatul său fiind incapabil să ia vreun vot. Și dacă-l ia îl ia de la Nicușor, nu de la Piedone. Și uite-așa, spaima Piedone se așterne peste capitală. Ia spuneți, măi, propagandiștilor, suferiți? Sper să suferiți precum viermii cărora li se toarnă otravă pe gât!

Europarlamentarele, cealaltă afacere necurată a guvernului Ciolacu, trebuie și ele tranșate cumva. Ei bine, ce votăm acolo? Aceiași propagandiști ne spun că, din nou, trebuie să fim rezonabili și să alegem „oameni de nădejde”. M-am săturat de oameni de nădejde care ne-au băgat în rahat. Comisarii noștri s-au dovedit a fi mai toxici decât cei ai unor state adverse. Cioloș ne-a distrus agricultura, nulitatea de Corina Crețu a reușit performanța de a ne bloca de facto accesul la fondurile europene, iar necunoscuta și nula asta de-acum de la transporturi ne-a băgat la apă toată zona de transport. E clar că e o nebunie, o ticăloșie ceea ce se petrece acolo. Oamenii noștri rezonabili din Parlamentul European au votat cu două mâini Pactul pentru Migrație, cel care le dă imigranților ilegali drepturi mai mari decât nouă. Un așa-zis rezonabil e Terheș, care acum e cap de listă la partidul suveranist al națiunii. Băi, ați luat-o razna? Cum să-l pui pe listă pe Terheș? Da, a avut o poziție OK în timpul pandemiei, dar se vede pe el că e globalist sadea.

De altfel, problema mea cu europarlamentarele este aceea că n-am chef să ascult discursuri sforăitoare și cuminți politic. N-am chef să-i aud pe toți idioții cum își arată ei atașamentul pentru UE sau NATO. Nu, taică! Eu sunt nerezonabil, sunt total anti-UE și anti-NATO. Există o opțiune nerezonabilă? Oho, există! Nu știu cât de în linie e cu opiniile mele(mai mult nu), dar când vine vorba de a fi nerezonabil, bag mâna-n foc că așa e! Știu, vă veți uita strâmb, mă veți acuza de verzi și uscate și de aceea nu pronunț numele. Mă rog, o să mă mai gândesc dacă ies frontal la susținere. Cel mai probabil nu deoarece nu mă interesează ceea ce se întâmplă în țara în care Securitatea face legea. Dar, ca idee, vă spun cât se poate de clar: la europarlamentare voi vota fără doar și poate opțiunea cea mai nerezonabilă. O știți, e aia pe care n-ați vota-o niciodată! Ei bine, eu pe-aia o votez!

Și cu asta pun punct articolului de azi. Înjurați-mă, dar fiți cât se poate de nerezonabili la alegerile ăstea! Arătați-le că sunteți capabili să împingeți în față opțiunea care-i deranjează cel mai mult, aia nealiniată, aia care zic ei că „ne face de râs”. Păi mai rău decât să fim de râs cu Schengen-ul aerian și cu restul dovezilor de discriminare a noastră, credeți-mă că nu se poate! Așa că, dacă e să fie, să fie meciul pe dezastru. Asta merită atât ei, cât și Europa!

P.S. Citesc o postare în care se spune că Piedone a cam avut medii în jur de 5, că între a zecea și a unsprezecea a făcut o pauză de 12-13 ani și că ar fi încălecat și BAC-ul la limită. Mi se pare perfect. O capitală de nota 2 merită un primar de 5. Cel puțin s-o treacă clasa, chiar și pe șmecherie, chiar și la FF!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu