Analize și opinii

Dan Diaconu: „Minciuni au fost, minciuni sunt încă!”

Am avut o criză pandemică fără niciun sens. Un banal virus gripal a stresat într-un asemenea hal domeniul sanitar încât s-a ajuns ca spitalele să se transforme în camere de execuţie. Protocoalele aiuristice au încălcat şi cele mai banale reguli ale bunului simţ. Cum naiba să le pompezi bieţilor suferinzi oxigenul în plămâni precum pompează ăia de la vulcanizare aerul în roţi? Cum să dai medicamete cu pumnul, fără să ai nici cel mai mic habar despre ceea ce faci? Cum să opreşti tratamentele bolnavilor cronici care mai aveau o speranţă pentru a omorî cu bună ştiinţă  oameni nevinovaţi care-au păcătuit prin faptul că s-au gripat?
Ne-am pus la timpul respectiv toate aceste întrebări şi n-am găsit răspunsuri. Ele probabil se pot găsi prin cotloanele iraţionale ale creierului nostru, atent exploatate de sforarii din spatele scenei. Poate de aceea, pentru ieşirea din situaţia pandemică, s-a găsit soluţia vaccinării în masă. Astfel, unei probleme inexistente i s-a răspuns cu o acţiune absolut iraţională. De ce să te vaccinezi în condiţiile în care nu eşti în segmentul de risc? Nu doar că „ştiinţa” ţi-a răspuns scurt că „eşti prost”, dar pentru a pedala către absurdul maxim au vaccinat chiar şi copiii! O crimă în masă menită a acoperi detaliile financiare scandaloase ale unui furt cum n-a mai existat în istorie.
A trecut prostia asta. Oamenii deveniseră apatici şi erau gata să pună mâna pe topoare pentru a-i face pe ticăloşii împinşi din spate să-şi schimbe optica. V-o spun cu mâna pe inimă că fiecare om care-a ieşit atunci împotriva vaccinării a fost un erou. N-au fost mulţi, dar au fost destui eroi adevăraţi care-au scăpat naţiunea de prevederile tembele pe care le pregăteau cu ticăloşie toţi plăvanii, cîţii, ciolacii sau ciucii căţăraţi în fruntea ţării.
Însă, în loc de linişte am primit o nouă obsesie: criza energetică. Acum avem criză în energie fără ,să fie criză. Toate televiziunile behăie în prostie, vorbesc despre economisire şi alte aberaţii venite teleghidat de la Bruxelles, Washington sau te mai miri de pe unde. Îţi urlă toate prompteristele din toţi bojocii că e criză. Care criză, idioţilor şi idioatelor? De unde e atâta criză? Bălteşte gazul şi voi nu vreţi să-l luaţi! Păi atunci muriţi de frig, idioţilor! E imposibil aşa ceva. Oare ce-ar zice magazinul alimentar dacă m-aş apuca să-l înjur şi să-l ameninț că nu mai cumpăr de la el? Poate că s-ar cruci nişte femei de serviciu văzându-mă, dar mai mult nu s-ar întâmpla. Exact ca-n această descriere, idioţii europeni refuză gazul care li se oferă – atenţie, fără condiţionare! – urlând că ruşii sunt de vină pentru criza energetică. Ce-aveţi, tembelilor? Ţineţi-vă respiraţia şi gesticulaţi că atmosfera e de vină pentru că nu vreţi voi să respiraţi! Şi faceţi-o până la capăt!
Ştiu că e de râs, dar milioane de oi sunt condamnate la preţuri piperate sau la a dârdâi de frig pentru o criză absolut la fel de inventată ca şi afacerea pandemică. La fel ca şi în criza anterioară, ne sunt cerute sacrificii pentru a o încheia. Însă e o criză falsă, o criză în care energia bălteşte la unii deoarece autorităţile din partea cealaltă refuză să o acceseze în numele unor idealuri dubioase şi absolut inaplicabile.
Vă întrebaţi probabil ce urmează? Mulţi aţi intuit: criza alimentară, în condiţiile în care alimentele sunt mai mult decât suficiente. Cum e impulsionată? Păi olandezii au început să închidă ferme pentru că ar fi infestate cu azot(repet pentru cei care n-au habar, atmosfera terestră este compusă din azot în proporţie de 80%!). Americanii dau foc fermelor, instrumentând tot felul de incidente. Chiar şi pe la noi s-a dat foc câmpurilor pentru a simula teza secetei extreme şi a „domului de foc”. La fel se întâmplă cu centrele de procesare, cu unităţile de producţie alimentară s.a.m.d. N-au existat atâtea incendii în domeniul procesării alimentare într-un secol, câte pretind ticăloşii că s-au petrecut „întâmplător” anul acesta.
Ultima ispravă, despre care nu se vorbeşte încă decât pe şoptite, este incendierea pieţei Rungis din Paris. Este cea mai mare piaţă din Europa, poarta de intrare a multor alimente pe Bătrânul Continent. Ca să înţelegeţi dimensiunea, vă voi spune că Rungis are peste 232 ha, fiind mai mare decât Principatul Monaco. Ei bine, aşa, întâmplător, piaţa a luat foc. Astfel, s-a mai omorât un canal logistic de aprovizionare. Simplu, nu-i aşa? Şi-ar trebui să mai ştiţi că respectiva piaţă este în proprietatea statului francez, astfel încât implementarea „incendiului” a fost deosebit de facilă.
Sunt pregătiri intense pentru ca de anul următor sau, dacă nu se termină cu farsa din Ucraina, din 2024 să înceapă noua farsă, a crizei alimentare. Cu atâtea elemente de infrastructură sabotate cu bună ştiinţă, e lesne de intuit că, probabil, ne vom începe conversaţiile schimbând informaţii despre magazinele în care-au băgat carne. Nu-i frumos să retrăim anii 80? Acum ne plângem de frig şi întuneric, iar din momentul montării următoarei farse planetare ne vom plânge şi de foame. Fix ca-n vremea lui nea Nicu!
Avem oare vreo şansă? Dacă înţelegem dimensiunea farsei, părerea mea e că DA. Tot ceea ce trebuie făcut e o presiune intensă asupra păpuşilor sistemului. România are energie suficientă pentru a nu fi parte a actualei farse energetice. Şi, de asemenea, va avea mâncare suficientă pentru a putea evita fără probleme farsa imbecilă a crizei alimentare. Cu o conducere înţeleaptă, în maxim 24 de ore, preţurile la energie pot ateriza la valorile de dinaintea liberalizării. Fără niciun efort! Iar în ceea ce priveşte alimentele, fără sabotajele care se practică acum la nivel mare, putem să dăm şi altora. Gândiţi-vă bine la asta! Suntem într-un moment în care putem evita scenariile debile puse la cale de o mână de moşi impotenţi care au impresia că sunt zeii planetei. Putem învinge!
Autor: Dan Diaconu