Analize și opinii

Dan Diaconu: “Mereu a fost câte ceva rău, dar ce mai contează asta când în interior e cald şi bine?”

Aproape că am uitat că vine Crăciunul! Dar chiar vine! Vine pentru a ne reaminti că suntem prea prinşi în labirintul nostru cotidian şi că, din ce în ce mai des, uităm să ne trăim viaţa.
Sunt vremuri tulburi, aşa cum au tot fost de-a lungul timpului. Însă nu trebuie să ne lăsăm prinşi de peisajul sumbru de-afară, ci să ne îngrijim de căldura din interior. Acolo este viaţa noastră, deci acolo trebuie să privim.
Sunt obosit. La fel ca marea majoritate a oamenilor. Dar pentru toate există un leac, iar această stare de epuizare se vindecă atunci când ne punem lângă brad, lăsându-ne fascinaţi de luminiţele jucăuşe şi de gândurile care ne duc în copilărie.
„Vine Crăciunul!” e strigătul care spune totul, care ne aduce speranţă şi atâtea sentimente de nedescris. Hai să lăsăm totul de-o parte şi să ne aşezăm în jurul bradului alături de cei ai noştri! Hai să ne îngrijim de căldura căminului nostru şi să uităm de ceea ce e afară. Niciodată afară n-a fost bine în totalitate. Mereu a fost câte ceva rău, dar ce mai contează asta când în interior e cald şi bine? În interiorul familiei, al casei şi al nostru.
Vine Crăciunul! Vă doresc tuturor multă sănătate, linişte şi tot ceea ce e mai bun pentru voi şi ai voştri! Să sperăm că vom avea parte de o îndreptare a lumii şi de o viaţă mai bună pentru toţi.
La mulţi ani tuturor!
P.S. Intenţionez să iau o pauză cel puţin până pe 27 decembrie, asta dacă nu se întâmplă nimic.

Autor: Dan Diaconu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu