Analize și opinii

Dan Diaconu: Lecții de hoție

Când e vorba de jaful României, avem o „întrecere socialistă” între rechinii internaționali care par a fo dat aici peste bancul virgin, plin de cărniță proaspătă, numai bună de halit! Orice agent extern, indiferent de cât de păduchios ar fi, găsește ceva de furat pe-aici, dar și trădători berechet care să-l ajute în îndeplinirea „măreței meniri”.

Cum e jefuită România ați tot văzut. Năstase a băgat prin Parlament legea necesară privatizării Petrom și a obținut o majoritate covârșitoare: doar Vadim s-a opus, în rest toți, uniți în cuget și-n simțiri, au votat să vândă cu 600 milioane de EUR o companie care, în ciuda furturilor și externalizărilor de profit, tot raportează în jur de 1 miliard de EUR profit anual! Șmecheria lui Năstase a fot una de pionierat. Găsind bagatela cu privatizarea prin Parlament, n-a mai putut fi tras la răspundere. De ce? Pentru că, în conformitate cu Constituția, un parlamentar poate vota orice fără a putea fi tras la răspundere. Cică vitează „cu conștiința”! Cam asta e fața democrației: pui în față o groază de prostălăi pe care-i manipulezi exact cum ciobanul manipulează turma de oi, iar apoi întreaga societate face fix ce votează ăia că așa e democratic. Ăia pot inclusiv să voteze omorârea proștilor care i-au pus pe funcție că e la fel de democratic și legal!

Mai țineți minte cum s-a votat cu două mâini legea offshore, cea care dă gazul românesc din Marea Neagră pe nimic? Ei bine, la unison, Comisia Europeană a finanțat magistrala care scoate gazele din România. Doar că acum, Transgaz vrea să investească în modernizarea infrastructurii interne, adică să ducă gaz către mai multe gospodării și complexe industriale autohtone. Pentru asta a cerut finanțare la Uniunea Europeană deoarece se înscrie în „ținta de decarbonificare”. Ce credeți c-a răspuns Comisia? Că apreciază efortul Transgaz, dar nu finanțează. Cu alte cuvinte „Proștilor, banii Comisiei erau pentru a vă lua gazul, nu pentru a vă pune pe voi, niște proști, la masa bogaților!”. Simplu, transparent, fără echivocuri.

Același Parlament a votat în masă achiziția de către România a avioanelor F-35, care cică ar fi cele mai evoluate de pe planetă. Moare lumea de cât de eficiente sunt. Doar că le apucă damblalele de se catapultează piloții când văd că nu mai ascultă comenzile. Nu mai vorbesc de faptul că sicriele zburătoare americane n-au fost împinse până acum în niciun război, că greul luptelor se duce tot cu F-15 și F-16 modernizate! Sau că orice manevră a unui F-35 e logată și transmisă în SUA, că oricând producătorul poate dezactiva componente sau întreg avionul. Înțelegeți despre ce vorbim? Există însă un domeniu la care americanii sunt lideri: prețul. Cu prețul unui avion F-35 construiești o piramida lui Keops și-ți mai rămân și bani. O grămadă de bani! Ei bine, mărețul nostru Parlament a votat, din nou în unanimitate, achiziția de F-35. Cu 6.5 mld $ avem privilegiul să primim la „sfântul așteaptă” – adică dincolo de 2035 – niște jeguri zburătoare care vor fi de mult depășite tehnologic. Dar, înțelegători cum îi știți, americanii acceptă să le dăm banii înainte, ca la curve! Ce miloși!

Stați că treaba nu se oprește aici. După ce brava noastră armată s-a dotat cu avioane F-16 prin care mai are puțin și crește iarba – întrucât nu pot decola ba pentru că e frig, ba pentru că e cald, ba pentru că e un fir de praf pe pistă – după ce au cumpărat Stinger-uri care nu mai există și Patriot care au fost bombardate în Ucraina, iată-ne comandând cu plata în avans F-35. O paranteză mai fac: știți că s-a stabilit că România va pregăti piloții ucraineni pentru avioanele F-16 care vor fi donate Ucrainei. Partea frumoasă e că ucrainenii nu fac inițierea pe avioanele noastre, ci li se trimite unul din Olanda pe motiv că ăla olandez e funcțional. Înțelegeți bătaia de joc?

Acum brava noastră armată caută să se doteze cu tancuri. Și ce tancuri credeți că ia? Jegurile de Abrams pe care americanii le-au deplasat aici ca să le cumpărăm noi. Cică avem de luat topul de gamă, astfel încât trebuie să fim mândri că americanii permit să cumpărăm cu banii noștri amărâți tancurile lor de bogați. Și cu adevărat că sunt de bogați. Abramsurile nu merg cu motorină, ca orice vehicul militar care trebuie să fie versatil, ci cu kerosen. Înțelegeți ce nebunie logistică? Unde și mai ales cum duci tu kerosen pe linia frontului? Nu mai vorbesc că ăstea sunt atât de bune încât fiecare oră de utilizare se transpune în două ore de service. Pfff, parfum, frățioare!

Chestiunea devine și mai frumoasă. Parlamentul a parafat achiziția de Abrams-uri la prețul de 1 miliard, dar americanii au anunțat cu tam-tam că aprobă solicitarea României de cumpărare a Abrams-urilor cu … 2.5 miliarde de dolari!!! Ca un făcut, SUA a anunțat cam în același timp că va trimite vehicule blindate de 2.5 miliarde de dolari … în Ucraina. Băi, ce coincidență! Mai că-ți vine să dai cu basca de asfalt.

Acum sunt și eu curios să aflu cum au votat așa-zișii „suveraniști” ai noștri? Facem tgam tam că nu luăm salariul, dar când e vorba de prăpădit banii țării dăm iama! Absolut toți parioții din Parlament au executat în mandatul ăsta PIB-ul țării mai ceva decât plutonul de execuție căruia i se dă ordin să tragă în condamnat.

Dar stați liniștiți! A zis Ciolacu că o să interzică cash-ul, o să bage moneda digitală, o să vă urmărească la fel ca pe oi și n-o să se mai fure în țara asta. Păi să nu de mai fure, frate, că apoi nu mai au hoții din afară ce să fure!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2023/11/lectii-de-hotie.html#more