Analize și opinii

Dan Diaconu: Grecia ca o repetiţie generală

Am insistat în ultima perioadă în ceea ce priveşte Grecia deoarece este o ţară etalon pentru ceea ce urmează să facă globaliştii peste tot în lume. Absolut tot ceea ce se întâmplă aici este o demenţă totală. Şi, cu toate acestea, guvernul-mariontă e nemişcabil.

V-am povestit despre scandalosul caz al spionării prin intermediul telefoanelor. După ce a ieşit la declaraţii de parcă ar fi fost imaculat, Mitsotakis a întărit şi mai mult rolul său în coordonarea structurilor de forţă ale statului. Mai mult, pentru a îngropa definitiv scandalul, a ordonat distrugerea dosarelor care aveau la bază ascultările. Astfel, trimiterea în judecată a celor responsabili va fi imposibilă! Şi uite-aşa, cu uşurelul, nimeni nu va mai şti nimic. Asta în sfidarea absolută a legii!

Mitsotakis profită de situaţia explozivă din relaţia cu Turcia. Turcii fac absolut tot ce este posibil pentru a-şi spune punctul de vedere în Mediterana, iar pentru asta au şi pe ce se baza. Au echipamente militare de ultimă oră, iar industria lor militară lucrează la cadenţă maximă. Grecii, în schimb, se comportă fix ca nişte raţe bete. Au donat o groază de echipament militar în Ucraina, rămânând fără blindate. Cică se află în aşteptarea altora mai bune. însă până acum nu se întrevede niciun contract şi, cel mai probabil, vor achiziţiona nişte hârburi doar pentru a avea ce pune pe teren. De asemenea, au o situaţie teribilă în ceea ce priveşte aviaţia. Între altele se bazau pe Rafale F.3R, dar contractul cu Franţa a fost atât de ciudat încât acum, cele 19 avioane sunt transferate la producător – împreună cu stocul de piese de schimb – până la sfârşitul anului. În plus, marea majoritate a avioanelor franceze din flota grecească nu au capabilităţi aer-sol, asta din cauza „omiterii” din contracte a instalării componentei software pentru acest gen de atac.  Practic, putem spune că sunt cam în pom.

De partea cealaltă, turcii au sistemul S-400 care este practic invincibil în confruntarea cu armele de atac ale Greciei. De asemenea, pentru atac, au întregul ecosistem al dronelor cu o teribilă putere de foc, capabile de un atac devastator şi de o susţinere eficientă a atacurilor de la sol.

În timp ce turcii s-au orientat către cercetare şi dezvoltare în domeniul militar, transformând armele într-un business foarte bănos, grecii au cumpărat cu bani grei şi cu contracte „cu cântec” cam tot ce le-au băgat pe gât „partenerii”. Iar acum sunt într-un mare rahat. Culmea, pe acest rahat se bazează Mitsotakis pentru a-şi impune dezastruoasa-i dictatură.

Şi pentru că a venit vorba de dictatură, pe-aici restricţiile sunt după colţ. O propagandă infamă a reînceput să se tureze, să vorbească despre pericolele COVID, despre necesitatea purtării măştii şi câte şi mai câte alte tâmpenii. Mi-a atras atenţia noua retorică privind vaccinarea. Spun „experţii” că noile vaccinuri vor fi de trei ori mai puternice, vor proteja împotriva tuturor tulpinilor şi vor dura mai mult. Astfel încât „se justifică” măsurile de dictatură sanitară care urmează a fi impuse imediat după încheierea sezonului turistic. Asta pentru aşteptarea noilor vaccinuri-minune estimate să apară anul viitor. Deci, o nouă iarnă neagră în care, pe lângă coşmarul revenirii puşcăriei oficiale, se va mai şi tremura în case. Oricum, pe la televiziuni propaganda e în toi, astfel încât din septembrie va reîncepe nebunia.

Grecia este unitatea-etalon, menită a ne reaminti cum acţiona regimul băsescu, dar şi cum, prin măsuri de „soft power” poţi distruge o naţiune. Priviţi spre ei pentru a înţelege ce urmează! Nu ştiu de ce ceea ce se întâmplă aici mi se pare a fi o repetiţie generală pentru dezastrul care urmează. Noi am mai trăit asta în întunecaţii ani 80. Ei bine, acei ani nefaşti vor veni ca o negură peste întreaga lume!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/