Analize și opinii

Dan Diaconu: FRONT UPDATE!

Americanii spun că NATO și-a făcut datoria, livrând Ucrainei echipamentele pe care le-au promis astfel încât Ucraina trebuie să pornească rapid contraatacul. Zelenskyi răspunde că are nevoie de mai multe echipamente. Pe partea cealaltă se scapă „documente confidențiale” din care rezultă că Ucraina nu are capacitatea de a mai organiza un contraatac. Mai mult, un general polonez spune-n gura mare că sunt probleme grave cu munițiile, că le-au consumat ucrainenii și că e criză. Ce e cu tot circul acesta? De asemenea, peste tot se vorbește că ucrainenii nu mai au resursă umană, că le e greu să recruteze și așa mai departe.

Eu știu o vorbă: când treburile sunt prea evidente, e ceva în neregulă. Și mai știu că un clasic a spus o vorbă mare: „Arată-te slab când ești puternic și puternic când ești slab”. Totul e un circ. Prin atacul cu dronă asupra rezervorului din Sevastopol, Ucraina a provocat o pagubă majoră Rusiei. Nu-mi dau seama dacă acel depozit era sau nu menit aprovizionării forțelor din sudul Ucrainei. Dacă da, atunci e o problemă întrucât lipsa combustibilului poate paraliza armata. Să nu uităm, de asemenea, că acum ucrainenii au echipament ofensiv suficient, echipment care e destul de bun. Și sunt și antrenați. Mai mult, a apărut un nou corp de așa-ziși mercenari – care-s tot soldați NATO. Aceștia și-au ocupat pozițiile: care cu sistemele antiaeriene, care cu tancurile, s.a.m.d.

Armata Ucrainei nu este slabă. Din informațiile pe care le am, în perioada de aparentă acalmie a fost implementat un program englezesc de radicalizare a soldaților ucraineni. Acum aceștia sunt câini pe câmpul de bătaie, iar dacă i-ați asculta pe cei de la Wagner ați înțelege că nu vorbesc prostii. Credeți că degeaba Prigojin a interzis luarea de prizonieri? Rușii sunt disperați de cât de radicalizați sunt ucrainenii. Drogurile și propaganda i-au transformat în animale feroce de luptă.

Așadar, părerea mea este că urmează o contraofensiva care va fi puternică și deosebit de dură. La episodul trecut ucrainenii au reușit să înece mitralierele rusești cu nebunii care se aruncau pe post de carne de tun. Acum va fi diferit deoarece ucrainenii vor lupta ca orcii. Rămâne să vedem dacă rușii s-au pregătit suficient. Ei spun că prin bombardamente distrug atât echipamentul militar, cât și trupe care se (re)grupează. Rămâne să vedem. Părerea mea este că atacul ucrainean se va da înainte de jumătatea lunii mai și că va fi unul extrem de dur. Așadar, să ne păstrăm cu picioarele pe pământ. Adevăratul război încă nu l-ați văzut.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://ddwall.blogspot.com/2023/04/front-update-29042023.html

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu