Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Fiecare împrumut luat de la FMI vine la pachet cu: creșterea corupției, erodarea nivelului de trai și deteriorarea finanțelor publice!”

Mugurel aruncă bani cu bascula pentru menținerea la suprafață a mortului, adică a leului ajuns fără nicio relevanță în urma activității dezastruosului guvern Plăvanul&Sică. Știu e incredibil ce-au putut face ăștia doi nuli în câteva săptămâni, dar iată rezultatul!



Luna trecută menținerea cursului a fript 1.2 mld EUR, luna asta nota va sări de 1.5 mld. EUR, poate chiar 2 mld. Și nu mai plânge nimeni.

Poate vă întrebați de ce. Păi e banal! Sică ia 10 mld la scurt de la Comisia Europeană. În loc de atragerea de fonduri europene, ia credit cu dobândă. Că așa i s-a ordonat. În plus, au apărut imbecilii de la FMI care au și calculat cam de câți bani avem nevoie: între 25 și 30 miliarde EUR! Hai, țineți-vă bine. Iar o să vă vorbească de plase de siguranță, de optimizare, de flexibilizare și despre atâtea idealuri numai bune de a suci mințile proștilor.

Rețineți un lucru simplu: fiecare împrumut luat de la FMI vine la pachet cu: creșterea corupției, erodarea nivelului de trai și deteriorarea finanțelor publice.

Nu mă credeți? Aveți istoria ca martor!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice