Analize și opinii

Dan Diaconu: „E dreptul tău de prost!”

Pe scurt:
⚫ Pensiile sunt blocate, alocațiile la fel. Salariile bugetarilor așteaptă calendele grecești, iar pentru „cetățenii liberi” s-a reintrodus contractul oficial pe două ore și plata la negru pentru opt ore, care-n realitate depășesc doisprezece ore. Haiducie pe față din care cetățeanul votant iese pe minus.
⚫ Întrucât salariile s-au trecut la două ore, statul mai încasează canci din impozitele pe salariu. E logic, mai ia doar o pătrime. Și uneori nici p-aia! PeeeSeeeDeee evitase chestia asta prin obligativitatea existenței cel puțin a unui venit minim pe economie full-time. Altfel plăteai taxele&impozitele la „minimul pe economie”. Asta numea propaganda „ dă driapta” „supraimpozitarea muncii part-time”. Însă, prin acest mod, au fost scoase la lumină toate contractele gri part-time și astfel la buget s-au vărsat sumele corecte. În plus, angajaților li se plăteau contribuțiile corecte la pensie ceea ce se vedea atât la stat cât și la „pensia lor privată”. Ăia „dă dreapta” au eliminat reglementările „ciumei roșii” strict în interesul clientelei politice, fără niciun calcul al impactului bugetar. Care clientelă a avut grijă să-și mute salariații din nou pe part-time sau, mai bine spus, pe „program flexibil”. Astfel, prostimea, chiar dacă încasează aceiași bani ca înainte, plătește impozite mai mici, iar la pensie o să se trezească cu un pește putrezit în buzunar. Că aia ce vor încasa pe pensie nu vor fi bani! Tefeleii de azi vor fi CeAPiștii viitorului, cu pensii de 200-300 lei pe lună. Pensii „dă driapta”.
⚫ Treburile se văd în Buget. La Pensii se încasează mai puțin – deh, salarii mai mici. Așa că nu mai sunt bani de pensiile standard, de majorat conform legii canci! Și dacă nu mai sunt bani de pensii, trebuie să acoperi deficitul de la Buget, care Buget e peticit cu împrumuturi. Dar nu te poți împrumuta la infinit, astfel încât, pentru a te descurca, trebuie să taxezi mai mult. Și pe cine taxezi? Multinaționalele? Nici vorbă, doar degeaba a venit nea Steven în Piață? Rămân așadar proștii. De soarta ăstora nu-i pasă nimănui. Și-așa îl lovești pe prost ba cu o taxă mărită pe proprietate, pe salubritate, pe poluare și, de ce nu?, pe aerul respirat. Că și aerul e al statului!
⚫ Merită oare proștii așa ceva? După cum se vede limpede, amărâții reușesc performanța să încaseze și mai puțini bani la salariu, dar și să plătească taxe mai mari. Aproape că-ți vine să le plângi de milă! Însă, dacă ne uităm în urmă constatăm că aceleași lucruri s-au întâmplat și:
‣ în perioada 1996-2000, în scandaloasa guvernare „dă dreapta” CDR-PD-UDMR
‣ în perioada 2004-2014, în scandaloasa guvernare „dă dreapta” a imbecilului băsescu, PNL-PD(Alianța DA și apoi PDL&PLD;
‣ în peroada 2015-1016(Cioloș) și începând cu 2019 până dincolo de prezentul ăsta crâncen în care ne scufundăm.
Așadar, treburi identice s-au mai întâmplat și proștii n-au băgat la cap. Prima dată au fost prostiți cu UE și NATO, luându-ne în bot prima criză majoră postrevoluționară alături de multă muie de la „partenerii strategici”. A doua oară băsescu a păcălit cu „țepele de la Universitate”, cu pișatul artistic al ochilor, cu propaganda dementă anti-Năstase și cu alte cioace securistice. Ne-am luat în freză adânc cea mai mare criză de după „Marea Criză” din 29, dar am și supt-o licuriciului așa cum ne-a învățat bețivul ajuns președinte. Acum, o luăm iar în bot, după ce proștii au fost păcăliți, din nou, cu muia, anticorupțea și justițea.
Cu alte cuvinte, de fiecare dată,ne-am luat-o din cauza proștilor. Păi dacă proștii vor așa, proștii să plătească! Sunt ei proști, dar mulți! Noi ăștia mai „neoccidentali”, care nu dormim cu șablonu’ sub cap, care nu suntem sclavi la multinațională și pe care oricum ne duce capul, n-avem a ne teme. Știm să plătim fix ceea ce trebuie și să evităm ceea ce e inutil. La urma urmei nu trebuie decât să faci ce face multinaționala. Mai ușor cu impozitul pe profit, salariile poți să le plătești și-n insule s.a.m.d. Nu facem decât ce fac și ei, astfel încât toată lumea e fericită. Simplu, nu? Dacă vrei să vezi cum e să te lovești cu capul de sus, în ciuda consecințelor, fă-o! E dreptul tău de prost!
P.S. Porcilor din crescătorie li se lasă un lanț. Ei strâng de lanțul acela și, cu toate că se automutilează la maxilar, durerea le provoacă plăcere întrucât se eliberează endorfine. Astfel porcii ajung să se drogheze cu un simplu lanț și nu le mai trebuie nimic (se-aude „Chirilian”?). Oare prostimea de la noi nu face la fel când votează antinațional? E o întrebare!