Analize și opinii

Dan Diaconu: “După ce Orientul va fi distrus, va muri şi ultima urmă de umanitate din noi!”

Trăim vremuri triste în care un circar alături de armata lui de ticăloşi încearcă să îngenuncheze o ţară. Una dintre puţinele din Orient în care nu aveam tensiuni religioase, în care oamenii se bucurau de viaţa lor, aşa cum era ea.Mi-am petrecut multă vreme pe-acolo, alături oameni deosebiţi care păreau a fi clădiţi pentru a fi memorabili. Şi asta indiferent că erau vânzători în bazar, profesori universitari, preoţi, meseriaşi sau povestitori de ocazie prin cârciumi. O lume minunată căreia îi este stinsă forţat lumina. O lume pe care n-o veţi mai găsi nicăieri şi niciodată.

Aşa cum, după ce Ada Kaleh s-a scufundat a murit şi ultima urmă de „pace orientală” din colţul ăsta de lume, tot la fel, după ce Orientul va fi distrus, va muri şi ultima urmă de umanitate din noi.

Va fi un episod iremediabil pierdut printre filele unei cărţi inutile de istorie. Bucuraţi-vă de supermarket-urile voastre oribile din care vă cumpăraţi plastic frumos ambalat pe post de mâncare, butaforie pe post de mobilier şi salopete pe post de îmbrăcăminte. Petreceţi-vă timpul în mall-urile voastre absurde, omorâţi-vă vieţile pline doar de instincte, urmărindu-i pe rudimentarii pe care-i alegeţi şi care vă sunt modele.

Aţi câştigat, râmelor! Bucuraţi-vă şi sinucideţi-vă în prostia voastră buruienoasă. Aţi omorât lumea. Voi şi prostia voastră.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In toata nebunia asta, ca ne/buni/e este, in toata regula, se identifica cu usurinta identitatea de SCOP. In Siria, tactica folosita este “Primavara araba”, “lupta impotriva armelor chimice” – locul I in lume la emigratie. La noi, tactica folosita este “lupta impotriva coruptiei” – locul II in lume la emigratie. In ambele locatii se gasesc vestigii, artefacte, vortexuri, porti stelare.

  • …petrol, in general, zacaminte, metale rare, pretioase, absolut necesare in industria aerospatiala si de armament. Simboluri, traditii, obiceiuri, reminescente ale unei civilizatii stravechi lasata de la Creator intr-un LOC pe fata Pamantului pentru a evolua, crea, diversifica lucrarea in infinitul Univers, asemeni fiecarui neam. Bun! Ce anume nu e bun?! Incalcarea LEGII LOCULUI! Aici, in op. pers. e problema, devenita universala, ptr. solutionarea careia …competentele sunt de natura multidimensionala, si asa este corect, moral, normal, rational, logic, stiintific, spiritual, sa privim lucrurile, semn al maturitatii, constientizarii, evolutiei noastre. Armonizare. Cand STIINTA se armonizeaza cu RELIGIA in SPIRITUALITATE, toate conflictele lumii se dezleaga si toate contradictiile se IMPACA. Pacea. Slava lui Dumnezeu, Creatorul a toate cate sunt, vazute si nevazute, stiute si nestiute, etc. Calea. Adevarul, Viata.

  • Si daca ma intristeaza ceva in mod deosebit?! Cred ca starea de obnubilare in care este indusa omenirea. Coma indusa. Amorteala, anestezierea, adormirea, moartea spirituala, circumstante care m-au afectat in egala masura. In mod evident, un dezechilibru planetar, intra si extraplanetar. Al treilea razboi mondial…?! Pana si Dumnezeu s-a plictisit, epuizat rabdarea.
    EVENIMENTUL!
    E vremea evenimentului!