Analize și opinii

Dan Diaconu: Despre planurile secrete pe care le poate vedea oricine

La criza trecută, când Europa a eșuat lamentabil, s-a spus că asta a fost cauzată de faptul că „avem nevoie de mai multă Europa”. E ca și cum i-ai spune unuia care agonizează din cauză că băut o gură dintr-o sticlă de otravă că „are nevoie de și mai multă otravă”. Orice om normal i-ar da cu sticla-n cap ticălosului care emite o asemenea aberație. Doar că, la nivelul societății, treburile sunt mai complexe. Prostia omului se împletește de minune cu dominația autorității și uite-așa avem miliarde de vaccinați cu seruri experimentale care-și pun întrebări legate de stările pe care le experimentează zi de zi. Când am citit că peste 70% din populația planetei e vaccinată cu cel puțin o doză, m-am cutremurat. Dar nu despre asta vorbim azi.
Aș vrea să vă dezvălui „misterele” care ni se tot marketează. Dacă mai țineți minte, „marele blackout” este popularizat încă de la începutul conflictului din Ucraina, primul care a ridicat mingea la fileu fiind premierul Austriei. Cu toate că nu era niciun semn de blackout, individul a spus-o cu o certitudine care i-a făcut pe mulți să-și spargă pușculița pentru a-și instala panouri solare. Doar că, surpriză! Acele panouri solare, conectate la sistemul energetic, funcționează doar cât timp sistemul energetic în sine funcționează. Înțelegeți șmecheria? Cei care și le-au cumpărat se vor afla în imposibilitatea de a-și folosi energia produsă până când nu „taie țeava” către furnizorul de energie, direcționându-și energia produsă către propria gospodărie. Treabă pe care nu o poate face decât un electrician. Nu mai vorbesc că, pentru stocarea sporului de energie mai e nevoie de un acumulator care poate costa peste 10 000 EUR și care introduce o nouă zonă de risc în gospodărie.
Trecem mai departe. Ni se spune despre blackout și în alți termeni, ca eveniment produs de o mega-explozie solară. Un imens val electromagnetic ar putea bombarda Pământul, distrugând absolut toate echipamentele electrice. Nasol, nu-i așa? Dar, tot în același context, ni se vorbește despre posibilitatea unui cyber-hacking de proporții care-ar distruge civilizația. Eveniment marketat direct de distopia „Leave the World Behind”, produsă de familia Obama și distribuită de Netflix.
Să le punem pe toate cap la cap deoarece, după cum bine știm, în demența lor, „arhitecții planetei” au găsit cel mai interesant mod de a transmite secretele pe care le vor puse în aplicare: „ascunzându-le” la vedere. Omul vede, zice că dracu’ nu poate fi atât de negru și trece mai departe. Doar că e mult mai negru de-atât și când apare situația omul deja e programat predictiv pentru ceea ce urmează să se întâmple. Să vedem totuși imaginea de ansamblu.
Nu știu dacă realizați, dar absolut tot ceea ce aveți e un număr. Un număr înregistrat într-un sistem. Sunteți conștienți de asta? Proprietățile pe care le aveți sunt un număr în registrul de cadastru, banii pe care-i aveți sunt un număr(id) în sistemul informatic al băncii, identitatea pe care o aveți este un id în sistemul informatic al Serviciului de Evidență a Persoanei. Cred că e de prisos să vă amintesc că absolut totul e stocat doar electronic, respectând, într-adevăr, niște standarde de securitate. Să punem acum cap la cap situațiile marketate de „marii arhitecți”.
Ce se întâmplă în cazul unui incident major de cyber-securitate coroborat cu un blackout și cu o „furtună electromagnetică”? Se stinge lumina! La propriu și la figurat. Absolut tot ceea ce dețineți nu mai există. Poate că, în ceea ce privește proprietatea, aveți niște acte. Dar de când sunt acele acte? Un extras CF este valabil doar câteva zile deoarece puteți foarte bine să vindeți imobilul altcuiva. Desigur, aveți acte care, din fericire, sunt stocate în arhivele notarilor. Doar că și acele arhive, dacă sunt gestionate de servicii specializate și aceste servicii sunt afectate de cyber hacking, s-ar putea ca duplicatul actului dumneavoastră să nu se mai găsească. În ceea ce privește conturile, nu știu cine mai merge la bancă pentru extras de cont ștampilat. Chiar și așa, acel extras de cont nu are valabilitate decât în momentul în care-l scoateți deoarece imediat după aceea vă puteți muta cu ușurință banii. Interesant, nu-i așa? Ce înseamnă toate acestea? Că sunteți într-o situație atât de perversă încât, la o simplă stingere a luminii, ați rămas pe drumuri. Nu mai puteți face dovada deținerii a nimic din ceea ce aveți. Doar a obiectelor din jurul casei și cam atât.
Ei bine, dat fiind dezastrul ce credeți că va spune autoritatea? Probabil vă gândiți că autoritatea va dispărea. Aiurea, de fapt se va întări. De ce? Pentru că, indiferent de dimensiunea dezastrului, vom avea instituțiile de forță care vor fi reactivate. Fiind structuri piramidale, acestea se vor reactiva inițial pe plan local, după care, la stabilirea contactelor, pe plan național. Și hai să vedem acum raportul de forțe: pe de o parte populația, îndobitocită, rămasă fără bani, fără proprietăți, fără provizii și căutând cu disperare un sprijin, iar de partea cealaltă autoritatea având la dispoziție structuri de forță piramidale, perfect coordonate și perfect obediente. Cine credeți că va face legea într-o asemenea situație? Și cum credeți că se vor lua deciziile?
Instituțiile precum Poliția, Armata, Serviciile Secrete pot funcționa și fără o legătură electronică. Au protocoale specifice astfel încât, în cazul unui dezastru, să se poată coordona. Populația în schimb va orbecăi uitându-se cu disperare pe telefonul care ori va refuza să se deschidă, ori „nu va avea semnal”. Și, la cât de îndobitociți sunt oamenii acum, mulți vor aștepta să repornească youtube-ul ca să poată vedea acolo cum se face omleta. Oricât ați încerca să vă imaginați, nu cred că veți reuși să intuiți ce s-ar întâmpla în cazul unui asemenea dezastru. Vor fi oameni care vor muri deoarece nu vor putea să se conecteze la serviciile care i-au făcut dependenți.
Ei bine, iată o imagine cât se poate de sugestivă: pe de o parte o autoritate care renaște rapid, precum pasărea Phoenix și, de partea cealaltă, o populație abulică, înfometată și ajunsă aproape la stadiu animal. Cine câștigă meciul? E cât se poate de clar că populația – la nivelul de atomizare de acum – nu are nici cea mai mică șansă. În schimb, autoritatea, indiferent cât de tiranică va fi – și va fi! – va fi primită cu brațele deschise de oamenii onești care se vor afla în căutarea ordinii, indiferent care va fi ea. Și uite-așa, autoritatea va putea să dicteze absolut orice. Omul va accepta totul, inclusiv cartelele de hrană, banii electronici, va trece și peste pierderea proprietății, putându-se implementa coerent dezideratul dorit de sforarii mondiali: „nu vei mai avea nimic, dar va fi bine”.
Din păcate, omul ca masă rămâne același animal rudimentar, extrem de ușor de condus, indiferent de direcție. La nivel de societate, diferența dintre oameni și oi nu există. Turma joacă același rol și, chiar dacă se mai rătăcește câte-o oaie, asta nu înseamnă că turma, în ansamblul său, nu se va mai mișca în direcția dorită de cioban.
Sunt cât se poate de sigur că cei care pândesc de după colț vor încerca să manipuleze, într-un fel similar celui prezentat aici, evenimentele de „apus al istoriei” care-și cer drepturile. O să depindă de forțe superioare – în niciun caz de oamenii simpli! – dacă ieșirea din minciună se va face prin adevăr sau printr-o minciună și mai mare. Eu unul tot sper la prima variantă, dar nu putem ști niciodată cât de negru e ăla cu coarne.
Autor: Dan Diaconu