Analize și opinii

Dan Diaconu: „Dacă se confirmă zvonurile, tocmai persoanele vaccinate vor avea cea mai mare bătaie de cap cu varianta delta”

35884897 - vaccine in vial with syringe
Pfizer susține că vaccinul pe care-l produce are o eficiență de peste 90% în ceea ce privește varianta delta a virusului.

„Datele pe care le avem astăzi, acumulate din cercetările pe care le desfășurăm la laborator și care includ date din acele locuri în care varianta indiană, Delta, a înlocuit varianta britanică, indică faptul că vaccinul nostru este foarte eficient, în jur de 90% în prevenirea infectării cu COVID-19” – Alon Rappaport, director medical al Pfizer Israel.

Pare cât se poate de limpede că totul, dar absolut totul se află sub control în cea mai vaccinată țară din lume, Israel. N-are nimeni de ce să se teamă. Doar că, în ciuda asigurărilor de tip Houdini care vin din toate părțile, situația din teren contrazice absolut tot ceea ce spune „lumea științifică”.

În primul și-n primul rând constatăm din nou o creștere exponențială a numărului de pacienți. E în fașă ce-i drept, dar destul de relevantă: de la sub 10 pacienți infectați pe zi, Israelul a ajuns la peste 200!  De la începutul lunii iunie Israelul a dat primele semne de creștere, înscriindu-se pe un trend pozitiv, în timp ce noi ne aflăm pe un trend negativ. Asta în ciuda „înghesuirii de morți și infectați” pe care-o practică autoritățile noastre. Dar asta nu e totul. Poza devine mult mai critică în momentul în care aflăm că peste 90% dintre cei infectați sunt … vaccinați. Nici n-ar fi greu de imaginat aspectul în condițiile în care cunoaștem proporția vaccinaților în total populație. Însă, mai avem un aspect.

Oare cum a penetrat varianta indiană Israelul? Știți bine ce regim penitenciar e acolo și cum nici măcar musca nu trece „nechipată”. În ciuda restricțiilor dure se pare că varianta Delta tot și-a făcut loc. Întrebarea e cu CUM? Nu-i o întrebare simplă, ci cât se poate de justificată. Cum de apare așa, din senin, într-o zonă atât de protejată. Are cineva un răspuns logic? Există în Israel vreun „pacient zero” al variantei indiene? În caz contrar avem oare a ne întreba dacă nu cumva virusul se răspândește altfel și nu așa cum spun autoritățile, anume de la om la om? Asta ar anula practic absolut toate aberantele „măsuri de protecție” luate peste tot în lume.

Pe același grafic puteți observa că lucrurile arată mult mai crâncen în Anglia, care are o rată de vaccinare de peste 55%. La englezi absolut totul arată deosebit de urât în ciuda lockdown-urilor și a vaccinărilor. Care-i explicația? Varianta indiană pare a avea o apetență deosebită pentru vaccinați. De asemenea, cineva îmi șoptea că sunt studii ținute la sertar care sugerează că mortalitatea în rândul celor vaccinați este mai mare decât în rândul nevaccinaților. Mai mult, cei care s-au îmbolnăvit de covid, dar nu s-au vaccinat, au imunitate în fața noii tulpini. Cum se explică toate acestea?

Am pus pe grafic și Ucraina deoarece ea este cea mai nevaccinată țară europeană, cu o rată în jurul a 3%(5.68 doze la suta de locuitori). În mod normal, dacă se confirmă trendul exponențial al Israelului, în câteva zile ar trebui  să vedem cum țara depășește India, reluând trendul de creștere.

Chestiunea e cât se poate de spinoasă. Dacă se confirmă zvonurile, tocmai persoanele vaccinate vor avea cea mai mare bătaie de cap cu varianta delta. Deja OMS a început să spună mai timid(pentru a face loc unei îngroșări de voce în noua perioadă) că ar fi necesare noi vaccinuri pentru varianta indiană. Partea frumoasă este că, această nouă generație de vaccinuri are deja masa pregătită. Ea este formată din cei vaccinați cu forța care sunt mai sensibili în fața variantei noi. Și care, probabil, vor și mai sensibili în fața variantei γ care, din nou, va apărea peste alte șase luni. Și așa mai departe. În acest timp, asasinii cu sânge rece precum Bourla își fac planurile de afaceri. Pentru ei viitorul sună bine! Însă, nu în ultimu rând, îmi fac cafeaua și aștept să văd răzbunarea pe care-o vor avea evreii pentru cei care acum au jucat rolul călăilor. Ceva îmi spune că vor ști s-o facă exemplar.
Autor: Dan Diaconu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cel mai probabil , cred eu , vaccinul anticovid-19 modifică negativ imunitatea naturală a individului vaccinat. Corpul acestuia nu mai produce anticorpi pe cale naturală , este exact cum se comportă un individ care așteaptă doar ajutor fără să fie capabil să întreprindă ceva cu propriile forțe. Ipotezele științifice sunt de prisos.