Analize și opinii

Dan Diaconu: Coloana vertebrală a propagandiștilor este ”admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire.”

Ştiţi ce-mi place mie la propagandiştii naţiunii? Că au coloană vertebrală. Dacă în vârful PSD e un Gigel, atunci Gigel e dracu’ gol. Dacă acelaşi Gigel e pe la vreo chestie contra naturii gen USR, atunci Gigel e un geniu. Exemplu: Niku Şordan, până nu de mult capu’ la (sic!) USR. Un individ absolut nul, oarecum autist, arătând şi manifestându-se de parcă ar fi luat din clasa-ntâi până acum premiul „onanistul anului”. Conform presei, Şordan ăsta e genial. Nu contează că dă în gropi. Nu! E unde trebuie, deci e bun.Să luăm un alt exemplu: Grindianu. Cât timp fu prim ministru al PSD echivala cu imbecilul absolut. La fel şi Ponta, în vremurile trecute era răul ăl mai rău: din cauza lui oamenilor le apăreau bube pe corp, femeile nu mai rămâneau gravide, iar bătrânii paralizau! Asta pentru că Ponta era premier şi preşedinte al PSD(ceva mai înfiorător nici că se poate!).

A fost necesar doar ca cei doi limbricei să facă nişte nefăcute pentru a deveni eroii cu care dorm sub pernă îngerii dreptei autohtone. Să te ţii limbaj la Cetepeul! Aproape că ne-am aşteptat la o cerere în căsătorie în direct adresată celor doi din partea primului treling al ţării care, astfel, şi-ar fi cimentat şi noile convingeri pidosnice. De Tapalabă ce să mai spun? Limba-i, care altă dată avea spini pentru a răni curul Pontaco-Grindian, de-această dată s-a transformat într-o dulce atingere, ca de lapte şi miere, întru dezmierdarea celor două cururi rivuluţionare.

Din punct de vedere doctrinar, propagandiştii au aceeaşi coerenţă. A zis Dragnea că încurajează crescătorii de porci? Oooo, e clar, crescătorii de porci „e dujmanii naţiunii”. A dat-o PSD-ul pe o retorică naţionalistă? Nasol, e un partid fascist, retrograd, care n-are habar ce e aia internaţionalism, globalism, progres, integrare s.a.m.d.

A anunţat PSD-ul că vrea să aducă UDMR la guvernare? Săriţi, muiCĂ CĂ ne vinde ăştia ţara! Cam asta se putea extrage din editorialul cetepeului, scris probabil prin tranşeele UM Digi 24. La fel şi Tapalabă, Dogioiu şi toată protipendada sekuristă de pe statele Anacondei. Toţi, frăţioare, patrioţi, toţi mestecând ţărişoara-n gură asemeni centuristelor în exerciţiul funcţiunii. Păi cum, bre, nu mai eram cu progresu’, cu integrarea, cu globalismul? Trecurăţi la patriotisme? Mai mai să crezi că ridică baricade şi se-apucă să belească unguri pe stradă. Mai ieri am dat nas în nas cu Frunda şi-am avut aşa un instinct să-l trag de mânecă şi să-i spun: „valea, bre repede, că dacă te prinde cetepeul sau tapalabă, ai belit-o!”. Era ăsta atât de relaxat şi pe mine mă durea capu’ atât de rău încât n-am mai zis nimic. Mi-am zis doar mie, aşa, în suflet(vorba lu’ Condurăţeanu): „te bucuri, hai? Las că vezi tu cum or să te tragă ăştia pe roată, mama ta de ungur calm!”.

Lăsând gluma la o parte, te-apucă şi scârba văzându-i cât sunt de proşti. În sinea lor, ei se cred isteţi, deoarece au impresia că aplică tactici deştepte pentru a manipula publicul după cum le dictează lor sfânta seku. În realitate, au reuşit să atragă o masă suficientă de proşti care-i urmează indiferent de direcţie. Însă, din fericire, segmentul care-i ascultă e din ce în ce mai mic: atât ca număr cât şi ca inteligenţă. Asta se vede limpede în audienţe. Şi, uşor, uşor şi-n veniturile lor.

De fapt aici e disperarea propagandiştilor ajunşi aproape de concediere. Văd că le fuge pământul de sub picioare. Deja, văzându-l pe Răducu Tudor cu-al său cap de tanc ce maţocării deontologice bagă de la o vreme-ncoace, mai că-mi vine să cred că Anaconda a început să restructureze divizia. Şi are dreptate să facă aşa. Păi un Gâdea te costă el mai scump, da-ţi face zilnic predică de-o juma de oră, iar la audienţa pe care-o are, numai el singur face cât toată divizia actuală de acoperiţi. În termenii ăştia, investiţia în schimbarea gărzii devine chiar rentabilă: îl plăteşti pe unu mai mult, dar dai zece inutili afară şi ieşi pe plus. Că, deh, presiunile bugetare e mari!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Dan Diaconu