Analize și opinii

Dan Diaconu: “CNCD- o instituţie a cenzurii, menită să castreze intelectual poporul!”

O altă instituţie inutilă, menită strict să pună pumnul în gură liberei exprimări, îşi face din ce în ce mai des simţită prezenţa: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.



Iată ştirea cea mai recentă: Dăncilă e convocată de acest organism să dea explicaţii pentru c-a spus despre unii că „nu văd, nu aud, parc-ar fi autişti”. Din această exprimare, inutilii respectivului comitet au tras concluzia că Dăncilă a jignit comunitatea autiştilor. Citind ştirea, mi-am dat două palme, m-am dus în faţa oglinzii şi am spus tare: „Bă, eşti prost?”

Hai s-o luăm logic. Ce e autismul? Să luăm definiţia din DEX, că tot sunt tefelişti ăia care-au copiat DEX-ul în online şi-o fac pe deontologii. Aşadar avem: „autism = Stare patologică manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare.” Ce-mi rezultă de-aici? Că un autist are rupte legăturile cu lumea exterioară, deci „nu vede, nu aude”. Logica mea îmi spune că Dăncilă i-a jignit p-ăia, nu pe autişti!

Să mai dau un exemplu. Dacă un om e olog, e logic faptul că nu poate merge. Când unul din tribună se adresează fotbalistului care-l enervează spunându-i „alergi ca un olog”, n-are nicio treabă cu ologul, ci cu incapacitatea fotbalistului de a alerga, de a da rezultatele la care el, microbistul, se aşteaptă.

Desigur că sunt om şi n-am cum să nu fiu solidar cu suferinţa unui olog, sau unui autist. Puţini sunt cei care realizează cât de chinuită e viaţa unui părinte de autist. Ce eforturi monumentale trebuie să faci la noi pentru a recupera cât mai mult posibil un copil suferind de această crâncenă boală. Desigur, ştiu toate acestea, nu sunt o brută sau un cretin care să-mi permit să-mi bat joc de asemenea suferinţe. Însă trebuie să nu ajungem să cădem în penibil.

Instituţii de tipul CNCD, care se fac că fac dreptate, nu fac altceva decât să exercite o presiune inutilă, să crească frustrarea individului care se vede efectiv castrat, obligat să folosească o limbă falsă, fără semnificaţii. Problema autiştilor nu e aceea că i-a făcut Dăncilă pe unii autişti, ci că nu există fonduri suficiente pentru tratarea copiilor cu autism. Aici e problema, băi deontologii lu peşte de la CNCD! Şi pentru că tot ne învârtim în jurul cozii hai să punem o întrebare celor care au grijă de autişti: ar fi oare ei de acord să se desfiinţeze CNCD, iar bugetul de 6 milioane(DA, ŞASE MILIOANE!!!) să fie folosit pentru suplimentare programelor pentru tratamentul autismului?

Eu unul pur şi simplu nu cred că Dăncilă a jignit pe cineva şi, mai mult, nu cred că scopul CNCD este acela de a apăra pe cineva. NU! CNCD este o instituţie a cenzurii, menită să ne castreze intelectual poporul. Atât!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cand stai si te gandesti ca aceste Iude din CND platite din bani publici(adica banii nostri, ai poporului, au primit ordin de la emisarii Papusarilor Externi sa-i invete pe romani „corectitudinea politica” , la pachet cu invatarea noilor genuri si acceptarea homalailor facuta sub presiunea sanctiunilor pecuniare, mai ca-ti vine sa-i tragi in tzeapa!!

  • Sa nu uitam adevarate iude – khazarii platiti din banii cetatenilor pe caree nu-i servesc ci ii mint, jignesc, acuza, batjocoresc:
    Cu nume de impostor, “Inchistitutul (inchis fata de Adevar, inchiZitorial, ca un “chist” – boala intr0un corp…) Elie Wiesel”.
    Sint mana-n-mana, tot semitismul (citeste vrajmasia fata de Hristos) violeaza libertatea de gandire si de exprimare a Adevarului.

  • dovada ca santem ocupati de straini de alogeni de occidentul “civilizat”, e ca si-au infiintat instrumente de terorizare si exterminare a poporului !!!
    oare cat mai rabdam ???

  • CNCD, O ALTA CREATIE DE LABORATOR!

    SA NE IMPERECHEM PRECUM ANIMALELE, TRAGEM LA JUG, SUPORTAM BICIUL, SA GANDIM, SIMTIM, REACTIONAM, COMPORTAM CA ANIMALELE…CEVA NU-I IN ORDINE…

  • CNDC si DNA trebuie desfiintate urgent!!!Cei ce au lucrat sau lucreaza in aceste institutii antiromanesti trebuie lasati pe drumuri,fara venituri sau pensii,iar locuintele sa le fie confiscate!

  • Alta institutie parazitara care “suge sangele boborului”, speram ca foarte bine platita si cu perspectiva unor pensii super-nesimtite !

  • Da, asa e, CNCD nu face nimic cu fondurile europene, nu se vede nici un progres in nici o forma de discriminare, doar da amenzi si face abuz de functie cu scopul probabil de a ascunde lipsa de interes pentru programele europene pentru care a primit finantare. Eu le voi face plangere penala dupa ce voi reclama Romania la Comisia Europeana de Justitie pentru ca CNCD a „confundat„ discriminarea care nu a existat cu prelucrarea datelor cu caracter personal, care, apropo, s-a facut in conditiile legii si a Regulamentului European privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si a dat decizie intr-o hotarare pentru care nu avea competenta, mintind ca e discriminare desi nu a demonstrat unde e discriminarea. Vor avea un razboi lung si dureros cu mine, pentru nedreptatea pe care mi-au facut-o.

  • CNCD…BNR, TVR, CNA, ANRE, CNAIR, ANPC, ANSVA, ONG, OMG, DNA, SRI, SIE, DIE, DIICOT, ANAF … AUTORITATI, AGENTII, COMISII, CONSILII, INSTITUTII DE STAT, DE CONTROL, CURTI, SUMMIT-URI … sustinute FINANCIAR … din FONDURI. FONDURI, FONDURI, FONDURI. Publice. Europene. Americane. Arabe. Asiatice.
    …….
    DANS IN CONFORMITATE CU LINIA MELODICA, DIRECTIVA, INSTRUIREA.

    “TE-AM PLATIT/CUMPARAT/FINANTAT/MITUIT!
    ACUMA: DANSEAZA!” Sa dansam bine!

    Dupa FAPTA si Rasplata.
    Efectul de bumerang.
    Sa ne rugam bine!

    Sa ne amintim de salariile compensatorii, ajutoarele sociale acordate oamenilor de rand. Efectul?!

    Sa ne amintim de facilitatile fiscale, financiare, bancare, scutirile de impozite si taxe, iertari de datorii, avantaje diverse, fonduri acordate preferential companiilor cu capital privat, strain. Datele statistice, oficiale, consemnate in REGISTRUL ACTIONARILOR, BAZELE DE DATE DE LA MINISTERUL FINANTELOR, ANAF & BAZELE DE DATE apartinand INSTITUTIILOR AFLATE IN RELATII PROTOCOLARE, SECRET CONSOLIDATE, INTERCONECTATE la BAZELE DE DATE MONSAT & CO…BAZA DE DATE A TERREI.
    Sa supravietuim bine!

    p.s.:”Energia vine de la oameni” – este consemnat in FACTURA DE UTILITATI. Ati mai auzit ceva in legatura cu FACTURA? Cu FACATURA, DA!

    In fapt si in drept universal, energia apartine universului si este libera, pura, rafinata, elevata, gratuita. Gratie Divina.

  • S-a sesizat cineva cu privire la FAPTA autoritatilor abilitate, de control, EXECUTARE (BEJ), RECUPERARE (FIRME DE RECUPERARE), referitoare la manierea in care se COMUNICA SOMATIILE, NOTIFICARILE, EXECUTARILE SILITE, SENTINTELE…CAPSATE, FARA PLIC…cu incalcarea reglementarilor privind PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL……..?! ?! ?!
    De mijloacele viclene folosite…?!
    Amintiti-va! Cum ati fost invitat la sediul unor firme de recuperare sub pretextul ca ati fost selectat, premiat, castigat … o excursie, un laeptop, un smartphon de ultima generatie, un abonament la sala, ochelari de soare, produse cosmetice, lenjerie intima. Felicitat cu ocazia sarbatorilor de PASTE, CRACIUN!!! Cum a fost utilizata notorietatea artistilor nostri…FNI VEGHEAZA PENTRU TINE – Dem Radulescu; MARGARINA WIESANA – Stela Popescu. Farmacia INIMII – CATENA. AVCI. STOP CARDIO-RESPIRATOR. INFARCT. COLAPSUL unei civilizatii; KRUK te ajuta sa-ti platesti datoriile, in rate, ieftin, amiabil – Sofia Vicoveanca; Realitatea. Fix lumea in care traim.
    RECLAMA – SUFLETUL COMERTULUI. COMERTUL cu zilele omului. “Ti-as da zile de la mine…” Of-of, MAI-MAI …

  • “Hai Catrina si-mi arata cum jucai cand erai fata” vs. URAGANUL CATRINA

    …si despre FENOMENELE METEO EXTREME…

    Cer senin
    Pamant roditor
    Om bun

    Doamne ajuta, mai, oameni buni!