Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Cine minte?”

În 16 martie a.c. au fost 158 de cazuri de coronavirus. Atunci a fost instituită starea de urgență. Rețineți: 158 de cazuri!

În 16 aprilie, după o lună de carantină, muriseră 392 de oameni și numai în rândul personalului medical se înregistraseră 981 de infectări!

În 16 mai, după a doua lună de carantină, numărul îmbolnăvirilor ajunsese la 16704, iar cel al morților aproape se triplase, ajungând la 1094! Atunci s-a considerat că „valul ucigaș” a trecut , astfel încât treaba se poate relaxa. Așa a fost scoasă din stomacul Plăvănesc, cu sprijin Ciolăcesc, starea de alertă, o jucărie semi-constituțională menită a da Guwernerului posibilitatea să facă orice crede de cuviință pe teritoriul țării. Rețineți că, în timp ce la începutul stării de urgență aveam 158 de cazuri active, la sfârșitul acesteia aveam 7130 de cazuri active, DE PATRUZECI ȘI CINCI DE ORI MAI MULTE!

În 16 iunie, perioadă care include și vidul legislativ în care „oamenii și-au făcut de cap”, se înregistrau 6344 de cazuri active, iar la ATI erau 173 de pacienți. Cu alte cuvinte, numărul cazurilor active a scăzut față de starea de urgență!

În 16 iulie, cu aceeași stare de alertă, aveam 10668 de cazuri active și 261 de oameni la ATI. O creștere cu aproximativ 50% a ambilor indicatori în condițiile în care nu s-a relaxat absolut nimic.

În 16 august aveam 29893 de pacienți activi, dar doar 7359 internați și 479 la ATI. Creșterea este de aproape 3 ori la cazurile active și de aproape două ori la ATI!

Ieri, 27 august, avem 36343 de pacienți activi(ATENȚIE!, i-am eliminat și pe asimptomatici dintre pacienții activi, altfel cifrele arătau urât), 7288 de internați și 492 la ATI. Numărul morților a ajuns la 3459, de trei ori mai mult decât la finalizarea stării de urgență.

În doar 11 zile avem o creștere cu 121% a numărului de infectați, asta după ce „lună pe lună” am avut o triplare . Motiv suficient pentru Orban să clameze că e timpul pentru relaxare: se dă drumul restaurantelor, sălilor de spectacole, școlilor s.a.m.d.

Înainte de a trece mai departe, menționez că absolut toate cifrele au fost luate de pe „Știri Oficiale”, portalul în care-și fac de cap cei de la „Ministerul Adevărului”.

Ce constatăm aici? Simplu, indiferent ce fac imbecilii de la putere, numărul cazurilor crește. Mai mult, așa cum se poate observa limpede, s-a stat absolut degeaba în carantină, ca și în starea de alertă. Asta a venit la pachet cu un preț imens: scăderea economiei, creșterea gradului de îndatorare a țării și un deficit așa cum n-am avut aproape niciodată. E cât se poate de limpede că măsurile bețivului Orban și ale Plăvanului oligofren n-au avut absolut nicio relevanță în ceea ce privește evoluția bolii. Singurul efect este cel din buzunarele noastre. În aceste condiții cine plătește? Bâlbâitul ilogic de Cîțu?

S-au aruncat bani pe fereastră pentru achiziții fantasmagorice, s-a dat pe-o mască cât pentru echivalentul ei în aur, iar pe un ventilator cât pe-ul Rolls-Royce. Banii ăștia au „evadat” din Buget în buzunarele mafiei de partid și de stat. Cine plătește pentru asta?

Nu mai spun nimic pentru că simt cum îmi explodează creierii. P-ăștia cine-i va judeca? Fură la lumina zilei, ne îngroapă în datorii, dar sunt buni pentru că-i susține limbricul de la Ambasadă. Mai țineți minte că limbricul de dinaintea lui Klemm primea câte 100 000$ pe lună șpagă oficială via Adamescu? Asta doar din ce știm noi. Mai țineți minte cum a zburat el de la Ambasadă direct la borcanul cu miere al Fondului Proprietatea? E un motiv numai bun să vă întrebați cât câștigă actualul ocupant al scaunului. De decartat noi decartăm, fix ca proștii. Dăm bani pe echipamente militare ÎN AVANS, cu offset zero! Nicăieri pe fața pământului nu s-a văzut așa ceva. Ați auzit vreun politician pomenind de cei peste 18 miliarde dați în avans pe rachetele lu’ Pește? Se plâng cu lacrimi de crocodil că nu se măresc alocațiile și pensiile, dar spun ei unde au fugit banii? Canci! Toți bagă capu-ntre urechi pe principiul „dacă te-ai legat de Licurici/P**a ai belit”.

În alte locuri, pentru o asemenea corupție și trădare de țară, te paște plutonul de execuție, cu plata în avans a glonțului. La noi te medaliază Plăvanul și restul cozilor de topor care ne sug sângele zi de zi. Și noi stăm sub pat de frică să nu ne îmbolnăvim și amăgindu-ne că „n-o fi chiar așa”! Asta-i poza. Bucurați-vă!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Absolut corect dar cata vreme la alegeri STS-ul cu tablete numara voturile Sparanghelis si Lepra Porcotalie dublata de Plaga CURcubeu (PNL+USRPLUS) vor fi castigatori….si nimic nu se va schimba , ma rog in bine , caci in rau este loc cat cuprinde,

  • Ceva adevăruri zice impricinatul (cel care a scris articolul). Dar ceea ce uită să spună – transferând victimele molimei numai pe guvernul penele – este că pesede-ul secondat de cecere a bulversat toate măsurile de siguranță luate de guvern !!! Atâta i-a trebuit rumânului !… Pulimea a început să ia în bășcălie măsurile anti-molimă, și s-a dezlănțuit în baruri, mall-uri, și-a luat „cu asalt” – cum zic la unison tv-urile… – litoralul M. Negre. În aceste condiții când în general rumânul moldo-vlah, nu-i învățat să respecte nici o regulă – consecință istorică a 500 de ani de dominație otomană – este normal ca numărul celor covidați să crească…, și v-a crește în continuare (!), c-așa-i hora pe meleagul mioriței turbate… Și încă ceva: peste tot se moare CU Covid și NU datorită Covid-ului ! Cu alte cuvinte o mierlesc cei care au și alte boli, sau cei mai tineri cu imunitate scăzută din diferite motive.