Analize și opinii

Dan Diaconu: “Cercetând pandemiile viitorului”

„A coming disease could kill 30 million people within 6 months” Bill Gates, 2018

Noi informații devastatoare ies la iveală, de data aceasta din Kazahstan, acolo unde armata SUA controlează mai mute laboratoare de cercetare „științifică” a agenților patogeni. Laboratoarele, asemeni celui din Georgia despre care v-am vorbit zilele trecute, sunt dotate cu sisteme avansate de securitate, fiind accesibile doar personalului și cetățenilor americani cu acreditare de securitate.

De ce este interesant laboratorul din Kazahstan? În primul rând pentru că este situat într-o zonă bogată în agenți patogeni numai bine de „recoltat” de către teroriștii contemporani. Aș aminti în treacăt că zona este una în care, încă de pe vremea țarului Nicolae al II-lea, a fost organizată așa-numita rețea de securitate anti-ciumă, menită a monitoriza bolile locale și a preveni introducerea în Rusia a bolilor fără focar natural(gen holera). Rețeaua respectivă a evoluat în perioada sovietică într-o organizație avansată, având sute de facilități atât observaționale cât și științifice. După colapsul URSS, instituțiile respective au fost păstrate de către autoritățile locale, mai ales datorită procedurilor stricte și avansate care făceau ca focarele epidemice să fie izolate rapid, prevenind transformarea unor agenți patogeni în „teroriști” atât locali cât și mondiali. Desigur, ca peste tot în fostul spațiu sovietic, au existat probleme de finanțare a respectivei rețele, astfel încât „descălecarea” americanilor cu buzunarele doldora de dolari a făcut ca preluarea infrastructurii științifice ex-sovietice să devină o operațiune facilă și deosebit de profitabilă pentru generoșii finanțatori.

Să ne întoarcem acum în teren pentru a înțelege ce programe de cercetare s-au efectuat în laboratoarele din Kazahstan. Unitatea Pentagonului A1266, sprijinită de specialiștii locali, a colectat mai bine de 40 000 de căpușe și a reușit izolarea a patru bio-agenți pretabil a fi utilizați în arme biologice avansate: virusul encefalitei de căpușă(TBEV), virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo, Rickettsia și Coxiella burnetii(agentul febrei Q). Agenții menționați sunt extrem de periculoși deoarece pot fi distribuiți în masă prin intermediul aerosolilor. Și-acum să vedem, pe rând, cu ce avem de-a face.

Febra hemoragică Crimeea-Congo este o boală infecțioasă în care mortalitatea poate ajunge la 40% și pentru care nu există un vaccin. E interesant că anul trecut au apărut câteva cazuri de febră hemoragică în Spania, zonă aflată în afara arealului tradițional al acestei boli.

Virusul enecefalitei de căpușă generează o boală agresivă care afectează creierul provocând, de cele mai multe ori, daune ireversibile.

Tifosul este produs de bacteria Rickettsia prowazekii, răspândită, în funcție de areal, de păduchi și purici. Bacteria menționată a fost intens studiată de armatele SUA, URSS și Japoniei deoarece este ușor de manipulat, stabilă și poate fi răspândită foarte ușor.

Același lucru este valabil și pentru Coxiella burnetii, bacteria care cauzează Febra Q. Este un agent patogen stabil, ușor de răspândit pe cale aeriană și care ar putea fi următoarea pandemie experimentală(rețineți bine asta). În plus, rezistă până la patru ani în mediul exterior!

E interesant că, între 2015 și 2018, DTRA a studiat în Kazahstan … coronavirușii aflați în lilieci. Pentru aceasta au fost capturați peste 200 de lilieci, cărora li s-au prelevat probe, izolându-se coronavirușii identificați. Nu-i oare ciudată obsesia Pentagonului pentru coronaviruși în perioada anterioară izbucnirii actualei pandemii?

E de remarcat că DTRA a cheltuit peste 300 de milioane de dolari în Kazahstan pentru finanțarea a două laboratoare similare celui din Wuhan. Aici au fost demarate cercetări referitoare la ciuma bubonică și cea pulmonară, iar o groază de material biologic a fost transportat în SUA. Ciuma pulmonară este extrem de simplu de generat, cu o contagiozitate extremă, iar mortalitatea poate depăși 75%!

Mai menționez că Pentagonul are 25 de laboratoare biologice răspândite peste tot în lume. În ceea ce privește coronavirusul, pare că situația e cauzată de o scăpare de sub control a unui proiect militar. Circulă un zvon conform căruia, încă de acum trei ani a fost răspândit controlat un coronavirus menit a imuniza soldații americani și o mare parte a populației din zonele prietene ale SUA. Ținând cont de actualele rate de infectare, e cât se poate de logic pentru oricine că dacă a fost un proiect militar, cu siguranță e unul ratat. Mai mult, se vorbește că supărarea americanilor pe chinezi ar fi cauzată de faptul că, din laboratorul din WUHAN, ar fi ieșit alt virus, nu cel așteptat de americani. Ca o ironie a sorții, SUA are cel mai mult de tras de pe urma actualei pandemii pe care e incapabilă să o controleze.

Știu că pentru mulți dintre cititorii articolelor mele este de-a dreptul de neînțeles modul în care Rusia a lăsat „să-i scape” o groază din cercetarea fundamentală sovietică sau cum chinezii colaborează atât de bine cu americanii în condițiile în care, în teren, sunt dușmani. Nu vă lăsați amăgiți de aparențe. Luați-vă puterea de a pătrunde sub ceața falsei actualități pentru a înțelege cum este „orchestrat” întreg sistemul mondial.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Da cum ai aflat tu chestiile astea? Daca sunt “top secret” cum de ai aflat tocmai tu si mai esti si în viață sa ne povestești? Daca vor astia sa ne omoare puteau sa o faca din anii 50-60, cred ca vor doar sa ne sperie ca si tine de altfel si sa schimbe unpic direcția la carul cu boii care nu prea ascultă comenzile.