Analize și opinii

Dan Diaconu: „Ceea ce putem constata cu ușurință este că SUA nu mai este de mult o țară, ci o ideologie”

Nici nu știu bine cu ce să încep. Nedumeririle și stările de revoltă mi se înghesuie atât de mult „la ieșire” încât aproape că sunt blocat. Este vorba despre întreaga mascaradă la care am asistat. Așa cum am spus, îmi este efectiv scârbă când văd cum oamenii sunt manipulați cu aceleași scheme vechi de când lumea. Și, mai mult, constat cu surprindere cum scheme aplicate asupra noastră sunt acum puse în scenă la nivel mare.
Am suficientă experiență pentru a face diferența dintre un fenomen real și unul fabricat. Pur și simplu am văzut extrem de multe la viața mea, am fost păcălit de suficiente ori pentru a mai putea cădea în capcanele întinse de niște rudimentari. Mă așteptam să înțelegeți exact ceea ce se petrece. Nu știu câți sunt conștienți, fapt pentru care mă văd obligat să reiau ceea ce am explicat de atâtea ori, să încerc să vă scot din conul de manipulare în care ați picat din nou.
Trebuie să fii naiv să crezi că în marile state democrate ale planetei poți face ce-ți trece prin cap. Teroarea polițienească în statele anglo-saxone e una dementă. Tot spațiul public e supravegheat precum o pușcărie, permanent niște „ochi invizibili” te urmăresc. Iar când intervine poliția trebuie să te aștepți la o agresivitate extremă pentru care, de cele mai multe ori, „organul” nu răspunde.
Există însă și „scăpări”. Am pus noțiunea între ghilimele deoarece nu este vorba de scăpări propriu-zise, ci de unele voluntare, menite a da turmei iluzia libertății. Am demascat falsitatea operațiunii „Occupy Wall Street”. Să crezi că poți monta corturi în zonele publice din SUA sau din Londra, asta chiar că e o naivitate fără margini. Care era motivul real al acelor mișcări? „Combaterea inegalităților economice” – spuneau inițiatorii lor. În fapt a fost o operațiune căreia, în limbajul serviciilor secrete, i se spune „eliberarea supapei”. Vezi că prostimea suferă, inițiezi o mișcare „de eliberare” la care prostimea pune botul. Fraierii tremură de plăcere în fotoliu mișcând isteric telecomanda, timp în care „jurnaliștii” le bagă în cap fix ceea ce trebuie să audă. Și-așa, treptat, prostimea e din nou adormită după ce, aparent, fusese trezită.
Privind acum către ceea ce s-a petrecut la Washington, ar trebui să fie limpede pentru toată lumea că am avut de-a face cu o operațiune de compromitere a lui Trump executată ca la carte. Doar cei care n-au habar despre sistemul de securitate american își imaginează că niște neica nimeni pot intra în Capitoliu forțând barajele de securitate. Să fim serioși, acolo erau câteva mii de oameni rudimentari și neînarmați. Aparenta cedare a forțelor de securitate a fost una voluntară. Cei care-au intrat în Capitoliu au fost practic invitați să o facă. Mai mult, s-a văzut cât de violenți au fost în condițiile în care, odată intrați acolo, nu prea știau ce să facă. Pur și simplu agitau acele penibile steaguri, timp în care CNN mințea deșănțat despre violențele care se petrec acolo.
Pentru mine tot ceea ce s-a petrecut la Washington seamănă ca două picături de apă cu Piața Universității. Exact așa cum milițienii lui Chițac și-au dat foc autobuzelor din dotare, sistemul de securitate al Capitoliului s-a lăsat penetrat. De ce? Simplu: pentru compromiterea definitivă a lui Trump.
După tot spectacolul „violențelor” de la Capitoliu, nu mai lipsesc decât minerii care ar trebui să vină să planteze panseluțele. Oricum e extrem de posibilă venirea „poporului democrat” pentru restabilirea ordinii. Iar la capacitatea democraților de „coagulare” a tuturor asistaților sociali, mă aștept ca mâine să vedem americanii sosind „câtă frunză și iarbă” pentru susținerea „democrației”.
Operațiunea de compromitere a lui Trump a reușit. De altfel, dacă vom studia istoria mandatului său, vom constata limpede că a fost un mandat în care efectiv n-a fost lăsat nicio clipă în pace. Trump a fost cel mai lipsit de putere președinte american. Permanent i s-au strecurat cârtițe în staff, toate inițiativele sale au fost detonate atât din interior cât și din exterior. Înscenarea de la Washington a fost menită detonării definitive a mandatului său. În acest moment Trump este la fel de terminat ca și Ceaușescu în 1989. A fost compromis printr-o campanie TV&media gigantică. Mai mult, rețelele de socializare i-au blocat contul. Te-apucă și râsul: „cel mai puternic om al planetei”e cenzurat de niște tiriplici aflați în spatele unor butoane virtuale.
Nu, oameni buni, ceea ce s-a întâmplat la Washington n-a fost o revoluție, ci un alt spectacol grotesc pus la cale de niște securiști utilizând tehnici rudimentare. În mod normal, gloata adunată în jurul Capitoliului putea fi îndepărtată fără probleme de către forțele de ordine. Nu s-a dorit asta, ci tocmai atragerea acelor oameni în Capitoliu pentru a „demonstra” că Trump încurajează violențele, că încearcă să se mențină ilegitim la putere. Culmea, în toată această operațiune, hoții absoluți – adică Democrații – au ajuns să strige hoțul, arătând cu degetul spre Trump.
A fost o operațiune care nu l-a avut în țintă doar pe Trump, ci întreg Partidul Republican care, pe modelul PSD-ului de la noi, „va trebui să se reformeze”. Ce înseamnă aceasta e simplu: renunțarea la naționalism, golirea de conservatorism a ideologiei partidului și împingerea unor marionete în față. Trump pe care-l vedeți acum e Dragnea de după europarlamentare. Cel mai probabil va înfunda pușcăria, iar averea îi va fi prăduită ca urmare a unor procese cu cântec. Astfel, fostul „cel mai puternic om al lumii” va ajunge cel mai neajutorat, numai bun de arătat ca exemplu negativ.
Practic, forțele care au cucerit de multă vreme SUA, au dovedit o reziliență teribilă: burdușirea instituțiilor statului cu agenți fac posibilă o revenirea statului la stadiul de dinaintea lui Trump fără niciun efort. Practic, sub presiunea unei puteri politice legitime, forțele întunericului din statul subteran american au putut rezista fără probleme, secându-l efectiv de puteri pe Trump.
Ceea ce putem constata cu ușurință este că SUA nu mai este de mult o țară, ci o ideologie. Alegerile sunt o mascaradă care, treptat, vor deveni din ce în ce mai nerelevante și mai aranjate de la butoane. V-am spus încă de acum câteva luni că Trump a pierdut meciul. N-aș fi vrut să am dreptate, dar iată că fix așa e. „L-au făcut!” În scurt timp Trump va deveni la fel de relevant precum Dragnea.
Ceea ce nu-mi dă totuși pace este cum naiba de noi am fost „sandbox-ul” în care toți ticăloșii lumii și-au încercat strategiile? Faptul că vedem acum aplicate în SUA scheme care au fost mai întâi experimentate în România, ar trebui să ne îngrijoreze. Și asa la modul cel mai serios!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sincer, nu credeam sa mai fie prin Romania prea multi oameni, mai ales printre Mileniali care sa inteleaga chestiile astea care se petrec in umbra. Respect!