Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Ce va rezulta din guvernarea „dreptei” poate intui și un copil. O țară care nu mai deține nimic, dar cu datorii de peste 80% din PIB!”

Trebuie să fii retardat ca să nu-ți dai seama că PNL-iștii și toată așa-zisa dreaptă vor mări vârsta de pensionare la 70 de ani. De ce? E simplu, ca să nu mai aibă „jena” asta și clientela politică să poată fura mai mult.



Explicația e mai mult decât banală. Speranța reală de viață în România nu e de 75 de ani cât au răspândit securiștii, ci de 68 de ani la bărbați și aproape 70 ani la femei. Asta înseamnă undeva aproape de 69 de ani. Cu ridicarea vârstei de pensionare la 70 de ani înseamnă că generația actuală doar va contribui la sistemul de pensii, fără a se „înfrupta” vreodată din pensie(din punct de vedere statistic).

Cu o asemenea dinamică e limpede de ce guvernul vorbește despre mărirea contribuției la Pilonul 2. Acelea sunt cele mai rentabile afaceri: nu fac mai nimic, dar încasează la maxim comisionul de administrare.

Să trecem la planul următor: de ce se tăvăleau dreptacii pe jos urlând că „datoria externă”, iar acum n-au nicio rupere să se împrumute la orice preț? Pentru că pot! Comisia Europeană le-a dat voie să se joace cum vor cu deficitul, adică tradus, să se împrumute și să fure. Mai țineți minte cum a prăbușit boc PIB-ul României atunci când a obținut mega împrumutul de la FMI și CE? Mai țineți minte când FMI a eliberat o tranșă întreagă direct Ministerului de Finanțe(care nu era parte în Contractul de Credit) doar ca să poată fura „dreptacii” în liniște? Exact a fel vor face și ăștia. Și de împrumutat se vor împrumuta mai mult pentru așa-zisa stabilizare, vor privatiza porcește și vor distruge orice avere a statului. Din acel moment treaba va fi ireversibilă și nu se va mai putea face nimic deoarece țara va fi total vândută și controlată contractual de sponsorii trădătorilor cățărați acum la butoane.

Ce va rezulta din guvernarea „dreptei” poate intui și un copil. O țară care nu mai deține nimic, dar cu datorii de peste 80% din PIB, adică acel nivel de la care nu mai poți controla datoria. Sau, mai bine spus, nivelul de la care datoria te controlează pe tine.

Reamintiți-vă că l-ați împușcat p-ăla în decembrie 89 pentru că plângeați de foame, dar aveați ZERO datorii. Acum v-au dat de mâncare. Cea mai scumpă și cea mai păguboasă masă a acestei țări din toată istoria ei. V-au dat junk food la preț de mâncare de lux! Și ce v-a mai plăcut! Cum naiba de putem fi atât de dobitoci? CUM???

Autor: Dan Daconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Cum naiba de putem fi atât de dobitoci? CUM???”

    Raspuns: pai, romanasul daca are mancarica(evident, junk food), accesorii, mall-uri si bani de cheltuit, il doare-n cot de toate mizeriile ce se-intampla in tara asta, de distrugerea traditiilor, moralitatii, credintei,. fiind gata sa devina sclav inchis in colivie, dupa cum i se pregateste de catre globalistii externi si interni!

  • Vladut, draga, in momentul in care o sa iti scoata casa , masina, ceasul, telefonul la licitatie, ca sa platesti datoriile facute de ei (caci taxele si impozitele nu vor fi cele de acum) atunci nici 60 ani nu ii vei mai apuca; iar cei ce ii au deja, .. or sa cam sfarseasca. In chip natural !

  • Bună ziua! Bună întrebare! Acum mă străduiesc să îmi amintesc ce-am semnat, făcut, ştampilat cu mâna dreaptă… cu mâna stângă… cu mâinile apropiate… ca să înţeleg când, cum şi în ce context am procedat ca o dobitoacă. Cu “d” de la datorie internă, externă, morală, pecuniară, fiscală, financiar-bancară, istorică, karmică, cu “d” de la Dumnezeu, dar, dragostea Creatorului Suprem, drag, dregător, deget, dicţionar, dicţie, drum, drumeţ prin viaţă, prin Univers… darmă…

  • Pilonul 2? Pilonul 2! administratorii de fonduri au pe mână 55 miliarde lei, au obținut pentru depunători un câștig de 165 milioane, iar pentru această performanță ei au încasat 484 milioane lei!!!