Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Când toți deontologii își flexează mușchii în fața unei producții mediocre a DNA e clar că totul e praf în ochi!”

Sper că n-ați înghițit gălușca cu mita de 760 000 EUR de la Unifarm. E o metodă simplă de a detecta o făcătură: asaltul media. Când toți deontologii își flexează mușchii în fața unei producții mediocre a DNA e clar că totul e praf în ochi. Și-o să vă spun de ce.



În primul rând, cu o sumă care pentru pulime pare imensă s-a rezolvat cazul. În ce sens, e de-a dreptul banal: de-a lungul mascaradei cu pandemia s-a discutat enorm despre șpăgile nesimțite instrumentate de guwernerul holerei galbene. Văzând cum s-au făcut achizițiile, nimeni nu se mai îndoia de corupția lăcustelor venite la putere prin intermediul loviturii de stat a Plăvanului. Așa că era necesar un scenariu care să-i salveze. Și care scenariu a venit cu acuzarea lui Eugen Adrian Ionel.

Omul de rând vede și ce zice? „Uite că i-au prins pe hoți!”. Păi și care-s hoții? Un director numit de … Ponta – urlă propaganda, care uită că același director a fost girat și de Cioloș. Acum hai să ne întrebăm: ce-au în comun Ponta și Cioloș de s-au blocat în același „proiect” la Unifarm? Păi au multe, dar cel mai important element este apartenența la aceeași Unitate Militară. Și pentru c-am adus vorba de UM, poate vă amintiți de „marea migrație” de la SRI în instituțiile statului. Ați uitat când se detașau ofițeri SRI la ANAF?

La fel s-a întâmplat și la Unifarm, iar dacă Ponta tot se dă vorbăreț, ar face bine să ne spună nu doar cum a ajuns Eugen Adrian Ionel acolo ci, mai degrabă, cum de-a venit el la pachet în Unifarm împreună cu Ion Maranda, numit în aceeași zi membru în Consiliul de Administrație. Ciutacu a detonat bomba și tot el ne-a reamintit că Maranda venea direct de la SRI, dar nu de oriunde, ci fix de la șefia celei mai importante componente a serviciului, anume Direcția de Protecție Internă(un fel de Securitate pentru securiști). Și venea în Unifarm nu ca securist cu acte, ci ca reprezentant al unui SRL având sediul social într-o fostă locație de-a lui Virgil Măgureanu. Că așa e cu circulația caselor conspirative în natură. Prea de tot, prea ca la țară!

Să revenim acum la mită. E clar că personajul acuzat nu e unul care acționa de capul său. La fel și mituitorul. Cu alte cuvinte, întreaga chestiune e servită la momentul oportun din două motive. În primul rând pentru a acoperi fraudele de-a dreptul nesimțite care s-au făcut. Ai aruncat în ochii proștilor 760 000 EUR, gata, ai pus batista pe țambal! Aia e tot ce s-a furat. Și-n felul acesta se închide cercul. Guvernul era curat, doar hoțul a fost dovedit ca fiind numit de Ponta, astfel încât toată lumea e mulțumită. Însă mai e o chestiune.

Se-apropie campania electorală, iar DNA-ul va fi iar scos ca armă de distrugere în masă. Și ce credeți că vor face? Din nou vor ieși cu dosare sforăitoare, numai bune de închis gura proștilor. În primul rând toți ăia care încă mai au curajul să rostească numele Dragnea sunt luați în cătare. Ca să nu mai vorbim despre cei care ar îndrăzni să conteste rolul de liant suprem al doctorandului SRI de la vârful PSD. Că tot a spus el despre dosare fix când i s-a cerut asta.

Și uite-așa, pas cu pas, în toamna asta o să avem o victorie la scor a partidului plăvănesc pentru că, nu-i așa?, e timpul să se înfrupte și holera galbenă un mandat întreg. Și, ca să fie treaba cunm trebuie, merită și Werner o dublare a numărului de case. Că așa-i în sportul ăsta: la un moment-dat trebuie să-ți vină și ție rândul, mai ales când ai fost așezat în capul mesei.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …si nu ne meritam soarta? doi din trei voteaza cu der Dilettant… unul din doi sint cu partidul condus de fiul unui securist din deceniul stalinist… dincolo de aceasta realitate exista doar culoarea sparanghelului si fomismul atroce al locuitorilor acestui pamint… ma apuca risu’-plinsu’ cind vad expresia ”Gradina Maicii Domnului”… o impietate lingvistica cu care multi inca se aburesc…

  • Vorbim urat din ce in ce mai mult,scriem din ce in ce mai urat, trivial, de ce?
    Ne tefelizam?

  • Are perfecta dreptate, Dan Diaconu, in legatura cu “spectacolul tv” regizat de SRI si pus in scena de catre DNA! Din pacate, in Romania de astazi, pulimea pune prea usor botul la astfel de spectacole, neinvatand nimic din trecut!