Analize și opinii

Dan Diaconu: ”BLM, PLM”

Știu că marea majoritate a celor care citesc acest articol sunt siderați de ceea ce se întâmplă în SUA. BLM, declanșat de la imbecilitatea unor milițieni imbecili, a devenit un fenomen global. Asta indiferent dacă ceea ce clamează capii mișcării are sau nu sens în țările în care se manifestă.



O să vă spun încă de la început că nu mă simt și n-o să mă simt vinovat niciodată pentru niciun negru de pe lumea asta. La fel cum nu mă simt și n-o să mă simt vinovat pentru niciun țigan, ungur, evreu, arab, pakistanez sau mai știu eu ce altă rasă sau naționalitate. N-o spun dintr-un spirit de frondă, dintr-un rasism turbat sau dintr-un instinct de superioritate, ci din normalitatea ființei mele. Nu am absolut niciun motiv să mă simt vinovat, la fel cum nu am niciun motiv să mă simt inferior sau superior altuia. Sunt ceea ce sunt, nici mai mult, nici mai puțin.

Pornind de la realitatea expusă, e cât se poate de clar că ceea ce se întâmplă în SUA e o nebunie fără absolut niciun sens. Îți trebuie o serioasă doză de normalitate ca să înțelegi afirmația anterioară. Însă, dincolo de simțul a ceea ce se petrece, este puțin mai dificil de înțeles de ce se petrec toate acestea. De-a lungul timpului v-am prezentat mai multe elemente dibaci ocultate ale lumii noastre, care explică pe deplin vremurile în care trăim. Răul, odată rostogolit, crește și se întărește precum bulgărele de zăpadă care, pornit din vârful muntelui de la câteva fire de zăpadă ațâțate de vânt, se transformă într-o avalanșă distrugătoare. De rostogolit, răul a fost rostogolit cu mult timp în urmă. Prezența sa a devenit limpede odată cu Revoluția Franceză, dar nu trebuie să situăm acolo începutul său, ci mult mai înainte. Revoluția Franceză a fost și ea o avalanșă, care a declanșat toate nebuniile lumii de azi.

N-o să cobor acum mai departe în istorie, ci, pentru a explica ceea ce trăim, o să mă apropii de zilele noastre. Răspunsul la întrebarea „de ce” se găsește în evenimentele de la sfârșitul anilor ’60. „Declanșatorul” a fost marea tăvăleală prin noroiul de la Woodstock a generației care începea să fie îndobitocită de marxism, pace, libertate și alte noțiuni absurde prin scoaterea lor din context și reinterpretarea deviaționistă. Absolut toată nebunia lumii de azi vine din acele fenomene ale unei generații în călduri, convinsă de funcționalitatea modelului „sex and drugs and rock and roll”. Generația fără sens, manageriată cultural de diavolii Școlii de la Frankfurt și ai Institutului Tavistock, s-a revărsat în Europa sub forma „Revoluției Tineretului”, acea revoltă imbecilă al cărei punct ideologic se găsea în cărțuliile roșii cu file subțiri ale lui Mao. Generația auto-admirată, care-a dus hedonismul parazitar pe culmile idealului uman, a fost liniștită atunci doar temporar. Cei vrăjiți de bălăceala hipnotică prin colbul Woodstock-ului au crescut și au ocupat catedrele universitare de unde, precum virușii, au atacat coloana vertebrală a statului „învechit”. Așa au fost schilodite intelectual generațiile următoare, cărora li s-a șters memoria, inoculându-li-se false valori și idealuri deșarte.

Minciuna pe care-o strecori se află într-o luptă continuă pentru a-și demonstra „propriul adevăr”. Și cum suferă de „scurtimea picioarelor sale”, pentru a-i putea minți și pe alții, e nevoie să infecteze tot ceea ce ar putea conduce omul către farul adevărului. Așa se face că „minciuna cea nevinovată” a libertății și egalității s-a transformat în corectitudine politică, Antifa, #Resist și toată păduchelnița de mișcări și organizații pentru diverse drepturi, pe cât de false, pe atât de inutile.

Violența cu care noua-veche ideologie își impune acum categoric punctul de vedere are ca element de pornire mișcările anilor ’60-’70. Putem critica acum oricât fenomenele de-atunci. E prea târziu și inutil. Mișcarea a atins demența și violența cu care acum se dărâmă statui va fi urmată de o la fel de mare violență de șterge a identității. Marea minciună nu poate rezista atunci când omul nu mai are capacitatea de a se raporta la alte vremuri, astfel încât ștergerea istoriei e următorul pas logic pe care-l vor pune în aplicare cei cuprinși de tirania idealului etatist. S-a început cu statuile, cu filmele și-apoi se va continua cu cărțile și cu istoria. Nebunia, cu toate că ni se pare mare, e abia la început.

E BLM,ce PLM! Detractorilor mei care stau cu bâta cenzurii la pândă, le voi spune că PLM vine de la People Life Matters. Celalți înțelegeți despre ce e vorba!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu