Analize și opinii

Dan Diaconu: „Așadar ce-a făcut Institutul Cantacuzino de când se află sub coordonarea lui Ciucă?”

O campanie electorală murdară, pusă la cale de dubiosul Ciucă de la Apărare, cu Orban în prim-plan, va avea ca efect distrugerea credibilității Institutului Cantacuzino. Mai zilele trecute, Ciucă împreună cu Orban au lansat „revoluționarul” OROSTIM-HV. Oamenii, disperați, au înțeles că ăsta e un produs care îi protejează de COVID și au dat buzna repede să și-l achiziționeze.
Ce trebuie să știți:
1. Medicamentul nu e medicament, ci un supliment alimentar;
2. Este un lizat bacterian, de tipul celor existente deja pe piață(Luivac, Broncho-Vaxom, Polyvaccinum etc.). Nimic revoluționar aici;
3. EMA(Agenția Europeană a Medicamentului) face câteva recomandări în ceea ce privește utilizarea lizatelor bacteriene:
– trebuie utilizate strict în profilaxia infecțiilor, nicidecum în tratarea acestora! Asta nu li se spune oamenilor care stau în ploaie să-l achiziționeze.
– studiile în ceea ce privește utilizarea lizatelor bacteriene încă nu sunt finalizate. Produsele sunt autorizate în urma recomandărilor unor experți în domeniul bolilor infecțioase și al unor studii clinice care par a nu fi fost considerate suficiente de către EMA. Este de reținut că Agenția Europeană a Medicamentului a solicitat efectuarea de noi studii clinice care să le demonstreze eficacitatea până în 2026.
Așadar ce-a făcut Institutul Cantacuzino de când se află sub coordonarea lui Ciucă? O cioacă de doi bani menită a suci mințile credulilor. Mai mult, e o nebunie să te apuci să distribui un asemenea supliment alimentar la poarta Institutului, la fel ca băbuțele care-și vând la poartă pătrunjelul din curte. Să sucești mințile unor naivi disperați de propaganda media, să faci niște bătrâni să stea la cozi interminabile pentru a-și lua „panaceul”, iată cum poți compromite un nume de referință în momentul în care îi legi destinul de Moș Teacă.
Ce-ar fi trebuit să facă Institutul Cantacuzino? Păi în primul rând să se apuce să-și reautorizeze vaccinurile clasice pe care le au în portofoliu, testate de-a lungul timpului și care beneficiau de încrederea oamenilor. De ce n-au făcut-o până acum? De ce nu mai există UN SINGUR vaccin autohton autorizat? Păi e simplu: acolo deja nu mai e voie să se intre. Așa că, în loc să ne producem singuri vaccinurile din schema recomandată, așa cum, spre exemplu, fac până și bulgarii, rămânem remorcați la interesele unei mafii transnaționale. Iar Institutul Cantacuzino, cel care trebuia să fie vârful cercetării autohtone, a fost transformat de niște politruci cu vipușcă într-o magherniță care mai are puțin și-și vinde produsele prin intermediul programelor de teleshopping. Jenant!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu