Analize și opinii

Dan Diaconu: “Adevărata epidemie”

De șase luni de zile purtatul măștii, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii.

De șase luni de zile Guvernul găsește pretexte de a da bani mass mediei, chipurile pentru a difuza reclame stupide cu spălați-vă pe mâini. Asta în condițiile în care televiziunile și radiourile sunt obligate prin lege să difuzeze anunțurile de interes public.

De șase luni multe dintre drepturile și libertățile fundamentale ne sunt încălcate sub pretextul limitării infectării cu coronavirus. În urmă cu șase luni a fost inventată declarația pe proprie răspundere pentru mersul la piață, magazin, gunoi, serviciu s.a.m.d. Acum s-a inventat declarația pe propria răspundere pentru dusul copilului la școală.

Sunt șase luni în care am fost dresați să mergem pe sârma desenată. Am mers pentru că așa suntem noi: disciplinați și proști.

Întrebarea fundamentală pe care ar trebui să ne-o punem acum este DE CE? În continuare se îmbolnăvesc incredibil de mulți oameni. La început, când era clar că virusul vine din exterior, nu s-a făcut absolut nimic pentru limitarea și controlarea fluxului. Se spune că în starea de urgență au fost mai puține cazuri decât acum. E fals! De fapt se testa mult mai puțin. Pe măsură ce-a crescut numărul de testări a crescut și numărul de îmbolnăviri. Culmea este că, în ciuda evidențelor, autoritățile se comportă în continuare la modul imbecil.

Au promis măști amărâților. Canci. Prelungesc la infinit semi-constituționala stare de alertă cică pentru limitarea bolii. Închid terasele după ora nouă seara de parcă virusul ăsta ar fi un prădător nocturn. Acum deschid școlile fără nicio pregătire. De fapt greșesc, au început să se pregătească printr-un tun de licitație pentru 500 000 de tablete. Numărul e mare, dar insuficient. În plus, tabletele respective vin chioare: fără soft, fără net, absolut inutile. Nu interesează pe nimeni aspectul ăsta. Important e să se dea tunul. Apoi mai vedem ce-o mai fi.

De fapt, de șase luni asistăm la un spectacol macabru în care prostia și ticăloșia și-au dat mâna. Toate se fac pe față, la modul bădărănesc. Se fură cu „masca și ventilatorul”, se încalcă legislația la modul grosolan. Imbecilii de la Guvern, alături de Păvan, apar pe stradă cu măști, iar în birourile lor încing bețivăneli în care se uită definitiv de mască, distanțare s.a.m.d. Păi, imbecilior, legea spunea invers: în birou stai cu chiloții pe bot și-afară cu botul la vedere. De ce nu respectați asta? Au luat decizia interzicerii petrecerilor. Un motiv numai bun pentru ca milițienii șă-și agite pulanele la petrecerea nevinovată a unor copii. Însă atunci când sare Chirică sau alt penelist cu petreceri electorale de sute de oameni dansând pe manele nu intervine nimeni. Meliția tace mâlc. Dacă mai moare vreun interlop, aceeași meliție asigură paza și protecția evenimentului. Nu mai contează că sute de oameni se calcă în picioare pe-acolo. Asta în timp ce, „la drum de seară”, șefii Meliției se întâlnesc cu interlopii pentru a mai pune câte-o ticăloșie la cale.

Iată imaginea limpede: legea e făcută doar pentru oi. Iar când mai vezi câte-o oaie eroică dându-se mare pe facebook pentru că salvează lumea stând acasă, mai mai că-ți vine să te-arunci de pe Moldoveanu, Rarău, Ceahlău sau ce munte ai la îndemână. Te-ntrebi cum e totuși posibilă atâta prostie?

L-a luat cineva de guler pe Plăvan pentru a-l întreba: „Ce-ai făcut, idiotule? Țara e în faliment, boala se răspândește de parcă nu s-ar fi luat nicio măsură, iar voi sunteți pe zi ce trece mai imbecili?”. Tot ceea ce s-a întâmplat ar trebui judecat drastic. Încă de la primele măsuri am avut de-a face cu un atentat la sănătatea românilor. În continuare spitalele sunt cele mai mari focare de răspândire a virusului. E inadmisibil! E o bătaie de joc la vedere, o sfidare a bunului simț. Întreaga luptă e coordonată de un DSP neputincios și fără habar în ceea ce privește treaba pe care o are de făcut. Aveți idee că ăia caută prin mailuri și prin hârțoage cazurile de coronavirus? Că dacă ai luat virusul și stai acasă 14 zile își spun că te poți întoarce în comunitate? Păi cum vine asta? Dacă nu te-ai vindecat?

E un haos generalizat, instrumentat de cei mai proști guvernanți pe care i-a avut țara asta vreodată. Vă spun sincer că nici tractoriștii ăia care în anii 50 erau ridicați peste noapte la rang de ministru nu erau mai proști decât ăștia. Te doare capul când vezi câtă prostie băltește la toate nivelurile. Și, în condițiile acestea, tot ei clamează că aduc profesionalismul în administrație. Care profesionalism, mă? Că voi sunteți atât de proști încât furați la vedere și fără rușine. Știți că vă protejează securitatea & deneaiul și vă faceți de cap! Care profesionalism că, de inteligenți ce sunteți, vă bănuiesc că, asemeni blondei din banc, că aveți o cască-n ureche în care se repetă: „inspiră/expiră”.

Însă catastrofa e la nivelul firului de iarbă, al individului. Pur și simplu nu-mi imaginez cum oligofrenii ăștia au, în continuare, peste 30% în sondaje. Cum e posibil ca oamenii să-i voteze în continuare? Îi vezi că sunt ticăloși, că te fură la lumina zilei și, în loc să-i ceri socoteală, tu îi dai votul?

De fapt asta e epidemia care ne-a lovit în moalele capului: epidemia de prostie. Asistăm docili la propria noastră execuție și, în ciuda evidenței, privim totul cu speranță. Asta da prostie!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu