Analize și opinii

Dan Diaconu: “Actualul conflict din Ucraina este orchestrat de aceiaşi indivizi, cu aceleaşi instrumente”

John Kerry, un prostovan notoriu care la un moment dat s-a aflat chiar în cursa pentru preşedinţa SUA, aflându-se la Paris a început să vitupereze la TV împotriva ruşilor cu schemele propagandistice deja cunoscute. Doar că s-a aflat unde nu trebuie întrucât, chiar dacă pare imposibil, a dat peste un jurnalist onest(Darius Rochebin pe numele său) care i-a pus întrebările care trebuiau puse. Mai precis, într-o primă fază l-a întrebat pe Kerry care-i motivul pentru care Bush nu e condamnat în condiţiile în care a pornit războiul din Irak bazându-se pe o minciună? Ei bine, la modul halucinant, Kerry îi răspunde că asta nu s-a întâmplat deoarece Bush nu a fost inculpat nicăieri, aşadar „fapta nu există”. V-am spus doar că e nulitate, ce anume altceva mai hilar putea să dea pe guşă un prostovan? Treaba însă nu se termin aici deoarece începe un dialog de-a dreptul halucinant:

Darius Rochebin: Nu a fost o crimă de agresiune bazată pe minciună?
John Kerry: Nu… Ei bine, nu ştiam că este o minciună.
DR: Dar a minţit(Bush n.n.)!
JK: Ascultă, n-o să redeschidem dosarul!

Totul mi se pare cât se poate de democratic. Doar că e o minciună absolută, ca întreaga politică americană. De ce-o spun atât de apăsat? Pentru că mă bazez pe o altă mărturie, de data aceasta a generalului Wesley Clark care vorbeşte despre existenţa unui plan pus la punct încă de pe pe vremea lui Donald Rumsfeld pentru a fi atacate 7 ţări în 5 ani, totul începând cu Irakul. Aşadar, minciuna absolută era cât se poate de cunoscută, toate probele fiind fabricate conştient pentru a se distruge cele şapte ţări. Care erau acestea? Irak, Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan şi Iran.

Mai ţineţi minte cum se tăvălea pe jos media „dezvăluind” despre bombele atomice ale lui Saddam? Mai ţineţi minte retorica referitoare la „criminalul ” Bashar al-Assad? Mai ţineţi minte cum era descris Muammar Gaddafi? Aţi uitat, nu-i aşa? Mulţi dintre cei care citiţi acum aceste rânduri, la momentul respectiv aţi picat în capcana retoricii ieftine. Priviţi adevărul în faţă: TOTUL E O MARE MINCIUNĂ!

Încă de atunci politica SUA a fost una de menţinere a dominaţiei dolarului cu forţa. De fapt chiar dinainte de asta! După picarea URSS, când politicienii italieni au luat decizia s-o lase mai moale cu SUA deoarece dispăruse ameninţarea sovietică, Italia a fost atacată. Nu cu avioane, tancuri sau alt armament, ci cu ceva mult mai pervers: cu „Mani Pulite”. S-a găsit un procuror dement, megaloman şi dornic de afirmare – Antonio di Pietro – care a început să inculpe politicienii italieni într-un scenariu juridico-mediatic, aplicat şi la noi douăzeci de ani mai târziu de baragladina Koveşi. Marea majoritate a oamenil n-au aflat nici măcar acum că întreaga operaţiune a fost de fapt o minciună, coordonată de Ambasada SUA de la Roma prin intermediul Consulatului din Milano. Antonio di Pietro primea „dosarele” direct de la CIA şi deschidea procese contra politicienilor de rang înalt, beneficiind de protecţie informativă şi având în spate o intensă campanie media coordonată tot de laboratoarele CIA. Astfel, într-un timp record, un rahat de procuror de doi bani, o cârpă manipulată de americani, a reuşit să facă praf întreaga scenă politică italiană deoarece politicienii din peninsulă încălcaseră consemnul de a sluji SUA.

Desigur, se vor găsi deştepţi care să-mi ceară dovezi pentru acuzaţiile la adresa „zeului di Pietro”, neştiind că am publicat dovezile încă din 2015, de pe vremea în care informaţiile erau proaspete, neavând timp să fie alterate şi trecute sub uitare. Despre întreaga tărăşenie a vorbit unul dintre oamenii cheie ai vremii, Reginald Bartolomew, fost Ambasador al SUA în Italia. Răpus de cancer şi probabil de regretul păcatelor vieţii, Bartolomew l-a invitat la o cină pe jurnalistul „La Stampa” Maurizio Molinari, căruia i-a dezvăluit întreaga tărăşenie. Dacă aveţi curiozitatea, căutaţi articolul deoarece încă nu a fost şters. Şi nici nu-i nevoie să fie şters deoarece, aşa cum bine vedeţi, dovezile, chiar dacă sunt la vedere, nu au nicio valoare în faţa minciunii propagate fără ruşine.

Să revenim la oile noastre. Ceea ce menţionează Wesley Cark în clipul pe care-l puteţi vedea pe contul meu de Telegram(şi care circula de ceva vreme!) este devastator deoarece arată cât se poate de limpede foaia de parcurs. Desigur, SUA nu a a mai apucat să atace Iranul, probabil din motivele pe care le înfăţişează caricatura ataşată articolului de faţă.

Treburile însă s-au rostogolit. După cucerirea Irakului au avut interesul să provoace o nouă confruntare Iran-Irak, doar că populaţia şiită a Irakului a îmbrăţişat rapid idealurile iraniene, americanii trezindu-se în faţa unei crize cât casa. Altfel n-ar fi avut nici cea mai mică apăsare să declanşeze un conflict de proporţii. Au încercat apoi să bage Arabia Saudită la înaintare, tot în raport cu Iranul, dar le-a fugit şi asta de sub picioare.

Ceea ce trebuie să înţelegeţi este că actualul conflict din Ucraina este orchestrat de aceiaşi indivizi, cu aceleaşi instrumente. Totul e identic. Actorul prost pus să interpreteze „rolul preşedintelui” pentru a-şi crucifica propriul popor(mă rog, propriu la nivel teoretic). Provocarea crizei şi punerea ruşilor în faţa faptului împlinit. Totul e decupat din manual. Cum credeţi că s-au strâns atât de rapid „ajutoarele militare” pentru Ucraina? În mod sigur, pachetul era anterior pregătit, logistica era pusă la punct. Politicienii din ţările NATO au minţit populaţia în ceea ce priveşe toate aspectele. S-a văzut din start că mesajele au fost coordonate: de la „stăm neutri” la „ajutăm cu echipamente defensive”, ajungându-se în prezent la „trebuie să le asigurăm avioane”.

Iar acest „trebuie să le asigurăm avioane” trebuie să ne îngrijoreze în special pe noi. V-am spus de nenumărate ori că Ucraina nu are infrastructura necesară decolării avioanelor F-16. Astfel va fi nevoie ca aceste echipamente să decoleze de pe aeroporturile militare vecine. Uitaţi-vă puţin pe hartă ca să înţelegeţi de unde poţi ataca mai uşor Crimeea şi probabil că aţi înţeles de ce noi suntem deja în prima linie.

Mai vreţi dovezi? Poate-mi spuneţi vreo investiţie americană importantă în zonă. Nu, nu există. De ce? Pentru că americanii aplică aici exact acelaşi scenariu pe care l-au aplicat în Ucraina. Ştiu, vreţi dovezi. V-am spus de vreo doi ani că Ambasada SUA a transmis discret oamenilor de afaceri americani s-o cam şteargă de pe aici. De ce credeţi că a fost împinsă atât de rapid listarea la Bursă a Hidroelectrica. Dacă aţi fi dat un ochi pe prospect, aţi fi observat că, de fapt, acolo „Fondul Proprietatea” este cel care-şi vinde deţinerea. Hidroelectrica are 75% din VAN-ul FP! Cu alte cuvinte, americanii îşi cam iau banii şi, în acelaşi timp tălpăşiţa. Ne-au tras ţeapa cu exploatarea gazului din Marea Neagră, acolo unde statul prin Romgaz a cumpărat cu 1 miliard ceea ce dăduse gratis. Ne-au tras ţeapă cu armee pe care le-am plătit şi n-au mai sosit. Exact aceeaşi schemă de fraudare a fost folosită şi în Ucraina! IDENTICĂ! Au furat banii, după care le-au pus un papagal care să-i bage în război. La noi papagalul deja există!

„Bine, dar noi suntem în NATO!” – vor rosti plini de emfază prostovanii. Aşa, şi? Articolul 5? Vedeţi, dragii mei prostovani, că în SUA tocmai va intra în vigoare în regim de urgenţă o lege care readuce tratatul NATO în regulile constituţionale americane, în sensul în care Articolul 5 nu are absolu nicio valoare dacă nu e ratifică şi Congresul declararea războiului unei terţe părţi. Aşa că aţi luat iar ţeapă. Dar lăsaţi, că vor face la fel cum au făcut în Ucraina: ne vor da împrumuturi generoase pentru a-şi testa pe noi armele lor.

Reţineţi: it was a plan! Asta e şi acum, iar dacă nu ne trezim şi nu facem presiuni pe nulităţile aflate la putere, ne vom trezi în capcana din Ucraina. De ce credeţi că au exersat starea de urgenţă în faţa unui virus gripal? De ce? Ca să măsoare cât de mare e lipsa de reacţie. Cu o stare de urgenţă ne vor băga la coteţ şi vor porni înrolarea. Asta în timp ce generălaşii de căcat de la TV-uri vă vor povesti faptele de glorie ale ostaşilor noştri pe front. Şi, la fel ca ucrainenii, vom merge din victorie în victorie până când nu va mai rămâne nimeni aici, iar americanii vor ridica din umeri spunându-ne franc: „Asta e, viaţa e nedreaptă cu voi! V-aţi născut într-un colţ de lume pe care trebuie să-l dăm ruşilor”. Treziţi-vă acum sau nu vă veţi mai trezi!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/