Analize și opinii

Dan Chitic: „Protestul de ieri este nul, pe măsura consistenței și mesajului acestuia”

Într-o postare de pe contul personal de Facebook, avocatul Dan Chitic își prezintă punctul de vedere asupra protestului de ieri, 20 ianuarie 2017. Într-o manieră detașată, acesta punctează pe o lipsă de consistență, care a marcat evenimentul, pe care autorul postării o denunță.



(…) Nu canitatea (numărul protestatarilor) ci calitatea si sinceritatea acestui protest e importantă! Sau mai degrabă lipsa calității, subțirimea consistenței si falsitatea și ipocrizia mesajului… jos corupția!, comenteață avocatul Dan Chitic.

Autorul postării se întreabă retoric „cum și cu cine” se poate schimba actuala orânduire, având în nedere că prea puținin participanți la protest cunosc, punctual și amănunțit aspectele problemei incriminate.

Lăsând neschimbate niște legi ticăloase (pe care resistentii nu le Cunosc) și refuzând, de plano, orice propunere de modificare (pe care nici pe acestea nu le Cunosc)?

Vrând sa elimini parlamentarismul? Ca sa-l înlocuiești cu ce? Cu o dictatură a serviciilor?

Vrând alegeri anticipate? Veți avea exact aceseeasi configurație a Parlamentului…

Instituind o teroare legionaroidă calcată pe o doctrină troțchistă? Eh, aici începem sa avem o problema serioasă, căci “aiasta nu se poate”!, afirmă Dan Chitic.

Pe de altă parte, autorul mesajului pune sub semnul întrebării onestitatea onora dintre cei care scandează sloganul devenit mantră, „Jos corupția!”

Sursa: România liberă