Analize și opinii

Dacian Cioloș va prelua USR

Dacian Cioloș este o creație a sistemului. Un exemplar de tipul Victor Ponta sau MRU. La fel ca predecesorii săi, acesta a apărut dintr-o dată și a rămas înfipt în politica mare. A fost pus de Tăriceanu ministru, apoi de Băsescu comisar european pentru agricultură apoi, când lumea uitase de el, a fost pus de Iohannis premier.



Nu a câștigat niciodată nimic, nici alegeri, nici concursuri pentru funcții, pur și simplu a fost parașutat în diferite posturi.

PLUS – un partid făcut la apelul bocancilor

După ce s-a jucat cu PNL- că intră sau că nu intră în partid, Cioloș a hotărât să-și facă propria lui jucărie. A văzut că e greu să-ți faci partid, așa că a hotărât să-și cumpere unul. Astfel, doi colegi de unitate ce aveau întâmplător și o firmă de avocatură au înregistrat un partid și i l-au pus la dispoziție. PLUS s-a născut din împreunarea ideilor lui Cioloș cu casa de avocatură Iordache din Cluj, iar primul președinte al partidului a fost Raluca Daneș, o ilustră anonimă.

După lansarea partidului, presa cu epoleți deja îl plasa la 15%. De voie sau cu ordin USR, a făcut alianță cu PLUS atât la europarlamentare cât și la prezidențiale. Deși partidul dominant a fost în mod evident USR, pe lista eligibililor PLUS a avut câștig de cauză. Astfel, Cristian Ghinea și Clotilde Armand au fost puși de USR pe listă în condițiile în care amândoi sunt foarte apropiați de Cioloș.

Acesta a fost primul pas făcut de Cioloș spre preluarea USR.

Cioloș va prelua USR

Campania pentru prezidențiale a fost un fiasco pentru Dan Barna și USR. Cea mai importantă lovitură primită de liderul USR a fost ancheta Rise Project. Toată lumea a speculat că tema a venit de la Iohannis dar, de fapt, Cioloș a fost cel care, prin metode specifice, a livrat subiectul.

Prin această mișcare, a destabilizat complet USR și l-a terminat pe Barna fără să se angajeze în luptă. Acum Barna e nevoit să negocieze cu Cioloș poziția în viitoare formațiune și nu poate comenta prea mult felul în care Cioloș pune stăpânire pe partid.

Practic, Cioloș îi fură partidul lui Barna la fel cu acesta din urmă îl furase de la Nicușor Dan.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu