Analize și opinii

Cum ocupă Iohannis și Cioloș agenda media

Deoarece la Guvern și la Președinție era multă liniște și mai ales mult timp liber, Cioloș și Iohannis au hotărât că trebuie să facă și ei ceva. Inundațiile nu i-au preocupat, nici nu au căzut de acord ce să facă împreună, așa că fiecare și-a luat jucăriile la palatul lui, unul la Cotroceni altul la Victoria.

Ciolos

Ce a făcut Cioloș?

Cioloș a fost mai activ și și-a lansat un site pe care tinerii frumoși și liberi îl numesc pompos platformă sau program de guvernare. Acest site ce se vrea o soluție la lipsa de viziune a partidelor politice este, de fapt, o serie de platitudini cu care niciun partid politic, nici măcar USR, nu a îndrăznit să se prezinte în fața electoratului. Dar aici este marea diferență, Cioloș nu vrea să se prezinte în fața electoratului, el vrea să fie în continuare premier fără să candideze sau să se înscrie într-un partid politic.

Practic, vrea să continuie șarada premierului tehnocrat încă patru ani susținut de PNL și USR, două găști cu pretenții de partide politice, care nu sunt capabile să prezinte nici soluții nici variante de premier. Atunci când PNL și USR au declarat că-l vor pe Cioloș a fost o recunoaștere a faptului că nu dispun de alte variante dar că sunt dispuși să facă orice pentru a ajunge la guvernare.

Nicușor Dan, acest imaculat al politicii românești este gata să dea mâna cu Roberta Anastase, Costică Canacheu, Mihăiță Calimente, Ludovic Orban, Vasile Blaga și Anca Boagiu pentru a ajunge în guvern.

Alina Gorghiu, președinte al PNL, partid de tradiție, practic urmașa brătienilor, cei care au adus politica și practicile democrate în România se aliază cu un partid anti sistem care consideră că partidele politice nu sunt necesare și sprijină un ”tehnocrat” la funcția de premier pentru că marele PNL nu are variante.

Această brambureală formată dintr-un partid politic cu tradiție, un premier apolitic și un partid anti-sistem vrea să conducă România începând din anul 2017. Analizând la rece totul, pare un teatru ieftin jucat de actori proști și fără priză la public. Dar deși este fix ceea ce pare, acest show este girat de președintele Klaus Iohannis, care, așa cum ne-a anunțat din prima zi a mandatului, vrea guvernul său.

Ce a făcut Iohannis?

În timp ce Cioloș lansa site-ul supranumit platformă politică, Klaus Iohannis nu făcea nimic. Nici măcar nu privea cu atenție și îngrijorare, doar se uita în gol să nu-și obosească vederea și neuronul.

Plictisit de privit în gol și stresat de vizita la Bruxelles (vizită de lucru, nu vacanță) Klaus Iohannis a dat o declarație mai mult decât revoltătoare.

Întrebat de Pastorul Viorel Iuga în legătură cu poziția sa față de ideea de modificare a Constituției, astfel încât legea fundamentală să precizeze că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, excluzând astfel ideea căsătoriei între persoane de același sex, Iohannis a răspuns:

“Trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuluilat, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios sau a solicitarilior ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul  toleranței, încrederii și deschiderii spre ceilalți”

Trecând peste susținerea căsătoriei între persoane de același sex, care poate fi o opțiune, mai ales dacă ne uităm la Bruxelles sau la Washington, trebuie subliniat că președintele Iohannis i-a numit pe cei care nu văd astfel lucrurile fanatici religioși.

Este primul semnal de aces tip venit pe canale oficiale la un nivel atât de înalt în România. Lobby-ul LGBT  devine din ce în ce mai puternic în România iar poziția lui Iohannis nu este decât o confirmare.

Ce vor să ne facă împreună?

După ce Dacian Cioloș a lansat site-ul prin care vrea să mai conducă România patru ani și Iohannis și-a spus oful legat de căsătoriile sau parteneriatele civile între persoane de același sex, vedem o schimbare de paradigmă în discursul ”de dreapta”.

Atât Iohannis cât și Cioloș vor să fie în lumina reflectoarelor pentru că nu există expunere negativă, există doar expunere. Iohannis, aflat deja în funcție, a putut să-și spună punctul de vedere despre problemele LGBT și chiar dacă a jignit majoritatea românilor făcându-i fanatici religioși, el și-a atins scopul. Lumea nu mai vorbește despre problemele PNL sau despre inundații. Declarația sa a polarizat România în pro și contra, iar asta este în avantajul președintelui, care ocupă astfel agenda media.

Cioloș, după lansarea platformei/site-ului de platitudini, sare să comenteze declarația lui Iohannis fără să spună nimic, de fapt.

Cu un site plin de filosofie pentru gospodine și o declarație jignitoare la adresa propriului popor, Iohannis și Cioloș au reușit să acapareze agenda media pentru 7 zile și să deturneze restul subiectelor importante de pe ordinea de zi.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • d-apoi ce sa mai faca si ei? Ciocnesc cate-un pahar umplut cu licoare bahica in incercarea de-a mai uita de singurate, nefericire, inundatii, program de tara, reforme, strategii…Noroc!
    Noroc, mai, oameni buni!

  • D-le David asa-i ca Ponta si Dragnea sunt cei mai buni? Daca gandesti in grota de ce nu stai linistit acolo?