Analize și opinii

Cristina Isabela Lăpădătoni: „Fenomenul” C.G.

Descriu acest fenomen, din punctul meu de vedere, fiecare are dreptul la o opinie. Dacă nu îmi împărtășești opinia, te rog să treci mai departe, la alte pagini de socializare. Eu nu intru pe pagina ta să îmi spun părerea despre ce cred eu în legătură cu candidata E.L.

Mai mult de atât: refuz categoric să intru într-un conflict verbal cu tine, din cauza faptului că avem opinii diferite. Eu nu scriu contra cost, nu am interese personale, nu mă plătește nimeni și nici nu risc să nu mă mai plătească cineva, dacă îmi expun public părerea, față de acest candidat. Eu sunt un om liber, dacă tu nu ești un om liber, este povara ta, nu îți dau voie să o împarți cu mine.

Nu l-am votat în primul tur. Nu știam mare lucru de el. Nu i-am urmărit conturile de Tik Tok, „trolii” lui la mine nu au ajuns, deși deschid zilnic această aplicație. În ultimele două zile de campanie, mi-au apărut câteva filmulețe cu el, mi-au fost sugerate de mai mulți cunoscuți din lista mea de Facebook. Am găsit în acele tik tok uri un om inteligent, bine îmbrăcat, elegant, care transmitea românilor exact ceea ce lor le lipsea in această campanie. Nu gătea, nu spunea ce preferințe culinare are, nu vorbea de bunica, de furnici, de copii, sau de nepoți. Vorbea de nevoile acestui popor, de problemele românilor. Reușea să transmită emoție, lucru extrem de important într-o campanie electorală. Cu siguranță dacă l-aș fi descoperit mai devreme, l-aș fi votat în primul tur.

În seara în care s-au anunțat rezultatele, am pus un clip de felicitare pentru acest om, la story, atât aici, cât și pe Instagram. Am primit peste o sută de mesaje, de la oameni pe care fie îi cunosc personal, fie interacționez cu ei în mediul online, de foarte mulți ani. Nu, nu sunt oameni fără școală (așa cum sugerează unii influenceri, când fac referire la electoratul acestui om). Vă spun sincer, sunt oameni cu studii superioare, sunt intelectuali, toți cei care mi-au dat mesaje că l-au votat. Pe mulți îi cunosc personal, sunt genul acela cu care poți să mergi oriunde în societate, că nu te faci de rușine.

Acest aspect am vrut să îl expun aici, fără să jignesc pe nimeni, este doar un răspuns la atacurile unor influenceri față de electoratul acestui om, un electorat destul de discret în campania electorală din primul tur, probabil aceasta este și una dintre explicațiile care au dus la sondaje eșuate.

În rest…nimic. Numai bine, tuturor.

Autor: Cristina Isabela Lăpădătoni

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sunt de acord întru-totul cu dumneavoastră. Însă am o nedumerire. La primul tur al alegerilor prezidențiale nefiind simpatizant al USR-ului, nu am acordat atenție candidatei lor. Sincer nici domnului Călin Georgescu. Despre „Lasconi”, precum și despre Georgescu am început să mă informez abia după ce s-au anunțat rezultatele din primul tur, dumnealor fiind finaliștii. Ca să pot lua o decizie informată, cum se spune în prezent, mai ales în probleme personale de sănătate. Așa am aflat că „Lasconi” a pierdut pe drum diacritica și că de fapt se numește Lăsconi. Pe specimenul Buletinului de vot din primul tur al alegerilor la prima poziție este „ELENA-VALERICA LASCONI”. Pentru a mă lămuri am încercat să contactez BEC, respectiv AEP. Fără nici un rezultat, ba mai mult, pentru că insistam, cei de la Google au început să mă chestioneze dacă sunt robot, …. că serverele etc., deși eu dețin un laptop ce are peste 10 ani de activitate. Potrivit Legii 183 din 16 mai 2006 și Ordinului MCTI nr. 414 din 25 septembrie 2006 cu privire la utilizarea codării standardizate a seturilor de caractere în documentele în formă electronică, autoritățile și instituțiile statului sunt obligate să folosească caracterele speciale. Pe scurt, noi cei cu drept de vot, suntem chemați să votăm o impostoare „Lasconi” sau pe cetățeanca Lăsconi? Rog pe cei care au posibilitatea, să facă diligențele necesare, pentru a clarifica această situație anormală până la tipărirea buletinelor de vot din turul doi. Autoritățile să o legitimeze (pe useristă) și să-i amintească cum o cheamă. Pentru eventualitatea că trebuie să completeze Cartea de imobil de la Palatul Cotroceni!