Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Marele reset nu e însă nici atât de digital cum s-ar crede, nici atât de “verde”, e doar al dracului de scump”

La Davos s-a discutat la început de an despre marele reset, pentru un viitor care va fi “verde” si digital. Marele reset nu e însă nici atât de digital cum s-ar crede, nici atât de “verde”, e doar al dracului de scump. Cine va suporta costurile? Fericiților, Voi! Nici nu știați că veți alege singuri să reduceți consumul de energie. Gazele, electricele, termicele, benzinele vor deveni produse de lux. Veți alege singuri să vă schimbați stilul de viață și să mai tăiați din confort. Mulți l-au acuzat pe Ceaușescu, pe nedrept, se pare, că tăia căldura, curentul, apa caldă la populație. Judecând astăzi, el a fost primul ecologist al planetei. A fost acuzat că din cauza decretului prin care a interzis avortul, a apărut o generație numeroasă numită azi decreței. Cârcotașii zic că nu decretul, ci frigul din locuințe a stat la baza exploziei demografice.
Dar, generațiile viitoare vă vor fi recunoscătoare. E despre planetă, reducerea emisiilor, digitalizare, nicidecum despre noi industrii, noi piețe, un nou consum de resurse si un nou boom economic. Să vă înmulțiți bine, friguroșilor!

Autor: Cristian Moisoiu