Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Linsul iaurtului înseamnă sănătate, să ne protejăm pe noi și pe toți ceilalți. How dare you!”

Aspectul care separă omenirea definitiv si ireparabil: sunt oameni care ling sub capacul de iaurt sau sana și oameni care nu ling. Dpmdv, cei care nu ling sub capac nu își asumă responsabilitatea socială, pun in pericol planeta, sănătatea publică. Ar trebui să se umble cu certificat de lingător și ceilalți să își facă singuri iaurtul. Iaurțelul acela de sub capac înseamnă mii de tone de gaz metan de la sute de mii de vaci, care produc schimbările climatice.
Desigur, ei vor spune că au libertatea să nu lingă sub capac, vor spune că de-aia am murit noi la Revoluție, dar libertatea lor se termină acolo unde încalcă libertatea noastră. Chiar zilele trecute, la restaurant, era un nelingător d-ăsta, il vedeai cu cât dispreț aruncă ambalajul de iaurt pe masă. Plin, plin era sub capac! Ne privea sfidător pe toți cei care eram in jur, deși știa că ne pune tuturor viețile in pericol. Măcar, dacă nu se gândea la sănătatea noastră, să o fi făcut pentru el. Până când să mai intre in restaurant fără certificat de lingător?
Nu știu, vedem atâta egoism si ignoranță in jur, autorități care nu își fac treaba, oameni care nu urmează sfaturile specialiștilor și se iau cu teoriile conspiraționiste. In loc să urmeze știința, știința care a demonstrat deja aceste corelații. Linsul iaurtului înseamnă sănătate, să ne protejăm pe noi și pe toți ceilalți. How dare you!

Autor: Cristian Moisoiu