Analize și opinii

Cristian Moisoiu: Cine zice că Putin blufează?

Putin a amenințat iar că dă cu bomba nucleară și a zis că nu blufează. Unii zic că blufează, alții că nu blufează. Cine zice că Putin blufează? Specialiștii, analiștii de la diverse institute și think tank-uri de securitate. Aceleași care au produs Irak, Afghanistan, Siria, Libia samd. Ei, bine, văzând rezultatele de până acum, sunt pe deplin lămurit cum e cu specializarea asta in securitate și, drept urmare, plec de la premisa că și ei/ele blufează. Adică, nici ei nu știu.
Eu, unul, nu vreau să aflu dacă Putin blufează cu armele nucleare și, ca cetățean, am dreptul să solicit statului român să ia măsurile de politică externă adecvate, să se pună de acord cu aliații, astfel încât eu să nu aflu pe pielea familiei mele dacă Putin blufează sau nu blufează in această gravă si definitivă chestiune.
Odată lămurit acest aspect si având garanția că se intreprind toate măsurile pentru a preveni o escaladare de conflict nuclear in regiune, putem discuta, ulterior, și despre situația din Ucraina, una care este secundară intereselor familiei mele și ale NATO de securitate in acest moment (conform tratatului de alianță). Cu toate că, până acum, experții mai sus menționați au așezat chestiunea ucraineană ca prioritatea numărul 1 sau 0 si au decis să avanseze pe direcția escaladării conflictului. Dincolo de rațiunile de strategie de securitate regională, securitate care a fost detonată cu această ocazie, iată că nu ne este clar care sunt prioritățile de securitate si ce anume apără instituțiile statului sau NATO.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu