Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Tot teatrul din parlament nu depășește statutul unei înșelătorii ieftine făcută pe seama populației sărace.”

Ce legătură este între declarația de presă a lui Klaus Iohannis și discursul lui Ludovic Orban? Simplu ca bună ziua! Ludovic Orban și-a vîrît capul în butoiul demagogiei și a început să urle ca lupul flămînd pentru a face lumea să caște gura la marea operațiune propagandistică numită „tăierea pensiilor parlamentarilor”.

Orban, mai rău ca în campania electorală

De o bună bucată de vreme, presa și politicienii cu gura mare și creierul mic fac tărăboi pe seama pensiei parlamentarilor. Ai zice că este vorba despre marea nedreptate a României și de o spargere dată la Banca Angliei. Alarmă, români! strigă Orban. Poporul suferă și parlamentarii se umflă și dorm în fotolii. Campania antipensii a făcut parte din tentativa continuă de minimalizare a Parlamentului și de distragere a atenției de la marile tunuri și bîlbîieli ale politicienilor de la putere. A fost votată anularea Legii pensiilor pentru parlamentari de parcă în asta ar sta sfîrșitul nedreptăților. Nici vorbă!

Își vor face alte afaceri și vor compensa banii pierduți cu vîrf și îndesat. Statul român este atît de chior că va putea trece pe lîngă următoarele șmecherii. Mai mult, lătrăii noștri din legislativ n-au suflat o vorbă despre celelalte pensii speciale, ofițerii din servicii secrete, spionii, procurorii, militarii și judecătorii, indiferent cum se numesc banii ce le revin. Au rămas nepomeniți și netăiați. Statul de drept își protejează funcțiile prin care își menține controlul asupra populației și a teritoriului. O castă de privilegiați face demonstrații de dreptate care nu se aplincă în nici un caz nehaliților ei reprezentanți. Lătrăul de Ludovic Orban a ridicat vocea ca să se sperie copiii și să dea fuga țăranii de la sapă (de la zăpadă) și muncitorii de la șantier să vadă cît de breaz, de drept și de cinstit este dînsul putoarea-putorilor, șomerul șomerilor și figurantul figuranților. Minte de rupe! Anularea pensiilor parlamentarilor este corectă pentru că valoarea acestora era umflată. Dar, o recompensă pentru mandatul în Parlament, așa cum și pentru primari, tot se impune. Altfel, toate funcțiile ar avea doar rostul de a strînge bani. Ideea că se renunță la pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui să fie parte din anularea tutor pensiilor speciale și de integrare a lor într-un mecanism riguros și corelat cu mărimea salariului și contribuția avută. Faptul că se feresc de pensiile procurorilor și ale serviciilor secrete ne arată cît de tare se folosesc de aceștia, cît se tem de ei și cît de dominat și de terorizat este statul român de aceste două categorii.
Toate-s bune și frumoase cînd hămăie Ludovic Orban la PSD și cheamă poporul la sprijin. De îndată ce vine vorba despre banii (salariile și pensiile) statului paralel, începe să schiaune ca un cățel lovit de autocar.
Tot teatrul din parlament nu depășește statutul unei înșelătorii ieftine făcută pe seama populației sărace. Este un fel de scenetă menită a acoperi tăierile de fonduri și reducerile de posturi, obligatorii cu acest buget de cruțare.

(VIDEO) Iohannis a anunţat priorităţile pentru banii europeni

Și, de ce-a ieșit Klaus Iohannis să ne spună basmul cu banii din sacul lui Ivan Turbincă? Cică:
„Aceste teme ne preocupă și, până în aprilie, vom avea un Plan Național coerent, care va fi depus la Comisia Europeană și, imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea – în spitale, în școli, în locuri de muncă și pentru mediu. Sunt doar câteva, vom avea în cadrul acestui Plan și multe alte zone, care sunt extrem de importante pentru români și, la momentul respectiv, voi relua aceste chestiuni.”.
Stați așa! Iar ne vinde pielea ursului din pădure! Citiți cu atenție! Pînă „în aprilie”, vom avea planul depus! ”Imediat”-ul de după „primirea tuturor aprobărilor” poate fi peste o lună, peste două, peste nouă! Cît privește implementarea, ea va fi la fel de „imediată” ca si planul cu România educată, ca și proiectul de țară, ca și România normală, ca și planul de vaccinare. Un fel de imediat pe Valea Oltului, ca o altă viitură de vorbe goale!
Și, dacă pînă la aprobarea planului ăsta ultravînturat în declarațiile președintelui, folosit mai mult la dus populația de nas, mai deraiază niște trenuri și mai cad niște poduri? Cea mai mare parte a căilor noastre ferate și a materialului rulant alcătuiesc un fel de bombă pe roți. Iar podurile din România, cîteva mii, sunt ieșite demult din perioada de garanție și se pot prăbuși chiar și în timpul conferințelor de presă! Facem planuri pentru poduri și pentru căi ferate!? Între timp, alunecă munți și cad avioane! Adio, școli și veceuri din fundul curții! Mutăm reziliența în altă parte! Iar președintele și „guvernul meu” cu alt mutalău în frunte, acompaniați de mormăitul PSD, vor monta alte scenete cu alți vinovați (probabil ruso-chinezi) pentru a acoperi cu balamuc vizibila lor incapacitate de a conduce țara!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu