Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Sub oblăduirea lui Klaus Iohannis vom trăi niște ani pe care să-i numim ”PNL rade tot!”

– Ghidi-ghidi, mititelule, ghidi-ghidi! Zice Vasile Dîncu în timp ce se face că scarpină un porc la televizor. Iar din complezența sa cu ambiții teoretice oamenii nu trebuie să înțeleagă că ar fi vorba de o gîndire filosofică profundă, care fixează dimensiunea politică a momentului. PNL-ul este o catastrofă și trebuie lăsat la guvernare pentru că în felul acesta lucrează pentru ”viitorul de aur” al PSD.

Felul nenorocit în care prestează liberalii este benefic pentru partidul lui Dîncu, pentru mustața sa înțeleaptă, de sub care zboară mereu stoluri de panseuri politice, dar nici o strategie folositoare pentru țară. Gîndirea de pomanagiu politic a lui Vasile Dîncu, furnizor de strategii, interpretări și cauzalități pentru toți proștii de pe la diverse partide, nu este chiar atît de profundă. Zice el că pesediștii pot dormi că tot vor cîștiga alegerile. Dar nici el și nici colegii săi de cîrmă nu știu să facă altceva. Vorbărie multă și zero idei. Și nici corectă nu este judecata aceasta a sociologului filosof de ocazie prin politică. Numai în aparență pare a fi o idee corectă, folositoare PSD-ului. Veți vedea mai departe că lansînd această ironie cu pretenții de superioritate Vasile Dîncu nu face decît să pregătească o altă mutare politică de-a dreptul nemernică, una dictată de altcineva și pentru a cărei existență panseurile sale nu depășesc condiția de promo.

– Miau-miau, miau-miau, face Victor Viorel Ponta la o dezbatere cam ciutacă în abordarea sa la România TV, postul pușculiței Sebastian Ghiță. Iar în încheiere scapă o concluzie tot cu semnificație de miau-miau. Soluția ar sta în refacerea USL-ului pe care tot el l-a spart.

– Lugu-lugu, gînditor și tocător financiar, lugu-lugu! parea să cînte corul Antenei 3 dirijat de acasă de Dan Voiculescu.
Și, ca să-i facă pe plac, Mihai Gîdea trage două miorlăieli prelungi la contrabas:

– Români și americani, adică româno-americani de la CNN, ia uitați în ce hal a ajuns Ludovic Orban!

Și, pac, o fotografie tristă pe care se bazează toată disperarea pastorului de presă al Antenei 3.
Ce să înțelegem din toate aceste interjecții mieroase, scurse pe potecile politicii românești? Că se lucrează la o frăție PSD-PNL. Pe mulți i-a apucat dragul de infractorul și tocătorul de credite uriașe zis și Florin Vasilică Cîțu. Nu cumva în această siropăreală politică am putea depista urmele unui scenariu la care craii, acoperiții și servitorii, proștii speriați de moarte și fomiștii de profesie lucrează la greu?

Ca să înțelegem aceste reacții neașteptate, aparent fără cap și fără coadă, trebuie să recapitulăm puțin situația politică.
PNL-ul a primit acord sau comandă de la președinte să purceadă la o linșare politică a USR-PLUS. Banii de la Transporturi, de la Sănătate și de la Fonduri Europene n-ar mai ajunge la mîna PNL-ului și a lui Klaus Iohannis nici dacă România s-ar instala la conducerea Comisiei Europene și nici dacă guvernul Germaniei s-ar muta pentru un secol la Sibiu. ”Acum ori niciodată putem ajunge la atîția bani și decide felul în care să-i cheltuim!”.

Și, pentru că tocarea fondurilor europene nu se poate face fără un control al procurorilor, președintele Iohannis, speriat de ce ar putea să conțină dosarul său post-mandat, s-a gîndit să regleze definitiv chestiunea procurorilor de rang înalt și existența SIIJ. De la asta și de la nevoia unui scaun pentru Alina Gorghiu la Justiție a căzut ministrul Stelian Ion. Iar de la bani au căzut și ceilalți miniștri USR-PLUS, urmînd ca România să intre accelerat într-o epocă de rapacitate politică în stil PD, adică Traian Băsescu și Elena Udrea.
De unde bîlbele de motan adormit ale lui Marcel Ciolacu? Cam tot de prin aceleași locuri ca și ghidi-ghidi-urile trase de Vasile Dîncu în fața camerelor de luat vederi. La fel cu nostalgiile duioase ale lui Ponta și cu visele pentru un nou USL la Dan Voiculescu.

Clar și scurt pe doi! Oricum am împărți procentele partidelor din parlament, cu USR-PLUS întins pe băț și pus la afumat nu mai rămîne loc și nici voturi nu mai ajung pentru o altă majoritate. Și astfel uriașul potențial de aranjamente și malversațiuni din vîrful societății românești, cu președinte și cu SRI cu tot, cu colaboratori, acoperiți și sforari, totul s-a montat pentru ridiculizarea moțiunii de cenzură, pentru amînarea ei pînă cînd se rezolvă alegerea președintelui PNL. Președintele îl vrea pe Cîțu la PNL, iar liberalii, pentru cît șterge cu ei pe jos președintele Iohannis și Alina Gorghiu, vor ministerele cu bani, vor taxele și restituirile de tva, vor fondurile europene și finanțările dirijate, chiar dacă ar fi din banii luați cu împrumut.

Iar pregătirea unui plan de guvern minoritar susținut cu diverse argumentații (și beneficii!) de PSD se lucrează demult și la greu. Să nu vă imaginați că planul de investiții PNLR 3, numit și Anghel Saligny, se duce la primarii PSD în proporție de aproape 60% doar de amorul artei? Și asta așa, țac-pac, cît ai zice pește! În politică nici bună ziua nu se dă pe gratis, necum votul pentru amînarea sau trîntirea unei moțiuni de cenzură!
Lugu-lugu la Florin Vasilică Cîțu de la Antena 3 și din canalele media ale lui Dan Voiculescu asta și înseamnă. Pregătirea unei oferte de susținere a PSD pentru un guvern minoritar PNL. Și așa, Dan Voiculescu, zis Varanul are un grupuleț parlamentar fantomatic pentru al cărui sprijin ar putea pretinde măcar niște plăcinte. Asta înseamnă și promovarea lui Victor Ponta! Unul vine cu antenele, altul cu România TV.

O încercare de a mai aduna niște oameni în jurul unui PSD în care nu toată lumea este dispusă să accepte furăciunea și înțelegerile de la vîrf cere mobilizări serioase.

Încercați să cîntăriți conducerea PSD-ului după biografii. Veți vedea că oamenii care domină acum partidul au legături directe sau indirecte, universitare, școlare, de rudenie sau de doctorat cu mecanismul de informații, de securitate și de bani condus acum cu o mînă de fier de președintele Klaus Iohannis prin deciziile și promovările, semnăturile și telefoanele date de Eduard Hellvig!
Să recapitulăm! Implicarea lui Eduard Hellvig, secretar general al PNL pe vremea cînd adjuncta sa la partid, păpușica Andreea Lambru, a semnat un contract de corupție și spălare de bani pentru care în Belgia există un dosar penal, iar în Romania nu interesează pe cineva? Din moment ce nu face nimeni nimic, nu văd rostul spațiului folosit. Nici un procuror liber s-au dirijat nu vrea să preia scurgerea la PNL a milioane și milioane de euro de la firmele multinaționale de construcții abonate la marile contracte din România (Astaldi, Aktor, Lena Construcoes etc).
Și ce va face partea din PSD care îl iubește pe Florin Cîțu, care se înclină mieros în fața lui Klaus Iohannis și care este la mîna lui Eduard Hellvig?

Vă mai aduceți aminte în perioada de presiune politică asupra lui Liviu Dragnea cînd a avut loc o încercare de evadare a unui grup din PSD? Un fel de lovitură politică de palat la vîrful PSD? Erau Gabriela Firea, Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și încă vreo doi-trei. Credeți că toți la un loc aveau atîția neuroni să joace un asemenea șah politic periculos? Eu mă îndoiesc. Mai degrabă consider încercarea lor un scenariu prost pus la cale de un stagiar din SRI.

Ei bine, veți vedea că și de data aceasta, aceeași echipă, condusă acum de Gabriela Firea, la care s-a adăugat și neuronul lui Vasile Dîncu, va încerca să formeze un grup de influență în PSD, care să susțină un guvern minoritar PNL. Cu sprijinul lui Dan Voiculescu și a trimișilor săi în parlament, cu Antena 3 și România Tv, cu Victor Ponta și cu toți cei care au pus tălpi la calendarul moțiunii. Cu eforturi cumplite se încearcă menținerea guvernului minoritar Cîțu pe purcoiul de bani împrumutați sau sosiți de la Comisia Europeană.
Urmează o perioadă cruntă, în care sub oblăduirea lui Klaus Iohannis vom trăi niște ani pe care să-i numim ”PNL rade tot!”

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • PNL va avea soarta PNT-CD. Asta va reusi Johannis in cele doua mandate. Mai bine ramanea profesor si dadea meditatii.

  • Frumoasă și delicioasă compunere ! Foarte triste sunt adevărurile frumos asezonate cu scopul de a nu ne încrâncena. Dar ce folos ? Românii și țara lor rămân tot într-o zonă de tristețe și de amărăciuni. Tâlharii nominalizați care vor citi , sper să dispună de o asemenea calitate , se vor făli și vor continua mai abitir să confirme tot ce autorul eseului le-a pus în cârcă.

  • Nemernicul ăsta mizerabil de Iohanis, împreună cu sleahta lui de hoți si escroci ordinari, trebuia sa înfunde pușcăria nu sa se catere in fruntea statului sa fure si sa distrugă România și poporul român !!!Sper sa li se confiste total averile si sa infunde toți pușcăria pe viață!Păcat că nu mai avem pedeapsa capitală pentrucă nemernicii ăștia meritau cu prisosință sa ajungă în fața plutonului de execuție!!!