Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „România veselă merge mai departe și este gata să încerce formule politice pe care nu le-a văzut planeta.”

-”Nu grăbim discuția cu PSD”, zice cam ininteligibil Vasilică Cîțu. Și se cară lăsînd loc la orice. Adică la continuarea ruperii de oase sau la îmbrățișări prelungi, de ochii lumii. Puțin înainte, polițaiul șef al Internelor, ministrul Lucian Bode a spus:

– ”În PNL există deocamdată două decizii: prima – o decizie a Consiliului Național că președintele formațiunii politice e propunerea partidului pentru funcția de premier dacă avem această oportunitate. Mai avem o decizie a Biroului Politic Național, în unanimitate, care spune că Nicolae Ciucă e propunerea PNL”. Un-doi, Marcel Ciolacu apare și el la tv ca să ne spună:

„-Domnul Ciucă prim-ministru este exclus! Clar?”

Asta înseamnă că varianta președintelui este valabilă dar este și exclusă. Pas de mai înțelege ceva!

Povestea cu rotația premierilor este de un umor nebun. Și de un comic românesc inconfundabil! Schimbă locurile între ei pentru că oricum conduce altcineva!

Pe vremea comunismului circula povestea unui ringhișpil montat într-o zi de toamnă rece undeva pe lîngă Blaj, în județul Alba. Ca să primească aprobarea instalării amărîtului de carusel cu lanțuri, proprietarul s-a înfățișat la primăria comunei pentru a obține o autorizație. Iar primarul a zis că o dă dar vrea să fie primul care probălește drăcovenia.

-Păi n-am destulă benzină la motor, ar fi zis proprietarul, plîngîndu-se că nu poate bucura cum se cuvine edilul avid de distracție.

-Nu-i nimic! Facem două ture și gata!

S-au dus la roată, l-a urcat pe primar într-un scaun, a pornit motorul și a sărit și el pe un căluț. Numai că roata a luat viteză iar benzina nu se termina pentru că ucenicul umpluse rezervorul și plecase la o fată din comună.

Au fost găsiți spre dimineață, unul înghețat, celălalt îngăimînd:

-Opriți ringhișpilul!

Cam așa arată încercarea de învîrtire la putere a șefilor celor două partide ajunse la încurcătura pe care o merită.

Ce s-o alege din ideea lor trăznită? Nu știu dacă procurorii vor ajunge să-i învîrtă cum trebuie dar Cîțu și Ciolacu nu depășesc aproape cu nimic imaginea care la vremea respectivă a făcut înconjurul României.

România veselă merge mai departe și este gata să încerce formule politice pe care nu le-a văzut planeta.

Drept pentru care, singura întrebare care mă bîntuie este una simplă:

-Cam cîte luni ar putea rezista pînă cînd s-o alege praful?

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro