Analize și opinii

Cornel Nistorescu: PrimCiolacu crește mare

PrimCiolacu este un produs politico-informativ plasat în fruntea PSD. Prestația sa molcomo-mălăeață și sforile trase l-au ținut într-o poziție de plută pe apele tulburi ale politicii noastre.

Pas cu pas, rotund și moale în toate, Ciolacu a tot progresat. S-a bătut pentru 50 de bani la benzină și la motorină și pentru procente la pensie, oricum mai mici decît inflația. Erou național, nenicule, nu glumă! Și, în contextul în care în preajma sa mediocritățile au stagnat, iar adversarii și-au dat cu stîngul în dreptul, iaca și Ciolacu a devenit PrimCiolacu, lider de partid, cel mai de încredere politician al țării. Iar viteza cu care se scufundă încrederea în politicieni, încrederea în Ciolacu este o mare minune, o perlă de gîndire publică, dar și un mare ghinion. Și o păcăleală. La cîți au răspuns din o sută sau dintr-o mie de cetățeni, 61%  gîndesc ca și mine. Adică n-au încredere în Ciolacu. Iar dintre ceilalți s-or fi găsit 25 de pensionari sau 250 care să mai creadă în măsurile sale de protecție socială, care, oricum, se topesc înainte de aplicare.

Vă dați seama că Dumnezeu rîde de noi? Ne-a lăsat să ajungem în situația de a avea încredere în niște oameni fără performanțe, fără nivel cultural și intelectual ridicat, fără prestanță și fără viitor. Minunata noastră țară a ajuns în situația în care oamenii au încredere în Ciolacu, căruia nu-i poți da pe mînă nici ouă de găini, în Nicolae Ciucă, general în rezervă și biet vorbete, nul ca politician și ca om de administrat economie și finanțe. Cu ei la putere, s-o fi găsit, pe ici, pe colo, cîte unul care să mai creadă în Klaus Iohannis, profesor suplinitor din Agnita, sau în arțăgosul de George Simion și în țuțărul lui Viktor Orban, ajuns în România pe post de vicepremier.

Știți că în actuala ierarhie politico-administrativă țara este dominată de o sută de oameni despre care o mare parte a populației nu știe nimic? Le dai drumul pe stradă și nu le dă nimeni bună ziua și nici nu se întreabă:
– Da cine-s urîții ăștia?

Cum să ne meargă bine dacă nici unul dintre cei care ocupă funcții importante în stat nu atinge un sfert din încrederea populației? Cum să progresăm, cum să reducem inflația, cum să mergem pe un drum drept în frunte cu așa anonimi și strîmbi la gîndire?

Chiar așa! Țara noastră este condusă de Ciolacu, Ciucă și Iohannis! Să n-o uităm pe Alina Gorghiu, despre a cărei biografie nu are rost să mai vorbim. Putem merge la bibliotecă să le vedem parcursul, opera și performanțele. Le putem scrie pe un bilet de tramvai. Iar pe o coală A 2, slăbiciunile și tărășeniile.

Ce s-ar alege de un SRL cu ei în frunte? Dar de o asociație agricolă sau de o fermă de ovine și caprine?
PSD a plătit un sondaj ca să afle lumea că Marcel Ciolacu este PrimCiolac. Așa o fi. Ceva mare care este și foarte mic, dar se vede mai bine printre umbre!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro