Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Președintele României recurge la cele mai jenante trucuri ca să câștige simpatie pentru PNL”

Se aglomerează trucurile electorale. Culmea, partidele nu sunt capabile să scoată din pălărie nimic nou. În schimb, președintele României recurge la cele mai jenante lucruri de a cîștiga simpatie pentru PNL. Nu introduc la acest capitol acuzele grosolane la adresa PSD. Mă refer la tehnica promovării vaccinului binefăcător și la defilarea carnavalescă pregătită pentru momentul în care acesta va sosi în țara noastră.

Apoi lansarea în compania membrilor Guvernului a Planului Național de Redresare și Reziliență. Ce este ăsta? Un plan făcut de ministrul pentru fonduri europene (validat de președinte, de Orban sau de SRI) solicitat de funcționarii de la Bruxelles pentru eliberarea fondurilor de sprijin în vederea redresării situației economice provocate de pandemie.

Ce conține planul prefațat festiv și propagandistic de nimeni altul decît de președintele Klaus Iohannis. Este vorba de visele albastre și roz ale ministrului pentru Fondurile Europene, anonimul și inexistentul Marcel Boloș. Este voba de o ciornă-plan pentru cheltuirea celor 30 de miliarde de euro pe care le vom primi probabil după omologarea în Uniunea Europeană a vaccinului și după adoptarea de către Parlamentul European a planului deocamdată respins de Polonia și Ungaria. Si care ciornă conține idei pentru măsuri și proiecte menite a readuce țara la o redresare economică măcar la nivelul celei care a fost în guvernarea PSD.

Dar cea mai tare farsă pe care președintele (mai corect, oamenii săi) a prins-o din zbor a fost cea cu directorul Direcției Apelor de la Tîrgu Mureș, înlocuit cu un nimeni în drum liberal. Dezvăluirea jenantă a fost făcută de presă și a avut meritul de a-l zădărî pe președinte atît de tare încît l-a determinat să reacționeze. Dar cum? Cu un ”vă arăt eu vouă!”

Președintele s-a umflat în pene că el nu permite așa ceva, că el este paznicul legii și al competenței profesionale: Un impostor uns de partid a fost debarcat spre a permite președintelui o declarație fals gosolană. A zis doar de ochii lumii că el nu permite așa ceva.

”Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare.
Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care își găsește facil locul o clientelă politică incompetent”.

Ia să punem noi lupa pe competenții validați (protejați, permiși, apărați, ignorați) de președintele Iohnnis. Întîi de toate, n-a observat că și la Direcția Apelor Sibiu s-a produs același lucru și în alte județe, cu zeci și zeci de funcții s-a procedat la fel. Trebuie totuși să deschidem lista cu înțeleapta Monica Ansie, rușinea educației în România. Apoi cu Ion Ştefan, zis Grindă, ministrul Dezvoltării nimănui.

Şi cu Costel Alexe, ministrul Mediului, post repartizat liberalilor de la Iași pentru că l-au adus pe Chirica cu postul de primar cu tot în PNL. Oricît am fi de îngăduitori, rușinea în materie de competențe stă și pe capul pleșuv al ministrului Finanțelor. Nu Klaus Iohannis l-a adus la Sănătate pe pupilul Sibiului, Victor Costache și, mai apoi, pe globetrotter-ul Nelu Tătaru? Nu știe nimic Klaus Iohannis despre secretarul de stat de la Sănătate, numitul Andrei Baciu, omul pus în numele lui Cristian Bușoi?

Era tot președintele României cînd Andrei Baciu, manechin și agent de echipamente medicale, a fost respins de pe lista guvernului Cioloș! Nu cumva și regretabila secretară și traducătoare de la Bruxelles, adusă peste noapte ministru la Justiție în guvernul Cioloș, ar trebui să-i umple obrazul prședintelui de culoarea zmeurei sau a ciumei. Nu de alta, dar este vorba de Raluca Prună!

Crede Klaus Iohannis că toată scena politică româneacă este atît de chioară să nu vadă că practicile tuturor partidelor politice în acești 30 de ani au fost aceleași. Adică să-și împingă neamurile, adepții și amantele în posturile importante.

S-a petrecut o stopare a fenomenului? A început președintele războiul împotriva proștilor de pe funcțiile publice? Ce să spun! Eventual, s-a mai rafinat. Declarația de mai sus președintelui cu ”resping categoric” este o simplă și banală prefăcătorie politică, menită a mai agăța cîțiva fraieri să voteze PNL în 6 decembrie!

Așa de tare ”respinge categoric” încît s-a grăbit să-i decoreze pe generalii de la STS, implicați în gestionarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De fapt, problema Plavanului e mult mai grava, deoarece acesta nici macar n-a intrat vreodata in atribuţiile sale constituţionale, fiind tot timpul pe langa acestea!

  • Imi pare rau dar Cornel Nistorescu se inseala pentru ca Romania nu are presedinte. Are zeci de dosare penale inchise.Mai multe decat Al Capone.