Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Omul acesta vorbește în dodii, fără el, fără cap și, implicit, fără memorie!”

Premierul cu figura sa din ce în ce mai jumulită a ieșit la camerele de luat vederi să declare că a cerut o „analiză slash anchetă” în legătură cu măsurile luate pentru pregătirea întîmpinării valului patru al pandemiei.

Omul acesta vorbește în dodii, fără el, fără cap și, implicit, fără memorie! Ar trebui să se ancheteze pe el însuși și pe interimarul numit la Sănătate și pe destituita de Mihăilă numită tot de dînsul. Se face că nu pricepe că el este responsabil. De bine de rău și spre ghinionul nostru, el este premierul și lui i se subordonează Ministerul Sănătății și tot el este responsabil de măsurile luate pentru prevenirea valului patru al pandemiei. Să nu uităm de achizițiile gogonate de vaccinuri, revîndute sau făcute cadou (încă nu cunoaștem cifra celor expirate și aruncate), o afacere derulată tot pe barba lui și, implicit, pe răspunderea sa. A uitat Florin Cîțu asta sau pur și simplu nu i-a păsat? Același lucru este valabil și pentru cel care îl încurajează să continue cursa pentru șefia PNL și care se află la New York la o renuniune anuală a Organizației Națiunilor Unite, prilej minunat pentru un shopping al soției și pentru cîteva zile prin uriașa metropolă.

Iohannis dă cărțile pe față de la New York: „Îl încurajez pe Florin să continue”

Uită Florin Vasilică Cîțu de la mînă pînă la gură sau este atît de împrăștiat că nu mai știe unde se duce și de unde vine?
Nu demult, caricatura noastră de premier susținea că valul patru nu este o problemă. „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ce a fost”.
Apoi tot el, chelit de orice îndoială, a zis:

-” Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia”.

Ce fel de om și cu ce capacități conduce astăzi guvernul României? Întrebarea trebuie pusă clar și răspicat în Parlament și la DNA. Ratarea țintelor de vaccinare a populației este un eșec producător de consecințe. Premierul este responsabil de nefuncționarea eficientă a campaniei, de numirea unor proteze politice în guvern (Andrei Baciu, la Sănătate) precum și de concesiile făcute pentru organizarea de festivaluri la Cluj și București.

UNTOLD-ul lui Boc – afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul

Tot el a dat verde la organizarea de congrese politice de alegeri. Nu cumva Florin Cîțu și guvernul său sunt la originea aprobării unui Untold în marginea prevăzutului val patru? De ce a făcut asta? Din rațiuni culturale sau la schimb cu susținerea lui Emil Boc și a organizației PNL de la Cluj?
Toată lumea se uită la confruntarea pentru funcția de președinte al PNL și puțin se apleacă peste dezorganizarea din combaterea pandemiei. Modul în care a fost abordată prevenția și combaterea pandemiei de către guvernul Cîțu conține multe din datele unui dosar penal.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pe acesti asa numiti politicieni nu i-a interesat niciodata problemele reale ale tarii sau a cetatenilor acestei tari. Ei, dupa cum demonstreaza zi de zi, nu vor decat puterea. Cu orice pret. Chiar daca ar distruge tara… numai scaunul lor sa ramana… Asta au votat tinerii si diaspora… niste analfabeti functional, niste ingalati, gangavi, caricaturi grotesti, dar aroganti si fuduli (fara a detine si substantivele)… Aici a dus epoca basescu…Si cine stie ce va urma, cui ne vom (vor) mai inchina…