Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „O înscenare aplicată brutal lui Ludovic Orban ar fi ca o auto-demascare publică”

Parcă Ludovic Orban a început să mai prindă curaj. La conferința PNL din județul Vrancea (unde Cîțu și ai săi nici măcar nu s-au prezentat) a început să spună lucrurilor mai pe nume.

”Sunt forţe care-şi bagă coada de două luni în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care scot scheleţi din dulap, nu cedez. Ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Nu cedez. Voi da bătălia pentru PNL, pentru România”.

În sfîrșit, Ludovic Orban vorbește mai pe șleau despre grosolana orchestrație organizată de o bandă din PNL (în China s-ar fi numit ”banda Iohannis” sau ”banda celor din PDL”) pentru preluarea conducerii partidului. Mă așteptam să o facă mai de la începutul campaniei, de cînd adunătura politică strunită de la Cotroceni a dat primele semne de mobilizare.

Nu ştiu de ce a întîrziat. Nu știu de ce a făcut-o la reuniunea de la Focșani. Acolo nu avea adversar și nu avea cine să-i dea o replică? Sau abia acum Ludovic Orban a înțeles că este înconjurat din toate părțile și că șansele sale scad alarmant, iar pericolele cresc amenințător. Dinspre SRI, dinspre DNA și Parchetul General, de la SPP, de la președintele Iohannis și de la oamenii săi amplasați peste tot și de la acoperiții și șantajabilii din PDL. Prins în mijloc ca într-o menghină, Ludovic Orban a început să dea primele semne că nu cedează, că nu se teme, că are cu ce să acuze.

Din păcate, Ludvic Orban se rezumă la parat lovituri și la replici, amînînd ziua în care ar putea să atace direct și să explice populației ce știe și ce își propune să facă în fruntea partidului și a guvernului.

Va izbuti Orban să spargă încercuirea și să întoarcă în favoarea sa mersul bătăliei pentru putere în PNL? Nu m-aș grăbi să încerc un răspuns. Ion Cristoiu lansează ipoteza că lui Ludovic Orban i s-ar coace un dosar penal. La cît de rudimentar lucrează DNA-ul și la cît de primitiv sunt comandate eliminările, nu-i exclus.

De la comuniștii ruși pînă la cei români a rămas în picioare tehnica eliminării adversarului politic cu cele mai mari șanse într-o competiție. Această practică poate fi comandată de la Cotroceni. Mai corect spus, putea fi comandată în regimul marinarului Traian Băsescu sau al cumplitului Drăghici de pe vremea lui Gheorghiu Dej.

Dacă Ludovic Orban nu a fost eliminat pe vremea Laurei Codruța Kovesi, dacă toată mișcarea din PNL s-a vădit a fi la ordinele lui Klaus Iohannis și a Alinei Gorghiu (soțul său fiind în combinații cu Florin Vasile Cîțu) este greu de crezut că o asemenea operațiune se mai poate produce în perioada rămasă pînă la Congresul din septembrie.

Ar șoca întreaga țară și ar arăta populației ce perioadă de execuții comandate de președinte traversăm. S-ar vedea fără tăgadă că sub aparențele democratice ale guvernării lui Klaus Iohannis funcționează de fapt un mecanism totalitar, un binom feroce, care depășește cu mult mecanismele statului totalitar din comunism.

O înscenare aplicată brutal lui Ludovic Orban ar fi ca o auto-demascare publică. Şi n-ar fi exclus să ducă la o trezire a liberalilor, chiar la o ieșire în stradă a populației păcălite de democrația tip Băsescu- Iohannis.

Abia la Focșani, bătălia (care nu mai este politică) din PNL a marcat prima replică importantă a lui Ludovic Orban. Ea semnalează tuturor că în spatele lui Cîțu și a bandei PDL se află serviciile secrete și oamenii lui Iohannis.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …hmm! eu ”vaz” altceva… nici nu este mult de atunci… cind era intrebat de niste ”fa_tuci” despre statul paralel… raspunsurile date la ”cate_rinca” si rinjetele sardonice afisate superior si dispretuitor, ca si cind spunea: ”Aberati! Vorbiti numai ineptii. EU va spun cum este pentru ca EU STIU.”… acum? pai mai ”puisor” de securist, a lu’ tac-tu ala de care fugeau parintii mei, pe la Brasov, tu vorbesti ma? pai mai spunea unu de ”structurili” si a fugit cu elicopteru’… tu ai un ”victoras-ai grija de copii”? ca esti ”pe faras”, acolo unde esti pus de ceva care, cum spuneai, NU EXISTA…si daca tu ai spus ca NU EXISTA, nu inseamna ca ti-au fugit tiglele de pe casa? iarasi repet o vorba de-a noastra… Dumnezeu, cind vrea sa pedepseasca un pr_ost, intii ii ia mintile… in cazul tau, mai romanas de vita veche, ma intreb daca a avut ce lua… poate doar cobza… oricum, sint sigur ca nu vei avea ”lautari” dupa alegerile alea… nu vei auzi manele si lautaresti… mai degraba prohodul…