Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Nu te lăsa, Marcele!

Bagă strîmbe și pune tălpi și nu lăsa alegerile prezidențiale să treacă de septembrie că ăștia te fac varză! Dacă le mută cu cîteva săptămîni, tu o să scapi mai multe perle. Așa le zic ăștia la dume și la bîlbele tale. Și n-o să mai ai bani de salariile bugetarilor și de pensii, o să mai împrumuți țara cu bascule de euro și de dolari și ți le bagă ție pe gît. Și o să pici în sondaje ca bețivul în hazna. Zi-le și tu de Finanțele ținute de-a-n boulea și laudă-te că tu și Tudose sunteți la fel de gigea și vorbiți mai frumos și mai deștept decît Ciucă!

Zi-le „fandosiții Dracului!” și du-te la popor!

Dacă mai pierzi vremea cu calendarul alegerilor, o să-ți uite lumea „succesurile”, asfaltările și isprăvile, vizitele de ghiocel în Israel și SUA, negocierile răsturnate de la Bruxelles și vizitele la Muntele Athos și la meciul Naționalei cu Ucraina.

Nu te lăsa, Marcele, că o să obosești și la neuroni, și la ciolane. La kintalul tău o să adaugi alte kilograme și o să gîfîi la vorbire, o să ți se îngroașe buzele și mijlocul și o să ți se blegească gîndul.

Șantajează-i dacă poți și luptă pentru alegeri la sfîrșit de august! Electoratul tău nu pleacă din curte și din fața porții. Babele nu merg la mare și muncitorii n-au concediu cu bani de vacanță. Nu fi prost, Marcele, pune alegerile prezidențiale după prima pensie majorată și te-ai scos. Doar n-o să-l voteze pe gradatul care a scăldat-o! Strigă la bugetarii pe care-i plătești de pomană să vorbească mai mult despre marele tău plan de întors România cu curu-n sus. Numai așa va trece cu succes! Fă pace cu Pandele și cere-i cît poate da. Promite-i că pe Gabi o scoți primar la tura următoare!

Nu te lăsa, Marcele! Adună-i pe toți care te latră și du-i într-o excursie documentară și arată-le magazinele și covrigăria din piața Buzăului. Nu-s ca iahturile și ca milioanele lor. Ale tale și ale familiei sunt curate, din unități model, cu locuri de muncă și terminal pentru recoltele tale de pescar. Ești patriot, ce naiba! Nu mănînci decît ce produci și ce vinzi. Și ce frumos se vede!

Fă un chef la cîrciumă cu toți revoluționarii din Buzău și împrejurimi, cheamă-l și pe Romașcanu să jure ca martor și unifică-le mărturiile să nu te mai contrazică la biografie și să nu te scoată mereu un șarlatan răsărit de la căderea regimului comunist.

Și zi-le la toți ăia care te caută la școli și la diplome și te amenință cu o probă de dictare că și tu poți să le trimiți SRI-ul pe cap și să-i bagi în gura armatei tale de postaci. Și zi-le-o-n față că faci ceva pe doctoratele lor, că, dacă pofteai, îți luai și tu, dar te doare undeva și de-aia ai zis „pa” ! Să aibă și ei curaj și să le zică asta la ăia de la SRI! Și să dea cu flit la un doctorat de la Academia SRI.

Și dacă mai fac gît, ca între buzați, îi dai pe mîna cetățenilor de la Strehaia sau de la Buzești.

Nu te lăsa, Marcele, și fă orice ca să cîștigi alegerile prezidențiale că dup-aia nu mai contează nimic! Poți să duci poporul la sapă de lemn, da’ ai fost și tu o dată în viață președinte al României!

Și ți s-o cînta imnul pînă cînd ne-o buși plînsul.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: https://www.cotidianul.ro/nu-te-lasa-marcele/